Om perfecte marshmallows te maken die zowel luchtig als vast zijn, is een juiste temperatuur en consistentie van groot belang. Gebruik een suikerthermometer om ervoor te zorgen dat de temperatuur van het suikermengsel precies 118 °C is, aangezien de kooktijd kan afhangen van het fornuis.
Dompel de sonde voldoende onder in het suikermengsel zonder dat hij de bodem van de pan raakt. Beweeg de suikerthermometer niet te veel in het suikermengsel, want dat kan leiden tot kristallisatie. Door af en toe voorzichtig een cirkelbeweging te maken met de pan, zorg je ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en er geen geconcentreerde hete plekken ontstaan.
Met ons recept en onze tips om de temperatuur van het suikermengsel goed te krijgen, maak je eenvoudig de heerlijkste marshmallows. Hieronder kun je meer te weten komen over marshmallows door de antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen over deze lekkernij, bijvoorbeeld hoe je ze maakt en bewaart.
vezels | 5,4 gram vezels |
eiwit | 1,2 gram eiwit |
koolhydraten | 261,9 gram koolhydraten |
vet | 1,2 gram vet |
Clucose stroop
|
200 g |
---|---|
Suiker
|
200 g |
Zwarte bessen sap
|
1½ dl |
Gelatineblaadje
|
10 |
Poedersuiker
|
25 g |
Maïzena
|
25 g |
Fijngehakte gevriesdroogde bessen bijvoorbeeld zwarte bessen
|
1 el |
De meeste mensen hebben wel eens marshmallows geproefd, maar heb je ooit al een zelfgemaakte versie geprobeerd? Die zijn nóg lekkerder! Deze luchtige lekkernij vereist redelijk wat voorbereiding, maar je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je deze heerlijke versie met bessensmaak keer op keer willen maken.
Ben je op zoek naar meer manieren om van je marshmallows te genieten? Bekijk dan enkele van onze recepten die gebruikmaken van dit luchtige snoepgoed en kom erachter hoe je fondant maakt voor een mooie taart of rocky road met marsepein. Je kunt ook klassieke chocolate chip cookies maken en minimarshmallows aan het beslag toevoegen voor een extra kleverige lekkernij.
Zwarte bessen passen perfect bij marshmallows. De intense, scherpe smaak van het zwartebessensap vult de natuurlijke zoetheid van deze lekkernij uitstekend aan. Deze smaakcombinatie zorgt samen met de zuurheid van gevriesdroogde zwarte bessen, met hun
druifachtige aroma en ondertonen van kers, voor een nóg lekkerdere marshmallow. Het zwartebessensap geeft de marshmallows ook een mooie roze kleur.
Marshmallows zijn kleine, donzige kussentjes met een suikerachtige smaak, dus het is de bedoeling dat ze zo luchtig, kleverig en zacht mogelijk zijn. Dit betekent dat je ze in een blik zonder deksel 2-4 dagen op kamertemperatuur moet laten drogen.
Hoe langer je de marshmallows laat drogen, hoe taaier ze worden. Het beste is dat je ze af en toe proeft om te zien of ze de perfecte consistentie hebben. En als ze voor jou perfect zijn, doe je het deksel erop! Zo krijg je precies het resultaat dat jij wilt.
Als je de marshmallows wilt combineren met een ander soort fruit of andere bessensmaak, kun je de zwarte bessen bijvoorbeeld vervangen door een zure citrusvrucht zoals sinaasappel, citroen of limoen, die perfect bij de natuurlijke zoetheid van de marshmallows past.
Op zoek naar een intensere smaak voor de marshmallows? Probeer ze dan zeker eens met drop- of chocoladesmaak te maken. Voeg 2 eetlepels zoethoutpoeder of 2½ eetlepel goede cacaopoeder toe aan het suikermengsel voor een meer complexe, rijke en wat bittere smaak.
En als je van een knapperige structuur houdt, kun je de zelfgemaakte marshmallows ook dopen in getempereerde chocolade of gesmolten karamel en bedekken met fijngehakte noten zoals pecannoten, walnoten, amandelen of pinda’s, of decoratieve, heerlijke gevriesdroogde bessen zoals frambozen, aardbeien of kersen. Doop gewoon de ene helft van een marshmallow in de chocolade of karamel, rol hem in de gewenste noten of bessen en laat hem drogen.