Lactosevrije Fraisier

Ons recept voor lactosevrije Fraisier is alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een zoete, frisse en onvergelijkbaar lekkere taart om je gasten mee te verwennen. De Aardbei Fraisier is een eeuwenoude desserttraditie in Frankrijk. Nu kun je je mooiste Franse koksmuts opzetten en deze werkelijk prachtige taart in een lactosevrije versie proberen.
Ingrediënten
Taart
Eiwit
|
300 g |
---|---|
Suiker
|
70 g |
Bakmeel
|
60 g |
Gemalen amandelen
|
300 g |
Vullen
Vanillestokje
|
½ |
---|---|
Halfvolle melk zonder lactose, lactosevrij
|
200 g |
Suiker
|
20 g |
Custardpoeder (let op: kan sporen van melk bevatten)
|
20 g |
Plantaardige margarine
|
200 g |
Bruine suiker
|
70 g |
Water
|
40 g |
Suiker
|
150 g |
Eiwit
|
75 g |
Aardbeien
|
500 g |
Poedersuiker voor decoratie
|
Bereidingswijze
Taart
Vullen
De taart in elkaar zetten
Tips
Het is belangrijk om de taart in de koelkast te laten rusten - minstens 2 uur, maar liever een nacht. Zo kan de room opstijven en kunnen de smaken zich vermengen. Het maakt het ook gemakkelijker voor de taart om zijn vorm vast te houden wanneer je hem aansnijdt.
Vragen over lactosevrije Fraisier
Lees verder om alles te weten te komen over de Franse aardbei taart zodat je zelf een mooie lactosevrije Fraisier taart kunt maken.
Wat is een lactosevrije Fraisier taart?
De Fraisier taart dateert uit de 19th eeuw in Frankrijk en is niet weg te denken uit Franse patisserieën. De naam komt van het Franse woord voor aardbei: fraise. Traditioneel heeft een Fraisier een luchtige biscuitbodem, een smeuïge vulling van room en, je raadt het al, heel veel aardbeien. Ze zijn rondom de taart gerangschikt, waardoor ze er karakteristiek uitzien als Fraisier. In onze lactosevrije versie maak je dezelfde authentieke, traditionele taart - alleen met ingrediënten zoals melk en margarine zonder lactose.
Hoe lang is een lactosevrije Fraisier taart houdbaar?
Onze lactosevrije Fraisier taart is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar hem in een luchtdichte verpakking om hem vers te houden en te voorkomen dat hij uitdroogt. Je kunt de aardbei bovenop de taart verwijderen en deze in een eigen bakje bewaren. We raden aan om de taart binnen een paar dagen te eten voor de beste smaak en textuur.
Kun je lactosevrije Fraisier taart invriezen?
Ja, je kunt een lactosevrije Fraisier taart invriezen. De textuur kan echter veranderen, vooral door de verse aardbei, die kan veranderen als hij ontdooit. Als je besluit om hem in te vriezen, is hij 1-2 maanden houdbaar in huishoudfolie. Let op: hoe langer je het ingevroren bewaart, hoe groter het risico dat het wat textuur en smaak verliest wanneer het ontdooid wordt. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het gaat eten.
Maak indruk op vrienden en familie met een prachtige Fraisier taart zonder lactose
Met een prachtige lactosevrije Fraisier taart maak je eenvoudig indruk op je vrienden en familie. Prachtige rode aardbeien eisen de aandacht op wanneer ze rond de rand van de taart zijn gerangschikt, terwijl de verrukkelijke crèmevulling hem nog onweerstaanbaarder maakt, vooral wanneer hij op een luchtige taartbodem is geplaatst. Samen vormt dit een verrukkelijk dessert dat past bij Franse royalty's, wat betekent dat jij en je vrienden je moeten voorbereiden op een vers, zoet en volstrekt onweerstaanbaar dessert.
Dezelfde resultaten in smaak, textuur en uiterlijk
Een traditionele Franse aardbei Fraisier taart is licht en luchtig met een romige vulling en verse bessen. Het draagt veel tradities en verwachtingen met zich mee, en onze lactosevrije versie voldoet aan al deze verwachtingen. De bodem is wolkachtig licht en de romige vulling met vleugjes vanille is gemaakt met lactosevrije melk en plantaardige margarine voor een luchtige textuur die iedereen uitnodigt om van een stukje te genieten. Met de verse aardbei zal je elke hap verwelkomen en waarschijnlijk om meer vragen.
Als je nog steeds behoefte hebt aan een aardbei fix, overweeg dan een verfrissende lactosevrije aardbei ijslolly voor een lichte en smakelijke traktatie. Of misschien wil je 's ochtends of 's middags vers fruit en bessen eten met een lactosevrije smoothie met bananen en frambozen.
