Lasagne
1 u
Klassieke zelfgemaakte lasagne uit de oven met gehakt, wortels en bechamelsaus. Het maken van lasagne is niet moeilijk en je zet het snel in elkaar. Terwijl de lasagne in de oven staat, heb jij je handen vrij om andere dingen te kunnen doen. Zelfgemaakte lasagne is een favoriet bij de meeste mensen en je kunt het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Lasagne smaakt goed met een frisse salade erbij die je kunt klaarmaken terwijl de lasagne in de oven staat.
Bereidingswijze
Baktijd
Saus
Tips
Je kunt de wortels en ui gemakkelijk aanvullen met andere groenten. En als je tijd en zin hebt, kun je je eigen bechamelsaus maken. Voor nog meer kaassmaak kun je kaas in de lasagne leggen en/of erbovenop strooien.
Tips
Zowel de ongebakken als de gebakken lasagne kunnen worden ingevroren.
Ingrediënten
Saus
Boter
|
25 g |
---|---|
Grofgehakte ui (ongeveer 75 g)
|
1 |
Rundergehakt (ongeveer 6% vet)
|
300 g |
Grof geraspte grote wortelen (ongeveer 250 g)
|
3 |
Gepelde tomaten (ongeveer 400 g)
|
1 blikje |
Tomatenpuree (ongeveer 70 g)
|
1 blikje |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Lasagnevellen
|
6 |
Lichte bechamelsaus
|
½ L |
Bijgerecht
Grof brood
|
240 g |
---|---|
Groene salade
|
300 |