Voor de beste mini sandwiches kies je je favoriete broodsoort. Zorg ervoor dat je het dun kunt snijden en dat het stevig genoeg is om de vulling te houden. De meest gebruikte broodsoorten zijn witbrood, volkorenbrood of brood zonder korst. Als kleine kanttekening: zorg dat je een scherp mes bij de hand hebt. Op die manier is het snijden van mini sandwiches in kleinere stukjes geen probleem.
Een thee sandwich of mini sandwich is inderdaad gemaakt om klein te zijn en bedoeld om in één hap opgegeten te worden. Hoewel we weten dat de vulling heerlijk is, raden we je aan om je boterhammen niet te vol te stoppen. Dan kan het brood de vulling gemakkelijk bevatten, waardoor ze veel gemakkelijker te eten en in te pakken zijn voor bijvoorbeeld een picknick.
Lees hieronder onze antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen om het maken van mini sandwiches net dat beetje makkelijker te maken.
Ontdooide diepvriesgarnalen garnalen
|
150 g |
---|---|
Komkommers
|
75 g |
Verse doperwt in peulen
|
300 g |
Knoflook roomkaas
|
200 g |
Zure room
|
100 g |
Olijfolie
|
1 el |
Versgeperst citroensap
|
½ el |
Grof gehakte verse muntblaadjes
|
1 el |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Sandwichbrood
|
6 plakjes |
Garnalen
|
|
---|---|
Verse muntblaadjes
|
Munt en komkommer gaan hand in hand bij het maken van deze klassieke sandwiches! En met garnalen en roomkaas met knoflook zullen deze hapklare lekkernijen warme zomerdagen verfrissen en opfleuren door een briesje verkoelende smaken en aroma's jouw kant op te blazen. Munt is van nature verfrissend en met een verse knapperigheid van de komkommer is elke hap even verfrissend als smakelijk, terwijl de doperwten een klein vleugje zoete en aardse aroma's toevoegen. Zomertijd is de tijd van zeevruchten, dus garnalen in de mix versterkt alleen maar het heerlijke warme gevoel dat we deze tijd van het jaar allemaal krijgen.
Sommige mensen noemen het een vingersandwich, overigen een minisandwich, en sommigen noemen het zelfs een theesandwich - maar aan het eind van de warme, zomerse dag noemen we ze allemaal gewoon lekker! Ons recept voor theesandwiches lijkt op de sandwiches die traditioneel worden geserveerd bij de thee in de namiddag, maar tegenwoordig worden ze ook op feestjes en picknicks geserveerd. Hoe je deze om je vingers bij af te likken overheerlijke minisandwiches ook noemt, ze zullen zeker in de smaak vallen bij iedereen die ze eet met hun perfect geconcentreerde eenhapsmaak.
Deze verse en smakelijke gemakkelijke sandwiches zijn ideaal voor zomerfeestjes, picknicks en barbecues met familie en vrienden die niet alleen van elkaars gezelschap willen genieten, maar ook van heerlijk eten. Maak ze de dag van tevoren en serveer ze als voorgerecht, snack in de namiddag of misschien als onderdeel van een buffet met lichte zomergerechten. Misschien wil je een zeevruchtenthema aanhouden voor je zomerfeest door onze heerlijke sandwiches te combineren met een overheerlijke kreeft pasta of zalm pasta als hoofdgerecht. Je kunt ook kiezen voor lichte en verfrissende bijgerechten zoals onze heerlijke frisse zomersalade of fruitige watermeloen salade met verse kaas.
Om een extra dimensie van frisheid toe te voegen, is de perfect pittige knoflook roomkaas vulling gemengd met verse kaas, knoflook en citroensap. Hierdoor voelt de vulling aan als een frisse smaakbom in je mond, die je smaakpapillen raakt met verfrissende en hartige smaken die goed passen bij het warme weer. De limoensap geeft de roomkaasvulling fruitige en pittige nuances, en deze combinatie van knoflook roomkaasvulling haalt het beste in de garnaal naar boven, waardoor de zonnige zomervibes een moment in de spotlight krijgen.
Als je overweegt om een mini-sandwichplateau te maken, kun je het broodbeleg gemakkelijk mengen om verschillende opties te serveren. Probeer een beetje azijn of wat meer citroensap in de roomkaasvulling voor een zuurdere smaak, en als je het zoeter wilt, kun je overwegen om in blokjes gesneden geroosterde paprika toe te voegen.
Je kunt ook kiezen voor een combinatie van garnalen en avocado. Pureer een rijpe avocado tot een gladde massa en voeg een beetje citroensap, zout, peper en paprika of misschien zelfs cayennepeper toe. Voeg garnalen toe en een beetje mayonaise voor een romigere consistentie, en meng het geheel. Snijd in plakjes zoals je elke andere sandwich met vingers zou snijden en serveer met een enkele verse garnaal bovenop. Het is ook een romige, dromerige combinatie die helemaal past bij picknicks en zomerfeestjes.
Vergeet niet dat je met een sandwichschaal alle smaakcombinaties kunt proberen die je hartje begeert. Mix en match en leef je uit.