Lactosevrije paascheesecake

Deze lactosevrije paascheesecake is gemaakt met lemoncurd, citroen en vanille. Als je dol bent op cheesecake, serveer dan deze lactosevrije variant op de paastafel. De paascheesecake doet denken aan de lente, zomer en de smaak van (room)kaas. De cheesecake kan worden versierd met verschillende paaslekkernijen - deze paascheesecake is versierd met paaseieren, pistachenoten, takjes tijm en eetbare bloemen. Maar kijk vooral wat je zelf lekker én mooi vindt.

Ingrediënten
Bodem
Boter, lactosevrij | 150 g |
---|---|
Digestive koekjes | 300 g |
Pistachenoten | 50 g |
Cheesecakevulling
Gelatineblaadje | 4 |
---|---|
Vanillestokje (de zaden ervan) of een vergelijkbare hoeveelheid vanillepasta | 1 |
Suiker | 125 g |
Lactosevrije slagroom | 250 g |
Citroenschil | 1 el |
200 g | |
250 g | |
Versgeperst citroensap | 2 el |
Lemon curd | 200 g |
Garnering
Ongezouten pistachenoten | 2 el |
---|---|
Dragee-paaseitjes | 10 |
Eetbare bloemen | 10 |
Bereidingswijze
Bodem
Cheesecake vulling
Hoe je paascheesecake serveert
Beoordeel dit recept