Lactosevrije en glutenvrije amandel cheesecake
Bereidingswijze
Amandel bodem
Roomkaas vulling
Serveren
Tips
Een niet-gebakken traktatie heeft de juiste consistentie nodig. Probeer de cashewnoten een nachtje te weken zodat ze makkelijker te mengen zijn tot het gladde mengsel dat je nodig hebt voor de vulling. Als je de dadels een beetje droog vindt, week ze dan een paar minuten in warm water voordat je ze mengt.
Vragen over lactosevrije en glutenvrije cheesecake
Als je vragen hebt, hebben wij de antwoorden. Lees hieronder hoe je een glutenvrije cheesecake maakt, welke ingrediënten je moet gebruiken en hoe je eventuele restjes bewaart.
Ingrediënten
Amandelbodem met dadels
Medjool dadels, ontpit
|
12 |
---|---|
Hele amandelen, geblancheerd
|
180 g |
Roomkaas vulling
Gelatineblaadje
|
3 |
---|---|
Cashewnoten
|
400 g |
Lactosevrije roomkaas
|
300 g |
Kokosolie, gesmolten
|
200 g |
Amandelboter, gemaakt van geroosterde amandelen
|
75 g |
Rijstmoutstroop
|
180 g |
Vanille-extract
|
1 tl |
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Limoensap en fijn geraspte schil
|
1 |
Serveren
Geroosterde amandelen, zonder schil, grof gehakt
|
100 g |
---|---|
Verse bosbessen
|
85 g |
Maak een lactosevrije en glutenvrije cheesecake waar iedereen van kan genieten
Taarten moeten er voor iedereen zijn, en onze overheerlijke lactosevrije en glutenvrije cheesecake past helemaal in dat plaatje. Elke gelegenheid is een geweldige gelegenheid om te pronken met je nieuwe favoriete taart. Dus als je een verjaardagsfeestje hebt, een paar gasten voor het diner of een oude vriend voor de thee, deze showstopper is meer dan klaar om ze allemaal te verblinden.
De diepe, smaakvolle rijkdom van de bodem in combinatie met de pittige roomkaasvulling zorgt voor voldoening bij elke hap. En met verse bosbes en knapperige amandelen bovenop, presenteer je een taart die er niet alleen goed uitziet, maar ook lekker smaakt.
Een niet-gebakken basis van amandelen en dadels
Deze amandel cheesecake is niet alleen gluten- en lactosevrij, maar hoeft ook niet gebakken te worden. Hij bestaat uit amandelen en dadels die een zoete en knapperige basis vormen. De zoete amandelen passen heel goed bij de dadels, omdat hun licht karamelachtige smaak een nieuwe dimensie van zoetheid toevoegt.
Dadels werken perfect als een natuurlijke zoetstof in verschillende recepten, zoals deze lactosevrije kaneel swirls . Probeer voor een andere optie zonder bakken onze eenvoudige aardbei lactosevrije cheesecake .
Een zachte en verse kaasvulling met limoen
Als je de perfecte cheesecake wilt maken, heb je de perfecte vulling nodig, en onze glutenvrije cheesecake heeft precies dat. Cashewnoten en lactosevrije roomkaas vormen samen een fluweelzacht mengsel. De licht pittige smaak wordt aangevuld door de milde rijkdom van kokosolie en amandelboter, terwijl vanille-extract, kaneel en limoenschil voor prachtige aroma's zorgen. De limoensap fungeert als de kicker; zijn frisheid geeft het een welkome pit.