Mini fruittaartjes

Mini fruittaartjes

15 min.
Deze mini fruittaartjes zijn de perfecte hapklare traktatie, verfrissend en romig. Ze zijn heerlijk en zowel geschikt om de iftar mee af te sluiten als als zoete traktatie voor suhoor met hun rijke zure korst, romige vulling en verse bessen. Je kunt deze smakelijke lekkernijen binnen enkele minuten bereiden met een paar basisingrediënten. Iedereen zal ze heerlijk vinden. 
https://www.arla.nl/recepten/mini-fruittaartjes/

Bereidingswijze

  • Klop in een grote kom de slagroom en basterdsuiker tot een licht en luchtig geheel.
  • Voeg tijdens het kloppen de room, de geraspte schil en sap van de limoen en een snufje nootmuskaat toe totdat je een gladde en gelijkmatige consistentie krijgt.
  • Schep een paar eetlepels van de room in de voorgebakken taartbodems en bedek met verse gemengde bessen.
  • Garneer met wat limoenschilrasp en serveer.
Eet smakelijk!
Tip

Gebruik bij het maken van fruittaartjes met bessen verse, rijpe bessen voor de beste smaak en textuur. Ze moeten stevig en rijp zijn met levendige kleuren. Gebruik geen bessen die papperig en te zacht zijn. Spoel af en maak ze voorzichtig maar grondig schoon met koud water voordat je ze gebruikt. Dep droog en verwijder eventuele stengels of bladeren. Om te voorkomen dat de fruittaartjes soppig worden, maak je ze vlak voor het serveren klaar. Serveer ze onmiddellijk voor de beste smaak en presentatie; je kunt ze ook in de koelkast bewaren totdat ze worden geserveerd.

Vragen over fruittaartjes

Fruittaartjes zijn een heerlijke, zoete traktatie vol smaken en kleuren. Met ons recept voor mini fruittaartjes met gemengde bessen kun je deze lekkernijen thuis in een mum van tijd maken. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Hoe maak je een taartje?
Om deze makkelijke fruittaartjes te maken, gebruik je voorgebakken taartbodems. Meng room en basterdsuiker in een grote kom en klop tot het licht en luchtig is. Voeg dan al kloppend room, geraspte limoenschil en -sap toe en de nootmuskaat en klop tot de slagroom glad en gelijkmatig is. Vul de taartbodems met de roomvulling en bedek met verse gemengde bessen. Garneer voor een finishing touch met de geraspte limoenschil.
Wat is de beste fruittaartbodem?
Je kunt veel verschillende soorten bodems gebruiken voor de fruittaartjes, afhankelijk van je voorkeur, het recept en of je in de winkel gekochte bodems gebruikt of ze zelf maakt. Een zandtaartdeeg wordt beschouwd als een van de meest elementaire soorten deeg. Het is een populaire keuze voor het maken van desserts en fruittaartjes. Dit zandtaartjesdeeg wordt gemaakt met bloem, boter, een beetje water en soms met wat verschillende smaakstoffen. Hiermee maak je een kruimelig gebakje met een textuur die lijkt op een zandkoekje, perfect om te bedekken met bessen om heerlijke fruittaartjes te maken.
Kun je een fruittaartje invriezen?
Je kunt de bodem voor de fruittaartjes gedurende 1-2 maanden ingevroren bewaren. We raden niet aan om de hele fruittaartjes in te vriezen, omdat de roomvulling niet goed bevriest. Om de bodem in te vriezen, wikkel je deze in vershoudfolie en doe in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Wanneer je de fruittaartjes wilt gaan maken, haal je de taartbodems uit de vriezer en laat je ze ongeveer 20-30 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Voeg vervolgens de vulling en verse bessen toe.
Wat is het verschil tussen taart en een tartelette?
Het belangrijkste verschil tussen een taart en een tartelette is de bodem. Zowel taarten als tartelettes hebben ondiepe zijkanten en een bodem die dikker is dan een taartkorst, zodat deze los kunnen staan en worden geserveerd, terwijl een taart meestal zachter is en een onderkant en een bovenkant heeft. Tartelettes zijn kleinere en losse versies van taarten.

Ingrediënten

Room
170 ml
Slagroom
375 ml
Bruine suiker
115 g
Taartbodems (6 inch)
10
Gemengde verse bessen
150 g
Limoensap
2 el
Nootmuskaat
1 tl
Garnering:
Limoenrasp

Makkelijke fruittaartjes met verse bessen

Er is niets zo mooi als een mini fruittaartje, vooral als deze bedekt is met een weelderig assortiment verse bessen. Deze kleine lekkernijen bevatten een heerlijke smaak met een rijke, romige vulling en sappige rijpe bessen bovenop een boterachtige korst, waardoor je de perfecte balans tussen smaak en textuur krijgt. De verse bessen zorgen voor kleur en een uitbarsting van zoetheid met een subtiele hint van limoensap en de geraspte schil in de room geeft wat pit. Deze vrolijke, met fruit gevulde desserts zullen zeker indruk maken op elk publiek.

Bekijk voor meer heerlijke dessertrecepten ook eens onze verse fruitsalade met room, tiramisu met room en balah al sham.

Kies je favoriete bessenmix

Met een scala aan bessen om uit te kiezen, kun je het perfecte fruittaartje naar je smaak maken. Houd je van de klassieke combinatie van aardbeien en bosbessen of je wil je liever iets anders met een gemengde bessenmedley van frambozen, bosbessen en bramen? De mogelijkheden zijn eindeloos met ons recept voor een gemengde bessentaartje. En laten we de bonus niet vergeten: indruk maken op vrienden en familie met een heerlijke selectie sappige bessen vol zoete en pittige smaken.

Gemengde bessentaartjes met een romige tartelettevulling

Om de sappige, smaakvolle bessen bovenop de zoete gemengde bessentaartjes in balans te brengen, is de gladde en romige tartlettevulling gemaakt met slagroom, room, basterdsuiker, geraspte limoenschil en -sap en nootmuskaat. De slagroom geeft de vulling iets lichts en luchtigs waardoor deze glad en gemakkelijk in de taartbodems kan worden gedaan. De room geeft het geheel een natuurlijke smaak met een extra rijke textuur. Het toevoegen van de basterdsuiker, geraspte limoenschil en limoensap geeft de vulling de perfecte balans tussen zoet en zuur met een verfrissende citrusachtige twist. Een snufje nootmuskaat rondt de smaken af met een subtiel warm, nootachtig en lichtzoet aroma. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een zachte en romige vulling die de zoete en sappige gemengde bessentaartjes perfect aanvult.

Voeg je eigen touch toe

Voeg je eigen touch toe aan de fruittaartjes door te experimenteren met verschillende vullingen. In plaats van alleen de traditionele romige tartlettevulling te gebruiken, kun je een klodder vla, chocoladeganache of zelfs verse fruitpuree toevoegen. Maak een 'nest' van roomvulling in de taartbodems en vul het midden met ganache, vla of puree.

Je kunt ook spelen met de toppings en verschillende soorten fruit zoals druiven en door kiwischijfjes toe te voegen aan de bessenmix. Je kunt de taartjes zelfs bestrooien met wat gehakte noten of chocoladekrullen voor een knapperige twist. Voor een gladde en glanzende afwerking bestrijk je de bessentopping met warme gelei of jam. Het geeft de bessen een mooie glans en geeft de fruittaartjes extra smaak.