Je kunt ook andere vissoorten dan tilapia gebruiken, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, heilbot of zalm. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van zeevruchten zoals kokkels, garnalen en coquilles.
Als je tegen het einde van het kookproces de vis toevoegt, roer dan niet te hard, want dan breekt de vis en wordt de soep papperig. Roer in plaats daarvan voorzichtig met langzame bewegingen.
Nieuwsgierig naar soep met vis? Als dit hartige gerecht nieuw voor je is, laten we je dan kennismaken met de heerlijke wereld van lactosevrije vis chowdersoep.
Large ui, fijngesneden
|
1 |
---|---|
Olijfolie
|
2 el |
Prei, in blokjes gesneden
|
1 |
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
2 |
Kurkuma
|
1 tl |
Cayenne peper
|
1 snufje |
Middelgrote aardappelen, bijvoorbeeld Maris Piper of Kind Edward, geschild en in blokjes
|
2 |
Suiker maïs in blik
|
410 g |
Groentebouillon
|
300 ml |
Arla Lactofree halfvolle melkdrank
|
400 ml |
Witvis, bijvoorbeeld tilapia, in grote stukken gesneden
|
250 g |
Bevroren maïs
|
100 g |
Gerookt bacon
|
6 plakjes |
Platte peterselie, fijngehakt
|
1 bos |
Niets is zo bevredigend als genieten van een warme, troostende kom soep. De rijke smaken, fluweelzachte textuur en stevige ingrediënten maken het tot een geliefd gerecht waar velen van genieten. Of je nu de voorkeur geeft aan vlokkige witvis zoals tilapia, kabeljauw of schelvis of kiest voor hartiger opties zoals zalm of forel, de vis vormt de perfecte basis voor deze soep. Of je nu op zoek bent naar een troostrijke avondmaaltijd, een feestmaaltijd voor het grote publiek of een gezellige maaltijd op een kille avond, lactosevrije vissoep is de perfecte oplossing.
Trek in vis als avondeten? Ontdek ons recept voor lactosevrije pasta met zalm en asperges of misschien ons recept voor lactosevrije vis taco's - een verrukkelijke maaltijd die een uitbarsting van smaak op tafel brengt.
Vissoep is een troostrijke en bevredigende maaltijd die weinig inspanning vergt, waardoor het perfect is voor als je een makkelijke, smakelijke, hartige maaltijd wilt. De meeste traditionele chowderrecepten zijn vaak afhankelijk van grote hoeveelheden zuivel, zoals room of melk, om hun heerlijk romige textuur te krijgen. In dit recept is lactosevrije melk gebruikt, waardoor de soep voor iedereen toegankelijk is en toch net zo fluweelzacht en hartig is als een gewone versie met dezelfde heerlijke, aromatische smaken.