Lactosevrije kaneelbroodjes

Lactosevrije kaneelbroodjes

Begin de dag met een versgebakken gebakje. Deze grote, luchtige en zachte lactosevrije kaneelbroodjes zijn perfect als zoete ontbijttraktatie, maar ook heerlijk als middagsnack. Maak indruk op familie en vrienden met mooi gevormde, wervelende broodjes met een zoete vulling van kaneel, banaan en dadels.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-cinnamon-rolls-met-dadels/

Bereidingswijze

Deeg
  • Giet water in de kom van een elektrische mixer met deeghaak, voeg gist toe en roer om de gist op te lossen.
  • Voeg karnemelk, eieren, suiker, zout, vanille en boter toe aan het gistmengsel. Roer de ingrediënten door elkaar tot ze goed gecombineerd zijn.
  • Voeg tijdens het kneden geleidelijk bakmeel toe. Kneed het deeg ongeveer 5-6 minuten. Het deeg moet zacht en vochtig zijn - niet plakkerig. Voeg een beetje extra bakmeel toe als het deeg te vochtig is.
  • Dek de mengkom af met een schone keukenhanddoek en laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van de kamertemperatuur.
Vulling
  • Verwijder de pitten van de dadels en meng met de boter, banaan en kaneel tot het mengsel een gladde textuur krijgt.
  • Rol het deeg uit tot een groot vierkant van ongeveer 40 x 40 cm op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Verdeel de vulling in een gelijkmatige laag over het vierkant.
  • Vouw een derde van het deeg naar het midden en vouw dan het tweede derde deel over het eerste, zodat het deeg drie lagen heeft.
  • Rol het deeg weer voorzichtig zo plat mogelijk uit.
  • Snijd het deeg in lange repen van 2-3 cm breed.
  • Maak een snee in de stroken van boven naar beneden zonder ze helemaal door te snijden, zodat ze aan één uiteinde bij elkaar blijven. Op die manier krijgt elk twee nieuwe stroken die om elkaar heen gedraaid kunnen worden. Rol de gedraaide stroken in elkaar en sluit het uiteinde door het voorzichtig onder de onderkant van de swirl te drukken.
  • Leg de kaneelwervels op een beklede bakplaat en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrijk de swirls met eidooier en bak ze in 22-25 minuten mooi goudbruin.
Eet smakelijk!
Tips

Sommigen zeggen dat de vulling het beste deel van de kaneelbroodjes is. Maar je moet oppassen dat je niet te veel in de swirls doet, want de boter kan smelten en eruit lekken. Als er te veel vulling in zit, wordt het ook moeilijk om te swirlen. Als je nog wat vulling over hebt, kun je de extra vulling er bovenop doen.

Vragen over lactosevrije kaneelbroodjes

Het geheim achter heerlijke, luchtige lactosevrije kaneel swirls is een zacht deeg met een onweerstaanbare vulling. Lees hieronder hoe je de swirls precies goed krijgt.

Wat is een lactosevrije kaneelbroodje?
Een lactosevrije kaneelbroodje is een heerlijke draai aan het traditionele zoete gebakje, waarbij gewone zuivelingrediënten worden vervangen door lactosevrije alternatieven. De onweerstaanbare mix van kaneel, boter en bruine suiker zorgt voor een zoete, smeuïge vulling in een mooi gedraaid, broodachtig omhulsel. Deze lactosevrije traktatie zorgt voor een heerlijke, smaakvolle ervaring waar iedereen van kan genieten.
Hoe weet je wanneer lactosevrije kaneelbroodjes klaar zijn?
De kaneelbroodje moeten aan de bovenkant een licht donkere, goudbruine kleur hebben. Om er zeker van te zijn dat het deeg volledig gebakken is, steek je een mes of tandenstoker in het midden. Als er geen rauw uitziend deeg aan blijft plakken, zijn de swirls gaar en kun je ze uit de oven halen.
Kun je lactosevrije kaneelbroodjes invriezen?
In het onwaarschijnlijke geval dat je nog wat lactosevrije kaneelbroodjes over hebt, kun je ze gemakkelijk invriezen. Doe ze in een luchtdichte bak of afsluitbare diepvrieszak. Zorg ervoor dat je de swirls niet plet.
Kun je lactosevrije kaneelbroodjes opnieuw opwarmen?
Ja! De makkelijkste manier om lactosevrije kaneelbroodjes opnieuw op te warmen is in de magnetron. Om de textuur te behouden, bedek je ze met een vochtige papieren handdoek en verwarm je ze met tussenpozen van 30 seconden. Herhaal dit tot ze volledig opgewarmd zijn. Je kunt ook een op 200°C voorverwarmde oven gebruiken. Dek ze af met folie en verwarm ze ongeveer 10 minuten tot ze warm zijn.

Ingrediënten

Deeg
Warm water
60 ml
Verse gist
30 g
180 ml
Beetje citroensap
Grote eieren op kamertemperatuur
2
Suiker
100 g
Zout
1 tl
Vanille-extract
1 tl
Plantaardige margarine in blokjes, op kamertemperatuur
85 g
Patent bloem
450 g
Tarwe bloem
150 g
Vulling
Zachte dadels
8
Rijpe banaan
1
Kaneelpoeder
2 el
Zachte plantaardige margarine
100 g

Probeer ons recept voor lactosevrije kaneelwervels

We maken het je gemakkelijk om te genieten van heerlijke lactosevrije kaneelwervelingen bij je koffie of thee 's ochtends. En vergeet niet, delen is geven. Een suikerzoete, lactosevrije kaneelwervel met zijn zachte, luchtige deeg en papperige, zoete vulling is een traktatie voor iedereen.

Bij onze lactosevrije kaneelwafels draait het allemaal om genieten van de simpele goedheid. Dat ze lactosevrij zijn, betekent niet dat we concessies hebben gedaan aan de iconische smaak en textuur die ze zo onweerstaanbaar maakt. Je krijgt gegarandeerd dezelfde verrukkelijke ervaring van een kleverig, gouden gebakje.

Geniet van onze nieuwe zoete versie van de vulling

Ontdek een nieuwe kijk op de bekende kaneelvulling met toegevoegde dadels en bananen om je lactosevrije kaneelwervels zoeter, molliger en nog verleidelijker te maken. De natuurlijke zoetheid van dadels werkt goed samen met de zachte smaak van romige bananen en beide helpen de intense, pittige warmte van kaneel in balans te brengen. Samen zorgen ze voor een karamelachtige smaak en een rijkere textuur.

Begin je dag goed met meer heerlijke lactosevrije recepten zoals lekkere lactosevrije sinaasappel chia pudding, lactosevrije pap met frambozen en bosbessen, of lactosevrije kaneelwafels.