De gemakkelijkste manier om een mango te snijden en in blokjes te snijden is om eerst de twee ‘wangen’ te verwijderen door rond de pit in het midden te snijden. Leg de mango op een snijplank met een van de uiteinden naar je toe. Snijd nu met een mes naar beneden en laat het rond de pit glijden. Doe dit ook aan de andere kant, zodat je twee mangowangen krijgt.
Leg een van deze wangen op een dikke theedoek en snijd met je mes over de lengte van de vrucht. Zorg dat je niet door de schil heen snijdt. Draai de mango 90 graden en herhaal de beweging om een kruiselings patroon te maken. Draai de mango binnenstebuiten zodat de blokjes goudgeel vruchtvlees uit de schil komen. Snijd deze blokjes af door de wang onder een lichte hoek te houden. Herhaal het proces met de andere wang zodat de hele mango in blokjes is gesneden en klaar is voor de blender.
Met ons recept voor mangosmoothie heb je de blauwdruk voor hoe je een dag goed kunt beginnen. Bekijk hieronder onze antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over mangosmoothies om er meer over te weten te komen, inclusief hoe je ze van tevoren kunt maken om van drukke ochtenden gemakkelijker te maken.
Mango's in stukjes gesneden
|
225 g |
---|---|
Ijsblokjes
|
12 |
Poedersuiker
|
4 el |
Versgeperst sinaasappelsap
|
3 el |
Versgeperst citroensap
|
1 el |
Aangezuurde melk naturel, 3,5%
|
300 ml |
Arla Biologische Halfvolle melk
|
200 ml |
Met het beste recept voor smoothie maak je in een paar minuten een heerlijk en romig bevroren drankje. Onze zoete en frisse smoothie is daarom perfect voor drukke ochtenden en voor middagen of avonden waarop je zin hebt in een zoet tussendoortje maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Aangezien deze smoothie ook kan worden bereid met bevroren mango, is er geen excuus om het niet te proberen, zelfs als het niet de tijd is voor mango!
Met een mango-ontbijtsmoothie geef je jezelf een heerlijk begin van de dag. Als je inspiratie zoekt voor andere ontbijtgerechten, bekijk dan onze recepten voor baked oats of overnight oats met variaties als frambozen en hennepzaad, appel en bosbessen, of sinaasappel en gember.
Een eenvoudige mango-yoghurtsmoothie wordt nog lekkerder als je er versgeperst sinaasappel- en citroensap aan toevoegt. Het zuur van deze citrusvruchten verheldert prachtig de zoetheid en romigheid van de mango, en het resultaat is een heerlijke yoghurt-mangosmoothie die zoet, zuur en een beetje wrang is.
Als dit recept voor mangosmoothie je zin heeft gegeven om je blender veel vaker te gebruiken, bekijk dan ook eens onze smoothierecepten, bijvoorbeeld een groene smoothie met avocado, broccoli en spinazie, of een klassieke bananensmoothie.
Yoghurt gebruiken als onderdeel van de vloeibare basis voor je smoothie is een goede manier om een romige en dikke mangosmoothie te krijgen. De yoghurt zorgt er ook voor dat de smoothie als snelle ontbijtmaaltijd kan worden genuttigd en geeft de zoete smoothie een licht wrange bite waardoor het smaakprofiel goed afgerond wordt.
Mangosmoothierecepten zijn de perfecte basis voor het verkennen van verschillende smoothiesoorten. Als je gek bent op de gele kleur en het tropische smaakprofiel van onze heerlijke mangosmoothie met sinaasappel- en citroensap, is het toevoegen van ananas een manier om zowel de kleur als de textuur te behouden terwijl je hem mengt. De toevoeging van deze heldere en kleurige vrucht zorgt voor een nog tropischere mangosmoothie met een wrangere, frissere smaak.
Naast ananas kun je ook experimenteren met het toevoegen van frambozen aan je mangosmoothie. Dit kleurrijke rode fruit geeft je mangosmoothies een mooie roze kleur, terwijl de zaadjes een lichte knapperigheid toevoegen aan de verder zo zachte drank. De combinatie van mango en framboos is heerlijk omdat de natuurlijke zuurte van de bessen de zoete smaak van de mango aanvult.