Voordat je het lactosevrije citroen ijs gaat draaien, moet je het minstens 2 uur of een nacht goed koelen in de koelkast. Hierdoor bevriest het ijs sneller en krijgt het een gladde en romige textuur.
Nadat je het hebt gekarnd, vries je het in in een afgedekte vriesbestendige bak. Als je het langer dan een paar uur bewaart, bedek het oppervlak dan met perkamentpapier of huishoudfolie om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
Zin in een romig lactosevrij ijsdessert? Laat je inspireren en lees hieronder onze meest gestelde vragen erover.
Arla Lactofree Volle melk
|
250 ml |
---|---|
Eidooiers
|
6 |
Citroenschil, fijn geraspt
|
3 |
Citroensap
|
1 el |
Kristalsuiker
|
200 g |
Citroenen extract
|
1 el |
Lactosevrije room
|
200 ml |
Geniet van een tijdloze favoriet met ons zure en verfrissende lactosevrije citroen ijs dat gemakkelijk thuis te maken is, vooral als je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Gelukkig is het met een ijsmachine een fluitje van een cent om de perfecte romige consistentie te bereiken. De machine helpt het mengsel gelijkmatig te bevriezen en een fluweelzachte textuur te creëren, waardoor elk bolletje van deze zelfgemaakte traktatie een absoluut genot wordt.
De combinatie van zoet en pittig maakt lactosevrij citroenijs tot een populair dessert voor elke gelegenheid. Of je nu geniet van een kommetje na een lange dag of het serveert als dessert bij een zomerbarbecue, de pittige citroensmaak is altijd een schot in de roos. Het is heerlijk licht en verfrissend met een citroenachtige smaak die verkwikkend aanvoelt, waardoor het de perfecte keuze is voor als je iets zoets wilt, maar niet te zwaar. De toevoeging van schil haalt de citrustoetsen naar boven en zorgt voor een heldere en frisse smaak.
Ontdek meer lactosevrije desserts met onze recepten voor een klassieke lactosevrije citroentrifle of lactosevrije citroen ijslolly's waarvoor je maar een paar ingrediënten en ijslollyvormpjes nodig hebt.