Lactosevrije pannenkoeken met bosbes

Lactosevrije pannenkoeken met bosbes

Til je ochtendroutine naar een hoger niveau met deze lactosevrije pannenkoeken met bosbessen. De zoete smaak van bosbessen in combinatie met de zachte pannenkoek zorgt voor een heerlijk ontbijt. Maak in een handomdraai een pannenkoek en maak van je ontbijt een speciale gelegenheid.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-pannenkoeken-met-bosbes/

Bereidingswijze

  • Maak met een staafmixer of een garde het beslag door pannenkoekenmix, eieren, lactosevrije melk, zout en de schil van een halve citroen te mengen. Blijf mixen tot het beslag glad is.
  • Verhit olijfolie in een pan en voeg een schep van het beslag toe zodra de pan heet is. Zorg ervoor dat de pannenkoeken niet te dik worden. Doe bosbessen bovenop het beslag.
  • Bak de pannenkoeken gaar - ongeveer 2 minuten per kant. Herhaal dit met de rest van het beslag en de bessen.
  • Verdeel de pannenkoeken over borden, vouw ze voorzichtig in vieren en strooi er extra bosbessen overheen.
  • Serveer met een schep lactosevrije vanille yoghurt, top met citroenschil en, indien gewenst, honing en fijngehakte amandelen.
Eet smakelijk!
Tips

Hoewel pannenkoeken bakken eenvoudig is, kan het nodig zijn om de juiste temperatuur voor de pan te vinden. Begin met een middelhoge temperatuur en pas deze zo nodig aan. Je kunt het ook testen door een kleine hoeveelheid beslag in de pan te doen. En onthoud: de eerste pannenkoek is zelden perfect.

Vragen over lactosevrije pannenkoeken met bosbes

Trek in iets zoets als ontbijt? Deze overheerlijke lactosevrije bosbessenpannenkoeken geven je misschien het gevoel dat je aan het toetje zit in plaats van aan het ontbijt. Het is perfect voor de eerste maaltijd van de dag. Lees verder om te ontdekken hoe je gemakkelijk deze lekkere lekkernijen in elkaar flanst.

Moet ik verse of ingevroren bosbes gebruiken voor lactosevrije pannenkoeken met bosbes?
Verse bosbessen zijn ideaal voor pannenkoeken, omdat ze een heerlijke zoete smaak geven. Ze zullen ook beter hun vorm behouden tijdens het bakken, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan het beslag. Voor de bosbessen in het beslag kun je echter ook ingevroren bessen gebruiken, hoewel deze misschien meer vocht afgeven dan verse.
Wat serveer je bij lactosevrije pannenkoeken met bosbes?
Serveer de lactosevrije bosbes naast heerlijk romige en mild wrange lactosevrije vanille yoghurt. Als je de pannenkoeken afmaakt met een paar extra verse bosbessen, voeg je meer zoetheid en textuur toe die perfect samengaan met de zachte pannenkoeken en romige yoghurt. Een vleugje zoete honing, een snufje pittige citroenschil en wat fijngehakte amandelen maken het helemaal af.
Kun je lactosevrije bosbessenpannenkoeken invriezen?
Ja, invriezen is gemakkelijk en zo kun je genieten van een lactosevrije pannenkoek met bosbessen - of drie - wanneer je maar wilt. Laat ze afkoelen, leg ze in een enkele laag op een bakplaat en zet ze in de vriezer. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een vriezerbestendige bak of zak. Je kunt ze tot 2-3 maanden invriezen. Laat ze een nacht ontdooien in de koelkast en verwarm ze dan opnieuw in de magnetron of oven.

Ingrediënten

Lactose-semi-volle melk
500 ml
Pannenkoekenmix (of, bijvoorbeeld, 300 gram tarwemeel en 200 gram van bijvoorbeeld havermoutmeel, speltmeel, volkorenmeel of iets dergelijks)
500 g
Eieren
2
Bosbessen
2 handenvol
Citroen
1
Zout
1 snufje
Olijfolie om te bakken
Om te serveren:
Lactosevrije vanille yoghurt
200 ml
Honing en amandelen (optioneel)

Begin de dag met makkelijke lactosevrije pannenkoeken met bosbes

Op haastige ochtenden of luie weekends zijn deze lactosevrije pannenkoeken met bosbes ideaal. Word wakker met de heerlijke geur van pannenkoeken die je een smakelijk ontbijt in het vooruitzicht stellen. Dit recept voor pannenkoeken met bosbessen is snel en eenvoudig met sappige bosbessen en romige lactosevrije vanille yoghurt, waardoor het perfect is voor elke dag. Het is een nieuwe gezinsfavoriet en een geweldige manier om de dag goed te beginnen!

Probeer voor meer heerlijke lactosevrije ontbijtopties onze lactosevrije havermout met bosbessen , een klassieker met een twist. Of, voor een zoetere traktatie, onze bosbes chia pudding met amandelen .

Serveer je pannenkoeken met bosbessen met lactosevrije vanille yoghurt, lactosevrij

Bijten in een zachte pannenkoek met bosbessen is puur ochtendgenot. Maar als je er heerlijke lactosevrije vanille yoghurt bij serveert, lijkt het ontbijt bijna op een dessert. Deze yoghurt is romig en pittig, met een lichte zoetheid en vanille-aroma dat goed combineert met de bosbessen. Het voegt een rijke romigheid toe aan de pluizige pannenkoeken.

Citroenschil zorgt voor een heldere citrustoets die door de zoetheid van de bosbessen en yoghurt snijdt. Voor meer zoetheid voegt een vleugje honing een aromatische noot toe die alles samenbindt door de teerheid van de yoghurt en het zuur van de citroen aan te vullen. Gemalen amandelen bovenop zorgen voor een nootachtige knapperigheid, als tegenwicht voor de zachtheid van de pannenkoeken en de romigheid van de yoghurt.