Lactosevrije kaneelbroodjes

Begin de dag met een versgebakken gebakje. Deze grote, luchtige en zachte lactosevrije kaneelbroodjes zijn perfect als zoete ontbijttraktatie, maar ook heerlijk als middagsnack. Maak indruk op familie en vrienden met mooi gevormde, wervelende broodjes met een zoete vulling van kaneel, banaan en dadels.
Ingrediënten
Deeg
Warm water
|
60 ml |
---|---|
Verse gist
|
30 g |
180 ml | |
Beetje citroensap
|
|
Grote eieren op kamertemperatuur
|
2 |
Suiker
|
100 g |
Zout
|
1 tl |
Vanille-extract
|
1 tl |
Plantaardige margarine in blokjes, op kamertemperatuur
|
85 g |
Patent bloem
|
450 g |
Tarwe bloem
|
150 g |
Vulling
Zachte dadels
|
8 |
---|---|
Rijpe banaan
|
1 |
Kaneelpoeder
|
2 el |
Zachte plantaardige margarine
|
100 g |
Bereidingswijze
Deeg
Vulling
Tips
Sommigen zeggen dat de vulling het beste deel van de kaneelbroodjes is. Maar je moet oppassen dat je niet te veel in de swirls doet, want de boter kan smelten en eruit lekken. Als er te veel vulling in zit, wordt het ook moeilijk om te swirlen. Als je nog wat vulling over hebt, kun je de extra vulling er bovenop doen.
Vragen over lactosevrije kaneelbroodjes
Het geheim achter heerlijke, luchtige lactosevrije kaneel swirls is een zacht deeg met een onweerstaanbare vulling. Lees hieronder hoe je de swirls precies goed krijgt.
Wat is een lactosevrije kaneelbroodje?
Een lactosevrije kaneelbroodje is een heerlijke draai aan het traditionele zoete gebakje, waarbij gewone zuivelingrediënten worden vervangen door lactosevrije alternatieven. De onweerstaanbare mix van kaneel, boter en bruine suiker zorgt voor een zoete, smeuïge vulling in een mooi gedraaid, broodachtig omhulsel. Deze lactosevrije traktatie zorgt voor een heerlijke, smaakvolle ervaring waar iedereen van kan genieten.
Hoe weet je wanneer lactosevrije kaneelbroodjes klaar zijn?
De kaneelbroodje moeten aan de bovenkant een licht donkere, goudbruine kleur hebben. Om er zeker van te zijn dat het deeg volledig gebakken is, steek je een mes of tandenstoker in het midden. Als er geen rauw uitziend deeg aan blijft plakken, zijn de swirls gaar en kun je ze uit de oven halen.
Kun je lactosevrije kaneelbroodjes invriezen?
In het onwaarschijnlijke geval dat je nog wat lactosevrije kaneelbroodjes over hebt, kun je ze gemakkelijk invriezen. Doe ze in een luchtdichte bak of afsluitbare diepvrieszak. Zorg ervoor dat je de swirls niet plet.
Kun je lactosevrije kaneelbroodjes opnieuw opwarmen?
Ja! De makkelijkste manier om lactosevrije kaneelbroodjes opnieuw op te warmen is in de magnetron. Om de textuur te behouden, bedek je ze met een vochtige papieren handdoek en verwarm je ze met tussenpozen van 30 seconden. Herhaal dit tot ze volledig opgewarmd zijn. Je kunt ook een op 200°C voorverwarmde oven gebruiken. Dek ze af met folie en verwarm ze ongeveer 10 minuten tot ze warm zijn.
Probeer ons recept voor lactosevrije kaneelwervels
We maken het je gemakkelijk om te genieten van heerlijke lactosevrije kaneelwervelingen bij je koffie of thee 's ochtends. En vergeet niet, delen is geven. Een suikerzoete, lactosevrije kaneelwervel met zijn zachte, luchtige deeg en papperige, zoete vulling is een traktatie voor iedereen.
Bij onze lactosevrije kaneelwafels draait het allemaal om genieten van de simpele goedheid. Dat ze lactosevrij zijn, betekent niet dat we concessies hebben gedaan aan de iconische smaak en textuur die ze zo onweerstaanbaar maakt. Je krijgt gegarandeerd dezelfde verrukkelijke ervaring van een kleverig, gouden gebakje.
Geniet van onze nieuwe zoete versie van de vulling
Ontdek een nieuwe kijk op de bekende kaneelvulling met toegevoegde dadels en bananen om je lactosevrije kaneelwervels zoeter, molliger en nog verleidelijker te maken. De natuurlijke zoetheid van dadels werkt goed samen met de zachte smaak van romige bananen en beide helpen de intense, pittige warmte van kaneel in balans te brengen. Samen zorgen ze voor een karamelachtige smaak en een rijkere textuur.
Begin je dag goed met meer heerlijke lactosevrije recepten zoals lekkere lactosevrije sinaasappel chia pudding, lactosevrije pap met frambozen en bosbessen, of lactosevrije kaneelwafels.
