Matcha smoothie bowl
Bereidingswijze
Smoothie
Toppings
Tips
Naast het gebruik van skyr is bevroren fruit de beste manier om een dikke, romige textuur te krijgen die zowel in de mond als op het oog lekker is. Bananen vormen een uitstekende basis. Als je bevroren bananen mengt, krijgen ze een textuur die doet denken aan ijs.
Tips
Als je geen bevroren fruit bij de hand hebt, zijn er nog steeds manieren om een dikke, romige textuur te krijgen. Door bijvoorbeeld een handvol ijsblokjes toe te voegen, kun je de smoothie dikker maken en koud. Houd er wel rekening mee dat te veel ijs de smaak verdunt.
Vragen over matcha smoothie bowls
Een matcha smoothie bowl met een romige basis van skyr is een heerlijk ontbijt. Bekijk hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over deze heerlijke en decoratieve kommen.
Ingrediënten
Smoothie
Skyr naturel
|
400 ml |
---|---|
Bevroren, rijpe banaan (ongeveer 100 g)
|
1 |
Rijpe avocado (ongeveer 75 g)
|
1 |
Ingevroren bladspinazie
|
150 g |
Verse gember, geschild
|
25 g |
Versgeperst citroensap
|
50 ml |
Matchapoeder
|
1 tl |
Topping
Granola
|
100 ml |
---|---|
Geraspte kokos
|
1 el |
Rode appel, bijvoorbeeld pink lady (ongeveer 100 g), in plakjes gesneden
|
1 |
Kiwibessen of kiwi, in plakjes gesneden
|
1 |
Garnering
Eetbare bloemen, bijvoorbeeld tuinkers
|
---|
Prachtig groene matcha smoothie bowl met knapperige toppings
Een dikke matcha smoothie bowl is een heerlijk en mooi ontbijt, middagtraktatie of zelfs dessert. Het werkt ook uitstekend als een smaakvolle snack tussen lunch en diner. De natuurlijke snoep zal je zeker bevredigen, terwijl de veelheid aan texturen elke hap interessant houdt.
Door de combinatie van levendige kleuren is het een verleidelijk gerecht, ongeacht wanneer je het serveert. Gemaakt met matcha, spinazie en avocado is de primaire kleur onmiskenbaar groen. De schijfjes groene appel, gouden granola en witte kokos zorgen niet alleen voor extra knapperigheid, maar vormen ook een mooi contrast met de basis van de groene kom, zodat de kleur echt knalt.
Als het levendige kleurenschema van deze heerlijke kom je aanspreekt, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze recepten voor avocado smoothie bowls, spirulina smoothie bowl en bosbes smoothie bowls.
Romige gemengde heerlijkheid met skyr en smaakvolle ingrediënten
Dit recept is ongelooflijk makkelijk omdat je alle ingrediënten gewoon mengt tot je een dikke en romige textuur krijgt. Als basis kozen we voor skyr. Dit klassieke, verrukkelijke product heeft van nature een dikke en romige textuur die zich goed leent voor smoothies en smoothiebowls. De smaak is mild en licht pittig, waardoor het een geweldige achtergrond vormt voor allerlei heerlijke ingrediënten zoals boterachtige, ietwat nootachtige avocado en aardse, licht bittere spinazie.
Aardse matcha, pittige gember en zoete banaan
De meest prominente smaken van deze matcha banaan smoothie bowl zijn natuurlijk matcha en gember. Matcha is afgeleid van fijngemalen groene thee en heeft een unieke, levendige smaak die vrij complex is. Het heeft een romige, aardse groente smaak met een lichtzoete nasmaak. Maar het heeft ook een bitter randje, vooral in meer geconcentreerde vormen, waardoor het perfect is om te mengen met bijvoorbeeld een zoete banaan, die ook zorgt voor een dikke, gladde consistentie.
Verse gember heeft een warme, kruidige smaak. Het is zeer aromatisch en levendig en doordrenkt de kom met zijn sterke, kenmerkende smaak. Het voegt ook een beetje warmte toe, en de natuurlijke warmte en kruidigheid van gember vormen een mooi tegenwicht voor de aardse en enigszins bittere tonen van de groene matchapoeder.
Voeg je eigen touch toe
Een gemakkelijke manier om dingen te mixen is door te spelen met verschillende toppings. Je kunt verschillende soorten granola gebruiken om knapperigheid en smaak toe te voegen, maar je kunt er ook chiazaadjes of cacao nibs over strooien. Cacao nibs bieden een rijke, licht bittere smaak die de zoetheid en aardsheid van de bowls kan aanvullen, terwijl chiazaadjes een subtiele nootachtige smaak toevoegen die mooi past bij het algehele smaakprofiel van de bowls.
Of ga voor groener met bijvoorbeeld muntblaadjes! Ze voegen een verfrissende smaak toe om de aardse smaak van matcha in balans te brengen en ze zien er prachtig uit bovenop. Een ander groen tintje dat ook de aardse smaak van de kom versterkt, is een beetje extra poeder over de kom strooien. Dit versterkt de smaak en maakt de kom nog aantrekkelijker.