Lactosevrije bloemkoolsoep met kurkuma

Lactosevrije bloemkoolsoep met kurkuma

50 min.
Geniet van deze lactosevrije versie van een klassieke soep van bloemkool, doordrenkt met aromatische kurkuma. Geniet van de fluweelzachte textuur en het rustgevende aroma van gekarameliseerde ui en knoflook in balans met exotische tonen van kurkuma. De lactosevrije volvette room geeft een luxueus gevoel, perfect voor een gezellige avond thuis of een stevige lunch. Probeer ons eenvoudige recept voor een gezonde en heerlijke maaltijd die voldoet en voedt.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-bloemkoolsoep-met-kurkuma/

Bereidingswijze

  • Zet een grote pan op middelhoog vuur. Verhit olijfolie en zet het vuur laag. Voeg ui, paprika, knoflook en kurkuma toe. Kook ongeveer 10 minuten, roer regelmatig, tot de ui zacht is.
  • Voeg bloemkool toe en kook nog 5 minuten.
  • Voeg groentebouillon en lactosevrije volvette room toe. Breng de soep aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Laat de soep iets afkoelen, dek af met een schone theedoek en pureer.
  • Om te serveren verwarm je de soep en roer je er lactosevrije volvette room door. Garneer met kurkuma, pompoenpitten en koriander.
Eet smakelijk!
Tips

Zoals de meeste soepen smaakt bloemkoolsoep vaak de volgende dag al heerlijk, omdat de smaken de tijd hebben gehad om samen te smelten. Overweeg om een grotere partij te maken en deze een nacht in de koelkast te zetten. Op die manier heb je een handige en heerlijke maaltijd om de volgende dag van te genieten. Je kunt de soep ook invriezen voor later, zodat je een snelle en moeiteloze optie hebt als je weinig tijd hebt.

Vragen over lactosevrije bloemkoolsoep

Op zoek naar een comfortabel lactosevrij diner dat eenvoudig te bereiden is? Kijk dan niet verder dan dit heerlijke recept voor lactosevrije bloemkoolsoep met kurkuma. Lees verder om meer te ontdekken over dit heerlijke gerecht.

Gebruik je verse of diepvriesbloemkool voor lactosevrije bloemkoolsoep?
Ook al hebben we in ons recept voor verse bloemkoolroosjes gekozen, je kunt ook gemakkelijk diepvries gebruiken. Bevroren bloemkool geeft echter meer water af tijdens het koken, dus de kooktijd kan langer duren. Laat het sudderen tot al het overtollige water verdampt is voordat je verder gaat met het recept.
Wat serveer je bij lactosevrije bloemkoolsoep?
Voor een heerlijke toevoeging aan de lactosevrije bloemkoolsoep raden we aan om hem te serveren met geroosterde pompoenpitten en vers gehakte koriander om een nootachtige knapperigheid en een levendige, kruidige frisheid toe te voegen. Je kunt de soep ook combineren met een verfrissende salade. Een groene salade met pittige vinaigrette of een geroosterde groente salade met pittige dressing past perfect bij de soep. Als extra proteïne zijn gegrilde kip of garnalen heerlijke opties die harmoniëren met de smaken van de soep.
Hoe bewaar je lactosevrije bloemkoolsoep?
Als je restjes overhoudt of een grotere partij bereidt, maak je dan geen zorgen. Je kunt het gemakkelijk bewaren in de koelkast of vriezer, zodat je het later snel en gemakkelijk kunt eten. Laat het afkoelen voordat je het overdoet in luchtdichte containers - verschillende porties of één grote container. Koel het maximaal vier dagen in of vries het maximaal 3 maanden in met vriesbestendige bakjes. Als je klaar bent om ervan te genieten, verwarm de soep dan zachtjes opnieuw in een pan en pas de consistentie naar wens aan.

Ingrediënten

Lactosevrije volvette room (plus extra om te serveren)
50 ml
Olijfolie
1 el
Witte ui, in blokjes gesneden
1
Knoflookteentjes, geplet
2
Paprika poeder
½ el
Kurkumapoeder en iets meer om te serveren
½ el
Bloemkool roosjes
400 g
Groentebouillon
800 ml
Om te serveren:
Geroosterde pompoenpitten
2 el
Verse koriander, fijngehakt
2 el

Probeer ons eenvoudige recept voor bloemkoolsoep met kurkuma

Als je op zoek bent naar een makkelijk te maken gerecht dat zowel gezond is als boordevol smaak zit, zoek dan niet verder dan deze lactosevrije bloemkoolsoep met kurkuma. De geurige combinatie van kurkuma, ui en knoflook geeft de soep een diep en exotisch aroma dat zowel troostend als opwekkend is. De bloemkool voegt een fluweelzachte zachtheid en een rijke groente toe. En als klap op de vuurpijl zal de levendige gele kleur elke tafel opfleuren en je smaakpapillen prikkelen.

Op zoek naar een eenvoudig en bevredigend diner dat zowel vlees- als lactosevrij is? Onze romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen is er om je trek te stillen. Het is het perfecte gerecht voor als je weinig tijd hebt, maar wel iets hartigs en vullends wilt.

Een romige en heerlijke soep zonder lactose

Geniet van de rijke en fluweelzachte smaken van onze romige bloemkoolsoep zonder lactose. De room geeft de soep haar onweerstaanbare textuur en afgeronde smaak, en je krijgt dezelfde luxe, gladde en romige textuur met lactosevrije room. Met elke lepel proef je de delicate zoetheid van de gekarameliseerde ui, de warmte van knoflook en paprika en het aardse aroma van kurkuma - en iedereen kan het proberen omdat het volledig zonder lactose is.

Als je op zoek bent naar meer lactosevrije soepopties, probeer dan eens onze stevige lactosevrije soep met vis. Hij zit boordevol groente en is op smaak gebracht met warme en troostende kruiden.