Perfecte zelfgemaakte luchtige pannenkoeken moeten goudbruin gebakken worden. Door ze op middelhoog vuur te bakken in gesmolten boter worden ze rijker en krijgen ze een licht knapperige rand terwijl ze in het midden zacht blijven. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen, keer je de pannenkoek voorzichtig om en bak je de andere kant ook goudbruin. Terwijl de eerste kant 2-3 minuten nodig heeft om gaar te worden, is de tweede kant veel sneller gaar, in slechts 1 minuut, dus hou het goed in de gaten. Gebruik ongeveer 60 ml beslag voor een kleine pannenkoek of iets meer als u van een grote luchtige pannenkoek houdt. Je kunt een gewone pan gebruiken, maar met een pan met een lage rand (zoals een pannenkoeken- of blinipan) kun je de luchtige pannenkoeken gemakkelijker keren.
Met een eenvoudig recept voor luchtige pannenkoeken met labneh zoals het onze is het maken van dit heerlijke, zoete ontbijtgerecht met heerlijke toppings heel eenvoudig. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over deze lekkernij.
Labneh
|
280 g |
---|---|
Algemeen bloem
|
120 g |
Suiker
|
200 g |
Eieren
|
3 |
Vanille
|
1 snufje |
Melk
|
240 ml |
Honing
|
2 el |
Je hebt misschien wel eens gehoord over luchtige pannenkoeken met yoghurt, maar heb je ooit pannenkoeken met labneh geprobeerd? Deze uitgelekte yoghurt is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van de Levantijnse keuken en is voor velen een ontbijtklassieker geworden. De heerlijke combinatie van zoete en pittige smaken die ontstaat door luchtige pannenkoeken te serveren met labneh geeft een smakelijke, Midden-Oosterse draai aan het klassieke ontbijtgerecht.
De friszure smaak en de zachte, romige textuur van labneh maken het heerlijk als beleg of topping voor allerlei gerechten. Deze pannenkoeken zijn geen uitzondering! Hun luchtige textuur past uitstekend bij de luchtigheid van de uitgelekte yoghurt, en de lichtzure smaak verheldert het zoete gerecht op een prachtige manier. Met een zoetstof als honing ontstaat een rijke, smakelijke topping.
Gedroogde cranberry's hebben een karakteristieke zoetzure smaak. Hoewel de rode besjes op rozijnen lijken, zijn ze qua smaak heel anders, want ze zijn veel zuurder. Deze heldere smaak past goed bij de zoete en wrange smaken van deze luchtige pannenkoeken met labneh en honing. De decoratieve stevige cranberry's maken het gerecht af en voegen een mooie kleur toe.
Mocht je in de verleiding komen om ons recept voor luchtige pannenkoeken met labneh uit te proberen, dan zul je blij zijn te weten dat ze vrij eenvoudig te maken zijn, waardoor ze perfect zijn voor een suhoor in de vroege ochtend. Je hebt maar een paar ingrediënten en heel weinig tijd nodig om deze mooie, lekkere, luchtige pannenkoekstapels te maken. Geserveerd met smakelijke en kleurrijke toppings vallen deze luchtige pannenkoeken met labneh ongetwijfeld bij zowel kinderen als volwassenen in de smaak qua uiterlijk, smaak en textuur.
Als je op zoek bent naar meer leuke suhoor-ideeën, misschien om naast deze luchtige pannenkoeken met labneh te serveren voor een heerlijk uitgebreid ontbijt, raden wij je aan ook eens te kijken naar onze recepten voor ontbijtshakshuka, omelet met champignons en kaas en parathasandwich.
Om eens iets anders te proberen en de pannenkoeken luchtiger te maken, kun je labneh ook in het beslag doen en niet alleen op de pannenkoeken. Net als andere soortgelijke producten zoals karnemelk, skyr, kwark en Griekse yoghurt, zorgt labneh voor een lichte en luchtige textuur wanneer het aan pannenkoekenbeslag wordt toegevoegd. Labneh-pannenkoeken zijn ongelooflijk vochtig en hebben een heerlijke frisheid door de smaakvolle en zure uitgelekte yoghurt. Probeer deze heerlijke labneh-pannenkoeken om recept voor luchtige pannenkoeken nog lekkerder te maken.