Lactosevrije scones

Lactosevrije scones

30 min.
Genieten van lactosevrije scones, dat kan gewoon. Je serveert deze scones het beste nog warm en dan met wat Arla Lactofree roomkaas. Dat proeft wel iets anders dan de clotted cream die de Engelsen standaard bij scones serveren. Maar het smaakt niet minder lekker. Samen met wat aardbeien- of kersenjam zijn deze scones verrukkelijk.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-scones/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de boter en het zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine en meng het tot het lijkt op broodkruim. Voeg hierna de basterdsuiker erbij en meng dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een kom en meng met een pollepel of je handen de melk erdoor, meng tot je een zacht deeg hebt. Voeg de rozijnen toe en kneed het tot een samenhangend deeg.
  • Bestrooi het werkvlak met meel en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Neem een uitsteekvorm van 4-5 cm doorsnee en druk rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met de geklopte eidooier. Bak de scones 10 minuten of tot ze gerezen zijn en goudgeel.
  • Laat de scones iets afkoelen en serveer ze nog warm met Arla Lactofree roomkaas en jam.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Scones
Plantaardige margarine
55 g
Zelfrijzend bakmeel
225 g
Lichtbruine bruine suiker
1½ el
150 ml
Gewelde sultanarozijnen
50 g
Eidooier
1
Om bij te serveren
½ verpakking
Jam
3 el