Lactosevrije chia pap met gebakken rabarber

Lactosevrije chia pap met gebakken rabarber

30 min.
Maak plaats voor je nieuwe favoriete ontbijt of tussendoortje - deze romige, dromerige lactosevrije chia pap met gebakken rabarber brengt een smaakbom rechtstreeks naar je smaakpapillen. Dit onweerstaanbare ontbijtidee is eenvoudig te maken en gewoon het allerbeste. Het meeste werk doet het 's nachts zelf, zodat je je tijd elders kunt besteden tot je klaar bent om te smullen van deze oh-zo-verrukkelijke traktatie!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-overnight-chiapap-met-gebakken-rabarber/

Bereidingswijze

Chia pap:
  • Meng lactosevrije melk, lactosevrije yoghurt, chiazaadjes, suiker en vanillesuiker goed door elkaar en zet minstens 4 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
Gebakken rabarber:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe rabarber in een ovenvaste schaal met suiker. Voeg water toe en rooster 5 minuten in de oven.
  • Voeg munt en gember toe en laat het mengsel afkoelen.
  • Doe chiazaadjes in 4 glazen en verdeel er gebakken rabarber en amandelen over. Onmiddellijk serveren.
Eet smakelijk!
Tips

Onze lactosevrije chia pap met gebakken rabarber wordt meestal koud geserveerd, maar je kunt de gebakken rabarber er warm bovenop serveren als je 's ochtends iets warms en troostends wilt. De pap zelf is niet geschikt om te verwarmen, omdat de yoghurt dan kan gaan schiften of stremmen en de algehele textuur kan veranderen. Je kunt de rabarber 's ochtends direct uit de oven serveren of opwarmen in een pan of in de magnetron voordat je de chia-pap erover doet.

Vragen over lactosevrije overnight chia pap

Heb je zin om dit lekkere recept uit te proberen? Lees dan hieronder verder waar we vragen beantwoorden over alles wat je moet weten over nachtelijke chia pap.

Welke toppings gebruik je voor lactosevrije overnight chia pap?
Wij vinden rabarber met gember en munt de perfecte topping! Samen zorgen ze voor een breed scala aan smaken in de romige pap, die allemaal bijdragen aan het lekkerste ontbijt of de lekkerste snacks in de middag. De rabarber is van nature zuur, maar heeft een licht snoepje als hij gebakken is. De munt en gember zorgen voor een frisse en warme noot die goed werkt als topping op deze zoete en romige lactosevrije chia pap.
Hoeveel chiazaadjes in een overnight pap?
Voor vier porties van dit heerlijke recept zijn drie eetlepels zaadjes genoeg om een mooie romige lactosevrije chiazaadjespap te maken. Meer toevoegen resulteert in een dikkere consistentie, maar experimenteer gerust om je favoriete hoeveelheid en dikte te vinden!
Hoe lang blijft lactosevrije overnight chia pap goed?
Als je de pap in een luchtdichte verpakking bewaart, blijft hij 3-5 dagen goed, hoewel je na een paar dagen misschien meer yoghurt moet toevoegen om de textuur wat losser te maken. De gebakken rabarber is ook 3-5 dagen houdbaar in de koelkast, hoewel hij na verloop van tijd iets zachter kan worden.

Ingrediënten

Chia pap:
200 ml
200 ml
Chiazaadjes
3 el
Suiker
1 el
Vanillesuiker
1 tl
Gebakken rabarber:
Rabarber in kleine stukjes
200 g
Suiker
2 el
Water
50 ml
Fijn geraspte gember
1 tl
Fijngehakte verse munt
2 el
Om te serveren:
Amandelen
25 g

Geniet van een lactosevrije chia pap met gebakken rabarber, gember en munt

Overnight porridge is watertandend lekker, en het beste is dat je zelf je favoriete toppings kunt kiezen. Onze lactosevrije chia pap is overgoten met gebakken rabarber met gember en munt - een combinatie die op maat gemaakt lijkt voor als je zin hebt in een lekkere mix van snoep en zuur met verse munt en een milde warmte.

Gebakken rabarber met gember en munt is een warme bries van verse en aardse aroma's die perfect passen bij de zoete en pittige pap met lactosevrije yoghurt en melk. De natuurlijke en toegevoegde suiker geven de prachtig rode rabarber een milde zoetheid die het een genot maakt om te eten wanneer je maar een frisse maar licht verwennende snack wilt.

Heerlijke en makkelijke overnight chiazaadjes ontbijtpap zonder lactose

Een overheerlijk en onweerstaanbaar ontbijt is nog nooit zo makkelijk geweest als met ons lactosevrije chia pap recept! Door chiazaadjes te mengen met lactosevrije volle melk en halfvolle yoghurt is de textuur waar je mond naar verlangt slechts een nacht verwijderd. Chiazaadjes krijgen 's nachts de kenmerkende romige consistentie doordat ze alle heerlijke smaken en texturen van de melk en yoghurt absorberen. Naast de fluweelzachte textuur geven de melk en yoghurt de pap nog een extra dimensie van zoetheid en pittigheid, die allebei een aanvulling vormen op de zoetzure combinatie van de rabarber topping. De actieve bereidingstijd is minimaal, waardoor het een ideale maaltijd is voor een kant-en-klaar ontbijt of voor speciale gelegenheden waarbij je wilt genieten van een ochtendmaaltijd op topniveau.

Is ons recept je opgevallen? Probeer ook eens een van onze overig lactosevrije ontbijtideeën, bijvoorbeeld onze lactosevrije pinda smoothie bowl of lactosevrije papaja bowl.