Lactosevrije kipsalade met zoete chilidressing

Lactosevrije kipsalade met zoete chilidressing

30 min.
Deze kipsalade met zoete chilidressing is noemen ze ook wel fingerfood. Je eet het namelijk gewoon met je handen. Geserveerd in een saladeblad is het een makkelijk gerecht om te serveren als bijgerecht of als snack op een feestje! In combinatie met de chilidressing is dit een heerlijk gerechtje.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-kipsalade-met-zoete-chilidressing/

Bereidingswijze

Chilidressing
  • Roer de crème fraîche, chilisaus en zout door elkaar in een kommetje. Laat de dressing tot het serveren afgedekt in de koelkast staan. Proef of de dressing op smaak is en voeg eventueel wat peper en/of zout toe.
  • Meng de kip, komkommer, ananas, sugarsnaps en taugé. Verdeel het mengsel over de slablaadjes en serveer met de dressing. Garneer met chilivlokken. Let op: de meeste chilisaus is van nature lactosevrij. Check nog even voor de zekerheid de verpakking van de saus die je gebruikt om 100% zeker te zijn.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Chilidressing
100 ml
Zoete chilisaus
1 el
Snufje zout
Gekookte kipfilets in kleine stukjes
250 g
Komkommer in kleine blokjes gesneden
1
Ananas in kleine blokjes gesneden
200 g
Sugar snaps in schuine reepjes
125 g
Taugé
50 g
Hele bladeren van paarse spitskool of ijsbergsla
150 g