Om te zorgen voor krokant gebraden varkensvlees zijn er een paar extra stappen die je kunt nemen. Hoewel je natuurlijk de huid moet insnijden voordat je gaat bakken, kun je papieren handdoeken gebruiken om de huid droog te deppen. Door overtollig vocht op te deppen kan de huid goed krokant worden.
Je kunt het varkensvlees ook op een rooster leggen en het enkele uren of een nacht onbedekt in de koelkast laten staan. Hierdoor kan de lucht circuleren en wordt het resterende vocht uit het vlees gehaald. Ten slotte, als je de huid sneller moet drogen, kunt u een ventilator gebruiken om er lucht overheen te blazen. Dit kan helpen om de huid in korte tijd grondiger te drogen.
Het inwrijven van de huid met zout, zoals we voorstellen, helpt ook om vocht weg te trekken en een kleverigere textuur te creëren. Het zout zal ook het vlees op smaak brengen.
Krokant gebraden varkensvlees is een smakelijk, traditioneel hoofdgerecht dat met veel verschillende bijgerechten kan worden geserveerd. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om er meer over te weten te komen.
vezels | 0 gram vezels |
eiwit | 0 gram eiwit |
koolhydraten | 0 gram koolhydraten |
vet | 0 gram vet |
Varkensvlees met ingesneden huid
|
1½ kg |
---|---|
Grof zout
|
2 tl |
Water
|
½ L |
Gebraden varkensvlees en krokant gaan samen als paard en wagen! Varkensvlees heeft een vlezige, lichtzoete en hartige smaak en een stevige, maar zachte textuur die heerlijk sappig is om in te bijten. Perfect krokant gebraden varkensvlees daarentegen is knapperig en zout in dit bovenste deel geeft een bevredigende crunch. De geweldige textuur en milde smaak van het vlees maken krokant gebraden varkensvlees vrij veelzijdig, omdat het kan worden gecombineerd met veel verschillende bijgerechten.
Er is iets speciaals aan het serveren van een heel gebraad en een varkensgebraad met prachtig goudbruine korst met zoutvlekken is misschien wel een van de meest bijzondere. Krokant gebraden varkensvlees is een klassiek gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is, waardoor het perfect is voor elk diner.
De combinatie van sappig vlees en knapperige huid creëert een verrukkelijke textuur en smaak die zeker indruk zal maken op iedereen aan wie je het serveert. En gelukkig is het bereiden van krokant gebraden varkensvlees niet al te moeilijk met ons recept.
Of je nu een grote bijeenkomst organiseert of gewoon je familie of vrienden wilt trakteren op een speciaal diner, zal krokant gebraden varkensvlees zeker bevallen.
Krokant gebraden varkensvlees smaakt heerlijk met groenten. Geroosterde wortelgroenten zoals wortels, pastinaak en zoete aardappelen zijn een klassieke keuze die de rijke smaak van het vlees aanvult. Gestoomde of geroosterde sperziebonen zorgen ook voor een vers bijgerecht als je nog meer crunch in je maaltijd wilt.
Krokant gebraden varkensvlees is ook heerlijk met aardappelgerechten zoals gekookte, geroosterde of aardappelpuree. Romige aardappelpuree zorgt voor een geruststellend bijgerecht dat goed bij het vlees past. Overweeg om een klassieke bruine jus te maken voor bij de fluweelzachte puree. Dit zorgt voor een groot contrast tussen het malse vlees, knapperige huid en romige bijgerecht. Om het gerecht op te frissen, kun je het serveren met ingelegde rode bosbessen of Duitse rode kool voor een beetje zuurheid. Deze combinatie is vrij populair in veel Noord-Europese landen.
Een lichte en verfrissende salade kan helpen de rijkdom van het gebraden varkensvlees in balans te brengen als je wilt voorkomen dat je een maaltijd maakt die zwaar aanvoelt. Kies voor iets als een knapperige broccolisalade, een romige maar knapperige koolsla of een knapperige, smaakvolle appel- en venkelsalade voor bij het vlees.
Het beste stuk vlees voor het maken van krokant gebraden varkensvlees is meestal varkenslende of buikspek. Deze populaire stukken hebben een goede hoeveelheid vet en een relatief dikke huidlaag huid, wat essentieel is voor het bereiken van de gewenste knapperige textuur. Varkensschouder wordt meestal niet gebruikt omdat het minder huid en vet heeft in vergelijking met deze stukken.
Hoewel het mogelijk is om krokant gebraden varkensschouder te maken, heeft het misschien niet dezelfde knapperige textuur als het een gebraden varkenslende of een gebraden buikspek. De schouder wordt vaker gebruikt voor langzamere kookmethoden zoals stoven, braden of roken om het bindweefsel af te breken en een mals, sappig vlees te creëren. Je kunt dus beter krokant gebraden varkensvlees maken met stukken zoals de buik of lendenen, die beter geschikt zijn voor deze stijl.
Er zijn verschillende heerlijke manieren om te experimenteren met of een recept aan te passen voor krokant gebraden varkensvlees om een persoonlijk tintje toe te voegen. Een idee is om het te bereiden op een bed van gekruide groenten. Door het op een bedje van groenten zoals uien, wortels en selderij met kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie te plaatsen, kan smaak en vocht aan het vlees worden toegevoegd. De groenten met verse kruiden kunnen ook de sappen van het varkensvlees opnemen en zo een smaakvol bijgerecht creëren.
Je kunt ook experimenteren met het rechtstreeks toevoegen van verschillende smaakmakers en kruiden aan het gebraden varkensvlees om het een unieke smaak te geven. Je kunt bijvoorbeeld proberen een droge rub te gebruiken van een zelfgemaakte kruidenmix met zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en rozemarijn. Het in de huid steken van kruidnagel en laurierblaadjes is ook een optie. Het krokant gebraden varkensvlees op deze manier bereiden, doordrenkt dit knapperige deel met geweldige, scherpe smaken.
Ten slotte kun je het krokant gebraden varkensvlees ook pekelen, dat wil zeggen weken in een oplossing van zout, water en andere smaakstoffen om het vocht en de smaak te verbeteren. Je kunt een eenvoudige pekel maken door zout en suiker in water op te lossen en vervolgens andere smaakstoffen zoals kruiden en specerijen toe te voegen.