De veiligste manier om een fijne korstdeeg te krijgen is door koude boter te gebruiken, omdat dit helpt om een schilferige en zachte korst te krijgen. Als de boter koud is, blijft hij in kleine stukjes achter wanneer hij met bakmeel wordt gemengd. Als het deeg wordt uitgerold en gevormd, creëren deze kleine stukjes vet luchtzakjes die uitzetten tijdens het bakken, wat resulteert in een bladerige textuur. Als koude boter door het bakmeel wordt verkruimeld, ontstaat er een kruimelige, geraspte kaasachtige textuur die gemakkelijk met water kan worden gemengd tot een samenhangend deeg.
Als de boter te warm is, zal deze smelten en zich beter vermengen met het bakmeel, wat resulteert in een taaiere en minder schilferige korst.
Voor de beste resultaten werk je snel wanneer je de koude boter in het bakmeelmengsel mengt en houd je het deeg tijdens het hele proces gekoeld. Dit helpt om de integriteit van het vet te behouden en het deeg bladerig te houden.
Wij geloven dat ons recept voor lactosevrije quiche Lorraine zeker een hit zal zijn bij jou en de jouwen. Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen voor meer informatie.
Lactosevrije boter
|
100 g |
---|---|
Tarwemeel (ongeveer 250 ml)
|
175 g |
Zout
|
½ tl |
Water
|
1½ el |
Gerookte ham, in blokjes gesneden
|
150 g |
---|---|
Eieren
|
3 |
Lactosevrije zure room
|
200 ml |
Tarwemeel
|
2½ el |
Provençaalse kruiden
|
2 tl |
Lactosevrije oude kaas, geraspt
|
100 g |
Een heerlijke lactosevrije quiche met een hartige, rijke en romige smaak en een delicate, bladerige deegkorst. De combinatie van malse vulling en knapperig korstdeeg zorgt voor een heerlijke eetervaring. De hartige vulling is verrijkt met eieren en opgefrist met zure room om een heerlijke taart te creëren die perfect in balans is door de toevoeging van zoute ham en kaas.
De rokerigheid van de ham en de rijkdom van de gerijpte kaas zijn heerlijk in combinatie met het mengsel van gedroogde kruiden, Herbes de Provence. Dit mengsel bevat meestal een mix van tijm, rozemarijn, oregano, marjolein en soms lavendel. De algemene smaak van de melange is kruidachtig, aards en licht bloemig. Het is complex en aromatisch en past goed bij de overig heerlijke smaken van deze lactosevrije quiche.
Deze lactosevrije quiche is niet zomaar een quiche, het is een lactosevrije quiche Lorraine. Dit specifieke type ontleent zijn naam aan de Franse regio waar het vandaan komt. In tegenstelling tot overig hartig gebak heeft een quiche Lorraine een dunnere, verfijndere korst van korstdeeg en een vulling die meestal is gemaakt van een mengsel van eieren en room, melk of zure room en verschillende ingrediënten zoals kaas en ham of bacon. De vulling heeft meestal een custard-achtige textuur. Een lactosevrije quiche Lorraine heeft alle geweldige, bekende smaken van de Franse klassieker, alleen zonder de lactose, zodat iedereen kan genieten van de heerlijkheid.
Het maken van een lactosevrije quiche is net zo gemakkelijk als het maken van een gewone quiche - het is gewoon heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar lactosevrije kaas, zure room en boter te kiezen. Het resultaat is een quiche waarbij je geen concessies hoeft te doen aan smaak of textuur, maar die iedereen uitnodigt om van een stukje te genieten.
Als je op zoek bent naar meer geweldige recepten om vrienden en familie voor te schotelen, raden we je onze lactosevrije lasagne, lactosevrije spaghetti carbonara of witte pizza zonder lactose aan.
Er zijn veel manieren om te experimenteren met het algehele smaakprofiel van deze quiche. Probeer bijvoorbeeld eens prosciutto, chorizo of gerookte zalm in plaats van gerookte ham. Om de maaltijd een meer zoute, pittige of rijke smaak te geven. Hoewel het niet langer een klassieke quiche Lorraine zal zijn, zal hij nog steeds onvergelijkbaar lekker zijn.
Een andere optie is om extra ingrediënten in de vulling te gebruiken. Enkele goede groenteopties zijn spinazie, die goed combineert met eieren en kaas, champignons, die de umami-smaak van de ham versterken, tomaten, die een heldere, zure noot toevoegen, en uien, die een zoete, gekarameliseerde smaak toevoegen en goed combineren met kaas en kruiden. Als je wat knapperigheid wilt toevoegen, kun je gehakte noten zoals walnoten of pijnboompitten toevoegen aan je ingrediëntenlijst.
Tot slot kun je de kruiden mengen. Voeg verse kruiden zoals tijm, verse bieslook of peterselie toe aan de vulling voor een extra vleugje smaak. Of gebruik nootmuskaat en zwarte peper om de diepte te versterken en het een heerlijke warmte te geven.