Lactosevrije artisjok dip met knäckebröd

Lactosevrije artisjok dip met knäckebröd

40 min.
Onze romige, lactosevrije artisjok dip met knäckebröd is meer dan heerlijk. Het is een veelzijdige snack of licht voorgerecht dat snel je nieuwe favoriet zal worden. Knapperig knäckebröd is gemakkelijk te maken en vult de romige textuur van de dip aan, waardoor dit een echte showstopper wordt. Ons recept voegt pijnboompitten en lactosevrije Griekse yoghurt toe aan de mix, want iedereen verdient een perfect romige dipsaus!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-artisjok-dip-met-knackebrod/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Meng tarwemeel en roggemeel met zout en bakpoeder. Roer er olijfolie en genoeg water door om een stevig deeg te maken. Rol zeer dun uit.
  • Meng zaden, knoflookpoeder en uienpoeder en verdeel gelijkmatig over het deeg. Rol het in het deeg tot het volledig gemengd is met het deeg.
  • Snijd het deeg in vierkanten of rechthoeken en leg ze op bakplaten bekleed met bakpapier. Laat ze 30 minuten bakken tot ze goudbruin en stevig zijn. Laat volledig afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje tot ze klaar zijn om te serveren.
  • Doe om de dip te maken artisjokken, citroenschil, pijnboompitten, yoghurt, peterselie en olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Doe de dip in een serveerschaal en garneer met geroosterde pijnboompitten en extra peterselie. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Tips

Weet je waar we van houden? Kleine variaties. Je kunt dit heerlijke voorgerecht op verschillende temperaturen serveren en het zal nog steeds ongelooflijk smaken. Het verschil tussen warme artisjok dip en koude artisjok dip is klein, maar er is genoeg verschil in textuur en smaak om beide versies eens te proberen! Beide temperaturen beloven een heerlijke smaakervaring waar iedereen over zal praten en om meer zal vragen.

Vragen over lactosevrije artisjok dip

Geïntrigeerd door ons heerlijke recept? Lees voordat je je lactosevrije artisjok dip maakt eerst onze vragen en antwoorden hieronder - ga dan aan de slag en geniet van je heerlijke snacks!

Kun je verse artisjokken gebruiken voor een lactosevrije artisjok dip?
We hebben in dit recept voor artisjokken uit blik of pot gekozen om het makkelijker en sneller te maken, maar je kunt ook verse artisjokken gebruiken. Gebruik voor verse artisjokken ongeveer 1,3-1,6 kg. Spoel ze af onder koud water en verwijder kleine of verkleurde onderste bloemblaadjes. Snijd de stelen dicht bij de basis af en snijd vervolgens het bovenste kwart en de stekelige punten van de bloemblaadjes eraf. Stoom, kook of kook ze gaar. Laat ze afkoelen, snijd ze doormidden en schep het donzige midden eruit, evenals eventuele kleine, paarse blaadjes. Ze zijn nu klaar voor gebruik in de dip!
Kun je lactosevrije artisjok dip invriezen?
We raden af om onze lactosevrije artisjok dip in te vriezen, maar het is niet onmogelijk. Als je het invriest, kan het gaan schiften en kan de textuur veranderen, waardoor het waterig wordt. Het is dus beter om een nieuwe lading te maken als je zin hebt in meer in plaats van je restjes in de vriezer te bewaren! Het is echter wel 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Wat serveer je bij lactosevrije artisjok dip?
Met zijn romige textuur en rijke smaak wordt lactosevrije artisjok dip het best geserveerd met iets knapperigs. De klassieker is knäckebröd! De subtiele nootachtige smaak brengt een goed evenwicht met de rijke en pittige smaak van de dip, en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken! Je kunt het ook serveren met knapperige groente sticks, franse friet of iets dergelijks.

Ingrediënten

Voor artisjok dip:
Artisjokharten in water
400 g
Zest van een halve citroenen
Pijnboompitten plus een paar extra voor de garnering
3 el
200 g
Platte peterselie (fijngehakt)
2 el
Vièrge olijfolie
2 el
Voor knäckebröd:
Tarwemeel
100 g
Roggemeel
100 g
Zeezout
1 tl
Bakpoeder
½ tl
Olijfolie
1 el
Pompoenpitten
2 el
Maanzaad
2 el
Sesamzaad
2 el
Knoflookpoeder
1 tl
Uienpoeder
1 tl

Maak een smaakvolle artisjok dip zonder lactose

Maak indruk met heerlijke lactosevrije artisjok dip! Door de rijke en aardse smaak heeft de dip een stevige punch zonder overheersend te zijn. Neem de combinatie van Griekse yoghurt en platte peterselie. Samen zorgen ze voor een frisse kick, die de rijkdom van de dip een beetje doorbreekt en ervoor zorgt dat je gasten blijven terugkomen voor een tweede portie! En met de toevoeging van pijnboompitten en olijfolie bereik je zeker de gewenste dikke consistentie die, bovenop knäckebröd, aanvoelt als de hemel in je mond.

Serveer met knäckebröd met zaadjes

Romig en knapperig is een combinatie waar we allemaal dol op zijn, dus waarom niet heerlijke artisjok dipsaus opscheppen met knäckebröd met zaden? De combinatie van de subtiele pittigheid en romige textuur van de dip en de selectie van smaakvolle pompoenpitten, maanzaad en sesamzaad op het knäckebröd zal iedereen betoveren.

Het knäckebröd is heerlijk met elke dip of spread. Ga voor Grieks met een schaaltje lactosevrije tzatziki voor een middagsnack of serveer met een lactosevrije yoghurtdip met boerenkool en pesto.