Mexicaanse tacoschelpen
Mexicaanse taco schelpen - een super lekker vegetarisch gerecht, boordevol smaak, warmte en authentieke Mexicaanse flair. Mexicaanse taco schelpen is een echte comfort food. Je kan het zowel op een gewone doordeweekse avond eten of in het weekend, wanneer je misschien tijd hebt om de pittige salsa zelf te maken. De Mexicaanse taco schelpen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen - en zo gemakkelijk te bereiden dat het misschien de oudere kinderen zijn die koken voor de volwassenen.
Bereidingswijze
Vulling
Bij het serveren
Tips
Citrusvruchten zoals citroen, limoen en sinaasappel zijn moeilijk te missen in de keuken. Af en toe kun je misschien andere zure ingrediƫnten gebruiken in je kookkunsten, zoals azijn, gefermenteerde zuivelproducten of zure appels, kruisbessen of zwarte bessen.
Ingrediënten
Vulling
Boter
|
15 g |
---|---|
Rode uien, in dunne reepjes (ongeveer 200 g)
|
2 |
Grote knoflook, fijngehakt
|
3 teentjes |
Grove bulgur
|
150 g |
Groentebouillon
|
300 ml |
Zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (ongeveer 240 g)
|
1 blikje |
Maiskorrels (ongeveer 140 g)
|
1 blikje |
Pittige tomatensalsa
|
100 ml |
Cheddar
|
75 g |
Bij het serveren
Tacoschelpen
|
16 |
---|---|
Limoenen, in partjes gesneden
|
2 |