vezels | 12,4 gram vezels |
eiwit | 35,5 gram eiwit |
koolhydraten | 26,5 gram koolhydraten |
vet | 118,7 gram vet |
Fijngehakt spitskool
|
200 g |
---|---|
Kleine groene asperges
|
200 g |
Zout
|
½ tl |
Kokend water
|
1 L |
Volvette room
|
250 ml |
---|---|
Sterke, grove mosterd
|
1 el |
Zeezout
|
¼ tl |
Gerookte lamsbouten dun gesneden
|
100 g |
Grof gehakte walnoten
|
25 g |
Lamsvlees is een uitgebalanceerd vlees, dankzij de vertakte vetzuren. Voor degenen die meer bekend zijn met de smaken van kip of rundvlees, kan het echter even wennen zijn. De rokerige toets is de perfecte manier om lamsvlees te introduceren bij mensen met minder ervaring met het eten van lamsvlees.
De componenten en smaak van dit gerecht maken het ingewikkeld, maar het is bedrieglijk eenvoudig te bereiden. Je date hoeft dat echter niet te weten: serveer met een fles rode wijn of donker bier voor de perfecte dinerdate.
De rooksmaak van het lamsvlees is de sleutel tot een heerlijk gerecht, maar dat betekent niet dat het alleen kan worden bereikt met lamsvlees. Om een vegetarische versie te maken, gebruik je in plaats daarvan gewoon gerookte tofu of tempeh. De rest van het recept kan hetzelfde blijven en de resultaten zijn nog steeds geweldig.
Zodra de warme onderdelen van het gerecht zijn afgekoeld, kun je het bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast om binnen twee dagen te worden geconsumeerd.