Weet je waar we van houden? Kleine variaties. Je kunt dit heerlijke voorgerecht op verschillende temperaturen serveren en het zal nog steeds ongelooflijk smaken. Het verschil tussen warme artisjok dip en koude artisjok dip is klein, maar er is genoeg verschil in textuur en smaak om beide versies eens te proberen! Beide temperaturen beloven een heerlijke smaakervaring waar iedereen over zal praten en om meer zal vragen.
Geïntrigeerd door ons heerlijke recept? Lees voordat je je lactosevrije artisjok dip maakt eerst onze vragen en antwoorden hieronder - ga dan aan de slag en geniet van je heerlijke snacks!
Artisjokharten in water
|
400 g |
---|---|
Zest van een halve citroenen
|
|
Pijnboompitten plus een paar extra voor de garnering
|
3 el |
Arla Lactofree Griekse stijl yoghurt
|
200 g |
Platte peterselie (fijngehakt)
|
2 el |
Vièrge olijfolie
|
2 el |
Tarwemeel
|
100 g |
---|---|
Roggemeel
|
100 g |
Zeezout
|
1 tl |
Bakpoeder
|
½ tl |
Olijfolie
|
1 el |
Pompoenpitten
|
2 el |
Maanzaad
|
2 el |
Sesamzaad
|
2 el |
Knoflookpoeder
|
1 tl |
Uienpoeder
|
1 tl |
Maak indruk met heerlijke lactosevrije artisjok dip! Door de rijke en aardse smaak heeft de dip een stevige punch zonder overheersend te zijn. Neem de combinatie van Griekse yoghurt en platte peterselie. Samen zorgen ze voor een frisse kick, die de rijkdom van de dip een beetje doorbreekt en ervoor zorgt dat je gasten blijven terugkomen voor een tweede portie! En met de toevoeging van pijnboompitten en olijfolie bereik je zeker de gewenste dikke consistentie die, bovenop knäckebröd, aanvoelt als de hemel in je mond.
Romig en knapperig is een combinatie waar we allemaal dol op zijn, dus waarom niet heerlijke artisjok dipsaus opscheppen met knäckebröd met zaden? De combinatie van de subtiele pittigheid en romige textuur van de dip en de selectie van smaakvolle pompoenpitten, maanzaad en sesamzaad op het knäckebröd zal iedereen betoveren.
Het knäckebröd is heerlijk met elke dip of spread. Ga voor Grieks met een schaaltje lactosevrije tzatziki voor een middagsnack of serveer met een lactosevrije yoghurtdip met boerenkool en pesto.