Kokoscake
Bereidingswijze
Kokoscake
Ingrediënten
Boter
|
150 g |
---|---|
Eieren
|
3 |
Bruine suiker
|
180 g |
Zout
|
1 snufje |
Gedroogde kokos
|
100 g |
Bloem
|
120 g |
Bakpoeder
|
1 tl |
Frambozen, bosbessen, aardbeien, in stukjes
|
2 g |
Kokosvlokken
|
35 g |
Limoencrème:
Volvette room
|
300 ml |
---|---|
Poedersuiker
|
45 g |
Limoen, geraspte schil en sap
|
1 |
Intro:
Een milde, zoete notensmaak gecombineerd met verse bessen en friszure slagroom: maak je klaar om als nooit tevoren verleid te worden door kokos.
Probeer eens minikokoscakejes van één portie te maken
Wil je je kokoscake een eigen luxueus accent geven, misschien om te serveren als dessert bij een etentje met vrienden of familie? Giet het beslag dan in een muffinvorm voor je het bakt. Zo krijg je leuke kokoscakejes die er geweldig uitzien als je ze afwerkt met de limoencrème. Op die manier maximaliseer je bij elke hap het effect van de gekarameliseerde korst, wat alleen maar een groot voordeel kan zijn. Zorg er wel voor dat je niet te veel beslag in elk muffinvormpje giet. De cakejes moeten de juiste dikte hebben en goed doorbakken zijn.
Een smeuïge cake voor bij de koffie
Je hebt misschien eerder al eens kokoscake geprobeerd. Deze is anders. Deze cake zit boordevol kokos, met de typische tropische, nootachtige smaak waar velen dol op zijn. De gedroogde kokos bindt ook goed met de boter en eieren zodat de cake heerlijk smeuïg wordt. Als je van koffie houdt, zou dit wel eens je nieuwe favoriete tussendoortje kunnen worden. Eet deze cake in het gezelschap van iemand die je graag mag of beter wilt leren kennen.
Haal het meeste uit je gedroogde kokosnoot
Heb je voor dit recept een voordeelverpakking gedroogde kokos gekocht? Goed zo! Je kunt het over bijna elke taart, pudding of dessert strooien om een beetje textuur en nootsmaak toe te voegen. Maar waarom stoppen bij het zoete spul? Probeer de gedroogde kokos eens zachtjes te roosteren in de oven of in een pan. Dat geeft de kleine vlokjes een diepere, rijkere smaak. Gebruik de kokos vervolgens om een curry- of rijstgerecht te garneren. Of laat het gewoon op tafel staan en laat mensen het naar eigen smaak gebruiken. Geroosterde kokos kan ook dienen als de perfecte topping voor een salade, bowl of ontbijtmuesli.
Zorg voor een extra exotisch accent
Om de cake nog exotischer te maken, kun je er wat vers gesneden ananas of mango op leggen. Dit past uitstekend bij de kokoscake.