Verander een familiefavoriet in een heerlijke snack met ons recept voor mac en cheese ballen. Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over deze kaasachtige hapjes.
Gomiti elleboogjesmacaroni
|
200 g |
---|---|
Zout
|
1 el |
Bechamelsaus met kaas
|
500 ml |
Nootmuskaat, geraspt
|
½ tl |
Mozzarella, geraspt
|
100 g |
Cheddar kaas, geraspt
|
100 g |
Zout en versgemalen peper naar smaak
|
|
Eieren
|
4 |
Tarwemeel
|
200 g |
Paneermeel
|
250 g |
Frituurolie
|
1½ L |
Parmezaanse kaas
|
---|
Heb je nog nooit mac en cheese ballen gemaakt? Geen zorgen; met deze tips ben je zo klaar om te beginnen.
Om gelijkmatig gevormde mac en cheese ballen te krijgen, gebruik je een koekjes- of ijslepel om het mengsel te portioneren. Dit garandeert niet alleen dat alle ballen dezelfde grootte hebben, maar zorgt er ook voor dat ze gelijkmatig garen.
Gezien hoe populair mac en cheese ballen kunnen zijn, kun je altijd het recept verdubbelen. Dit is vooral handig voor feestjes of grote familiebijeenkomsten. Door meer in één keer te maken, bespaar je tijd en moeite in de toekomst – het is net zo makkelijk om een grotere hoeveelheid te maken, en je hebt extra's voor een andere dag.
Mac en cheese is nu nog beter met dit recept. Onze mac en cheese ballen zijn een leuke en heerlijke draai aan een favoriete klassieker die de knapperigheid verdubbelt en de kaasachtige heerlijkheid verdrievoudigt. Met slechts basis ingrediënten, inclusief veel kaas, zijn deze kaashapjes heel eenvoudig te maken en gegarandeerd een hit aan elke tafel met hun romige, smeuïge binnenkant en bevredigend krokante buitenkant. Om ruzie over wie het laatste krijgt te voorkomen, raden we aan om een extra portie te maken – of twee.
Voor alle macaroni met kaas liefhebbers hebben we meer heerlijke recepten om te proberen. Probeer onze buffalo chicken mac en cheese, gebakken mac en cheese, of een snelle mac en cheese.
Om deze gefrituurde mac en cheese ballen te maken, heb je natuurlijk macaroni (ook wel elleboogpasta genoemd), een gladde saus en een royale hoeveelheid geraspte kaas nodig. De weelderige béchamelsaus verrijkt met mozzarella en cheddar smelt onberispelijk samen met de zachte macaroni. De mozzarella biedt een milde, romige smaak die de scherpe, licht zurige rijkdom van de cheddar aanvult. Neem dus je tijd en laat dit mengsel afkoelen en stevig worden; het zal het vormen van de ballen makkelijker maken. We beloven dat het het wachten waard zal zijn.
We geven de macaroni met kaas ballen een krokante afwerking met een laagje eieren en paneermeel. De eieren helpen het paneermeel beter te hechten, waardoor een dikke, knapperige korst ontstaat die bevredigend kraakt bij elke hap. Deze textuurcontrast met de zachte, kaasachtige binnenkant maakt de hapjes onweerstaanbaar aantrekkelijk en meerish. Ze zijn zo goed dat je er keer op keer je tanden in wilt zetten.
Als kaas en pasta jouw favorieten zijn, bereid je dan voor om verliefd te worden op onze mac en cheese ballen. De heerlijke hapjes transformeren traditionele pastagerechten in leuk, hapklaar vingereten perfect voor elke gelegenheid. Of je nu een feestje, een spelletjesavond host, of gewoon een smakelijke snack wilt om op te knabbelen, deze kaasachtige lekkernijen stellen nooit teleur. Serveer ze met een beetje Parmezaanse kaas of een dip naar keuze, bijvoorbeeld een pittige marinara saus, zelfgemaakte salsa, klassieke ranch dressing, of rokerige BBQ saus om de rijkdom van de kaas aan te vullen. Ze zullen voor je het weet verdwenen zijn.
Experimenteer met verschillende kazen of toevoegingen, zoals kruiden of een hint van truffelolie. Als je een beetje hitte niet kunt weerstaan, voeg dan een paar kruiden toe zoals cayennepeper, chilivlokken of gesneden jalapeños om de kaasachtige lekkernijen een pittige kick te geven.
Je kunt de mac en cheese ballen ook in de oven of een airfryer bereiden. Verwarm je oven voor op 200 °C en bereid een bakplaat met bakpapier en een lichte laag olie. Plaats de ballen op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten. Draai ze om en bak nog eens 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Als je een airfryer gebruikt, verwarm dan voor op 190 °C. Kook de ballen 10 minuten, draai ze om, en kook nog eens 10 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Beide methoden geven je een knapperige buitenkant met een zachte, kaasachtige binnenkant.