Het toppunt van dit ontbijt is natuurlijk de rijst. Om te voorkomen dat de rijst aanbrandt of aan de bodem blijft plakken, gebruik je een pan of steelpan met een zware bodem, die de warmte gelijkmatiger verdeelt. Roer de rijst regelmatig om, niet alleen om te voorkomen dat hij blijft plakken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.
Houd het tijdens het koken in de gaten, want de geschatte kooktijd van 40 minuten kan variƫren. Pas de kooktijd aan als dat nodig is: kook het langer of korter. Als je het niet te dik wilt, haal het dan van het vuur voordat het helemaal gaar is, want het zal opstijven en dikker worden als het afkoelt.
Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld om je voor te bereiden op het maken van de perfecte, romige, zoete en onweerstaanbare lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen.
Arla Lactofree volle melkdrank
|
1 L |
---|---|
Water
|
300 ml |
Dessertrijst
|
180 g |
Kardemom
|
5 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Rode appel
|
1 |
---|---|
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Grof gehakte amandelen
|
4 el |
Begin de dag goed met deze heerlijke ontbijttraktatie: een kom romige lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen. Het is het perfecte troostende ontbijtgerecht voor elke ochtend dat je behoefte hebt aan iets heerlijks en bevredigend zoets. Niet alleen zien de mooie plakjes rode appel er prachtig uit, ze knallen ook van de sappige en frisse smaken, terwijl de amandelen heerlijke nootachtige nuances en een beetje knapperigheid toevoegen aan de mix. Geniet ervan op luie ochtenden, voor weekendbrunches, of zelfs als snack in de middag of als een warm, troostend dessert.
Met warme en huiselijke kruiden zoals kaneel en kardemom is onze lactosevrije rijstpudding misschien net wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. De pudding is zo romig en heerlijk, en met de knapperige topping heeft het alles wat je nodig hebt. De goed gekozen combinatie van verse appels en nootachtige amandelen en een flinke snuf kaneel zorgen voor een heerlijke verandering in textuur en voegen een beetje bite toe waardoor elke lepel een zoete, romige en knapperige verrukking wordt.
Je kunt je dag ook beginnen met een romige lactosevrije frambozen- en bosbessenpap die zowel zoet als fris is of misschien een grote kom lactosevrije overnight chia pap met rabarber met een heerlijke combinatie van zuur en zoet - deze recepten geven 'makkelijk ontbijt' een nieuwe betekenis!