vezels | 54,6 gram vezels |
eiwit | 1007,9 gram eiwit |
koolhydraten | 382,3 gram koolhydraten |
vet | 180,8 gram vet |
Volvette room
|
150 ml |
---|---|
Kleine geplette knoflookteentjes
|
2 |
Dijonmosterd
|
1½ tl |
Versgeperst citroensap
|
1 el |
Zout
|
1 snufje |
Water
|
4 L |
---|---|
Citroen in plakjes gesneden
|
1 |
Verse dille
|
5 takjes |
Laurierblaadjes
|
2 |
Korrels zwarte peper
|
10 |
Suiker
|
1 tl |
Zout
|
1½ tl |
Schoongemaakte krabscharen ongeveer 1.75 kg
|
12 |
Sneetjes ciabatta’s
|
16 |
---|---|
Gehakte verse dille
|
2 el |
Zeezout
|
1 snufje |
Takjes verse dille naar smaak
|
|
Partjes citroenen naar smaak
|
Krabben zijn heerlijk, ongeacht het seizoen, maar in Europa zijn ze het best verkrijgbaar in de zomer, en dan zijn ze ook betaalbaarder. De frisse, pittige citroen- en dilletoets draagt bij aan het zomerse gevoel van dit gerecht, waarbij de knoflook een deel van de zuurgraad in evenwicht brengt.
Enkele klassieke bijgerechten voor krab zijn aardappelen - geroosterd, gepureerd of gebakken - een maïskolf, gebakken asperges of geroosterde wortelgroenten. Voor iets avontuurlijkers probeer je artisjokken in boter, of meng noedels met sesamzaad, gember en pindasaus.
Knoflookbotersaus is de eenvoudigste en een van de lekkerste manieren om bij krab te serveren. Het is zo eenvoudig te maken: smelt de boter, voeg de geperste knoflook toe en bak totdat de knoflook transparant wordt. Bovendien is tartaarsaus, net als bij de meeste andere visgerechten, ook een gegarandeerd succes. Combineer citroensap, dille en mayonaise en de resultaten zijn spectaculair.
Krabscharen zijn opvallend en kunnen gemakkelijk worden geserveerd in een eenvoudige witte kom. Als alternatief kun je ze serveren met dipsaus in het midden en de scharen in een cirkel er omheen, zodat gasten ze een voor een kunnen pakken.