Gebruik bij het maken van fruittaartjes met bessen verse, rijpe bessen voor de beste smaak en textuur. Ze moeten stevig en rijp zijn met levendige kleuren. Gebruik geen bessen die papperig en te zacht zijn. Spoel af en maak ze voorzichtig maar grondig schoon met koud water voordat je ze gebruikt. Dep droog en verwijder eventuele stengels of bladeren. Om te voorkomen dat de fruittaartjes soppig worden, maak je ze vlak voor het serveren klaar. Serveer ze onmiddellijk voor de beste smaak en presentatie; je kunt ze ook in de koelkast bewaren totdat ze worden geserveerd.
Fruittaartjes zijn een heerlijke, zoete traktatie vol smaken en kleuren. Met ons recept voor mini fruittaartjes met gemengde bessen kun je deze lekkernijen thuis in een mum van tijd maken. Lees hieronder verder voor meer informatie.
Room
|
170 ml |
---|---|
Slagroom
|
375 ml |
Bruine suiker
|
115 g |
Taartbodems (6 inch)
|
10 |
Gemengde verse bessen
|
150 g |
Limoensap
|
2 el |
Nootmuskaat
|
1 tl |
Limoenrasp
|
---|
Er is niets zo mooi als een mini fruittaartje, vooral als deze bedekt is met een weelderig assortiment verse bessen. Deze kleine lekkernijen bevatten een heerlijke smaak met een rijke, romige vulling en sappige rijpe bessen bovenop een boterachtige korst, waardoor je de perfecte balans tussen smaak en textuur krijgt. De verse bessen zorgen voor kleur en een uitbarsting van zoetheid met een subtiele hint van limoensap en de geraspte schil in de room geeft wat pit. Deze vrolijke, met fruit gevulde desserts zullen zeker indruk maken op elk publiek.
Bekijk voor meer heerlijke dessertrecepten ook eens onze verse fruitsalade met room, tiramisu met room en balah al sham.
Met een scala aan bessen om uit te kiezen, kun je het perfecte fruittaartje naar je smaak maken. Houd je van de klassieke combinatie van aardbeien en bosbessen of je wil je liever iets anders met een gemengde bessenmedley van frambozen, bosbessen en bramen? De mogelijkheden zijn eindeloos met ons recept voor een gemengde bessentaartje. En laten we de bonus niet vergeten: indruk maken op vrienden en familie met een heerlijke selectie sappige bessen vol zoete en pittige smaken.
Om de sappige, smaakvolle bessen bovenop de zoete gemengde bessentaartjes in balans te brengen, is de gladde en romige tartlettevulling gemaakt met slagroom, room, basterdsuiker, geraspte limoenschil en -sap en nootmuskaat. De slagroom geeft de vulling iets lichts en luchtigs waardoor deze glad en gemakkelijk in de taartbodems kan worden gedaan. De room geeft het geheel een natuurlijke smaak met een extra rijke textuur. Het toevoegen van de basterdsuiker, geraspte limoenschil en limoensap geeft de vulling de perfecte balans tussen zoet en zuur met een verfrissende citrusachtige twist. Een snufje nootmuskaat rondt de smaken af met een subtiel warm, nootachtig en lichtzoet aroma. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een zachte en romige vulling die de zoete en sappige gemengde bessentaartjes perfect aanvult.
Voeg je eigen touch toe aan de fruittaartjes door te experimenteren met verschillende vullingen. In plaats van alleen de traditionele romige tartlettevulling te gebruiken, kun je een klodder vla, chocoladeganache of zelfs verse fruitpuree toevoegen. Maak een 'nest' van roomvulling in de taartbodems en vul het midden met ganache, vla of puree.
Je kunt ook spelen met de toppings en verschillende soorten fruit zoals druiven en door kiwischijfjes toe te voegen aan de bessenmix. Je kunt de taartjes zelfs bestrooien met wat gehakte noten of chocoladekrullen voor een knapperige twist. Voor een gladde en glanzende afwerking bestrijk je de bessentopping met warme gelei of jam. Het geeft de bessen een mooie glans en geeft de fruittaartjes extra smaak.