Grote tomaten (ongeveer 125 g)
|
2 |
---|---|
Boter
|
25 g |
Uien, gesnipperd (ongeveer 150 g)
|
2 |
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
2 |
Vers gevangen krabben (10-15 stuks afhankelijk van de grootte)
|
500 g |
Geconcentreerde tomatenpuree
|
1 el |
Paprikapoeder
|
1 tl |
Appelsap
|
200 ml |
Water
|
750 ml |
Volvette room
|
150 ml |
Versgeperst citroensap
|
1 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Brood (ongesneden)
|
150 g |
---|---|
Boter, gesmolten
|
25 g |
Grof zout
|
½ tl |
Krabvlees of gekookte gepelde garnalen
|
200 g |
---|---|
Verse basilicum
|
1 dl |
Citroen, in partjes gesneden
|
1 |
Krabsoep kan met zijn volle smaak de geur, het uitzicht, het geluid en de smaak van de kust rechtstreeks naar uw eettafel brengen. De zoete en licht zoute smaak van deze schitterende schaaldieren komen tot leven door de heerlijke uien en gemalen groenten, het paprikapoeder en de frisheid van de citroenen. Zo ontstaat de perfecte balans tussen kruiden, specerijen en smaakmakers.
Je hoeft niet altijd aan zee te zijn om te genieten van al het goeds dat de kust te bieden heeft!
Het bereiden van krabben thuis brengt enig risico met zich mee, dus het is belangrijk om te weten wat je doet. Als je niet zeker van je zaak bent, is het altijd het beste om je lokale visboer om hulp te vragen bij het bereiden van je krabben.
Er gaat echter niets boven vers krabvlees, en als je bereid bent om thuis in het diepe te springen, zijn dit enkele eenvoudige stappen om je krab thuis te bereiden:
De smaak en voedingswaarde van je krabsoep komt het meest tot zijn recht met vers gevangen krab, maar niet iedereen woont dicht bij de kust, en zeker niet iedereen heeft de tijd om in het weekend krab te vangen.
In de winkel gekochte krab is een handig, direct beschikbaar en betaalbaar alternatief voor verse krab bij het maken van je krabsoep. Zoals vaak het geval is met etenswaren die worden verwerkt en verpakt, moet je mogelijk bereid zijn een compromis te sluiten als het gaat om smaak. Probeer met beide te experimenteren en kijk welke variant jouw smaakpapillen – en budget – het liefst hebben!
Hoewel we in ons recept smaakmakers gebruiken als paprika, citroen, zout en peper, zijn er talloze andere kruiden- en specerijen die je kunt toevoegen voor extra smaak aan je krabsoep.
Onze favoriete keuze is dille, dat een bijzonder goede combinatie vormt met de delicate zoetheid van krab. Andere populaire kruiden en specerijen zijn tijm, basilicum en peterselie. Je zou ook een mix van kruiden kunnen toevoegen, zoals de klassieke Old Bay-kruidenmix. Als je jouw krabsoep iets creools wilt geven, kun je proberen de soep wat op te peppen met paprikapoeder, of zelfs pepertjes of een hete saus zoals Tabasco.
Houd er rekening mee dat een klein beetje vaak al genoeg bij kruiden, en je deze vaak het best beetje bij beetje toe kunt voegen.