Intense chocolade taart met lactosevrije avocado en matcha room
Bereidingswijze
Avocado en matcha room:
Chocolade taart:
De taart in elkaar zetten:
Tips
Natuurlijk wil je dat je matcha room perfect is en daarom moet je rijpe avocado's gebruiken! Ze zullen veel gemakkelijker mengen en, als bonus, zorgen voor een gladdere consistentie en een zoetere smaak. Rijpe avocado's zijn van nature zachter en romiger en geloof ons als we zeggen dat dit echt een verschil maakt!
Vragen over lactosevrije avocado en matcha room
Hieronder nemen we de meest gestelde vragen over lactosevrije avocado matcha room door, zodat je er meteen mee aan de slag kunt en de heerlijke room kunt gebruiken voor een heerlijke, vochtige, chocolade taart.
Ingrediënten
Avocado en matcha room:
Cashewnoten
|
150 g |
---|---|
Kokosolie
|
75 g |
Rijpe avocado's
|
3 |
200 g | |
Matchapoeder thee
|
1 tl |
Ahornsiroop
|
3 el |
Vanille-extract
|
1 tl |
Sap van een limoenen
|
Chocolade taart:
Amandelmeel
|
150 g |
---|---|
Kokosbloesemsuiker
|
100 g |
Cacaopoeder
|
65 g |
Bakpoeder
|
1½ tl |
Lactosevrije smeerbare boter
|
150 g |
Eieren
|
3 |
Ahornsiroop
|
3 el |
Vanille-extract
|
1½ tl |
Voor montage:
Matchapoeder thee
|
1½ tl |
---|---|
Citroenmelisse (om te garneren)
|
7 bladeren |
Serveer een intense lactosevrije chocolade taart voor je gasten
Ben je klaar om een sterke indruk achter te laten bij familie en gasten? Deze intense lactosevrije chocoladetaart met matchacrème zit vol diepe, decadente smaken die iedereen met een voorliefde voor taart zullen betoveren. Hij heeft een uitgesproken chocoladesmaak, maar kokosbloesemsuiker en ahornsiroop zorgen voor de nuances van zijn onweerstaanbare zoetheid. De taart is perfect als verwennerij en rijke showstopper en kan worden geserveerd als een smakelijk dessert na het eten of als middelpunt van een verjaardagsfeestje. Hoe dan ook, de taart en zijn smeuïge room beloven iedereen te verrukken en te betoveren die zin heeft in een hemelse lekkernij.
Samengesteld met een fluweelzachte avocado en matcha room zonder lactose
De chocolade taart vormt een rijke smaakbasis voor deze lactosevrije, fluweelzachte avocado en matcha room. Waar de avocado een weelderige smaak en boterachtige textuur brengt, helpen de bitterheid en licht kruidige ondertonen van het matchapoeder om de algehele rijkdom in balans te brengen. Niet alleen dat, matchapoeder kan zorgen voor een unieke umami smaak die een spannende laag van complexiteit toevoegt aan een toch al bijzondere en visueel aantrekkelijke chocolade taart.
Houd het groen met een groot glas krachtige lactosevrije spirulina smoothie! Of misschien wil je meer van de kenmerkende matchasmaak proeven? Probeer dan onze lactosevrije matcha latte.