Lactosevrije kerstkoekjes
Bereidingswijze
Bakken
Tips
Om perfect knapperige koekjes te krijgen, moet je ervoor zorgen dat de boter gekoeld is voordat je het aan het deeg toevoegt. Dit voorkomt dat het deeg te zacht en plakkerig wordt. Als je het deeg voor het bakken in de koelkast of vriezer laat afkoelen, zullen de koekjes hun vorm beter behouden en gelijkmatig rijzen.
Tips
Maak de feestdagen iets zoeter door een grote partij koekjesdeeg te maken, er een blok van te vormen en het in de vriezer te bewaren. Het kan weken vers blijven, dus wanneer je zin hebt in een warm, versgebakken koekje, kun je het gewoon in plakjes snijden en in de oven schuiven.
Vragen over lactosevrije kerstkoekjes
Kerstkoekjes zijn een must-have tijdens de feestdagen. Deze lactosevrije versie van de zoete en kruidige lekkernijen zorgt voor een warme en troostende toevoeging aan je vakantiefeesten. Lees verder om meer te ontdekken.
Ingrediënten
Bakmeel voor alle doeleinden
|
250 g |
---|---|
Poedersuiker
|
125 g |
Kardemom
|
2 tl |
Gemalen gember
|
1½ tl |
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Witte peper
|
½ tl |
Boter, lactosevrij, koud
|
250 g |
Groene ongezouten pistachenoten, heel
|
75 g |
Hazelnoten, heel
|
25 g |
Gekonfijte of ingelegde bittere - sinaasappelschil
|
50 g |
Sesamzaad
|
2 el |
Zwarte sesamzaadjes
|
2 el |
Maak het gezelliger met lactosevrije kerstkoekjes
Tijdens de feestdagen draait alles om het omarmen van die eenvoudige genoegens die ons vreugde brengen. En wat is er heerlijker dan koekjes bakken en delen met je geliefden? Met dit recept voor lactosevrije kerstkoekjes kan iedereen genieten van de troostende traktaties zonder in te boeten aan smaak of textuur. Dus verzamel familie en vrienden en maak mooie herinneringen tijdens het bakken van deze heerlijke koekjes.
Een ronde en warme smaak van traditionele kerstkruiden
Er gaat niets boven de troostende geur van traditionele kerstspecerijen zoals kaneel, gember en kardemom. Deze warme en gezellige smaken brengen al generaties lang feestelijke lekkernijen op smaak en voegen een heerlijke complexiteit toe aan zoete lekkernijen. Kaneel voegt warmte toe, gember subtiele kruidigheid en kardemom een zoete en bloemige specerij met een licht citrusachtige noot.
Voor een heerlijke twist biedt gekonfijte of ingemaakte bittere sinaasappel een helder en verfrissend contrast met de zoetheid en de warme, gezellige kruiden.
Wikkel jezelf in de gezellige vakantie spiritus door deze koekjes te combineren met een warm, troostend drankje. Probeer voor een pittige optie onze lactosevrije chai latte, boordevol feestelijke smaken of, voor iets zoets en decadents, onze heerlijke lactosevrije warme chocolade met marshmallows.