Kruimige aardappelen
|
4 |
---|---|
Gele uien
|
2 |
Knolselderij
|
400 g |
Boter
|
|
Champignonbouillon
|
750 ml |
Kookroom
|
250 ml |
Geraspte parmezaan
|
76 g |
Zout
|
|
Witte peper
|
|
Gehakte verse bieslook
|
Er is geen betere manier om jezelf te verwarmen op een kille herfst- of winterdag dan met een troostende kom heerlijk romige soep. Deze knolselderijsoep kost weinig moeite om te maken, maar levert milde en delicate smaken op die goed genoeg zijn voor een nieuwjaarsdiner.
Knolselderij is niet de mooiste groente in de supermarkt, maar wel een van de lekkerste om soep mee te maken. Koop een paar knollen en maak een grote hoeveelheid van deze romige soep. Dan heb je meteen voldoende voor heel veel mensen of om zelf dagenlang van te genieten.
Deze soep heeft de rijke en verfijnde smaken van knolselderij en parmezaan, gecombineerd met volle room en champignonbouillon. Hij is romiger dan de meeste soepen en is dus zeer goed geschikt als hoofdgerecht. Geserveerd met een sneetje knapperig brood, boter en kaas is dit het soort snel en makkelijk comfortfood waar je graag naar teruggrijpt – vooral tijdens de koudere maanden.
Je kunt er makkelijk een veganistische soep van maken. Vervang gewoon de zuivelproducten (boter, room, parmezaan) door olie en veganistische alternatieven. Wij gebruiken parmezaan in ons recept, maar je kunt elke harde, smaakvolle kaas gebruiken. Als je geen knolselderij kunt vinden, kun je een soortgelijke soep maken met pastinaak, peterseliewortel of zelfs bloemkool.
Laat overgebleven soep afkoelen tot kamertemperatuur voor je deze in een luchtdichte doos giet en in de koelkast zet. In de koelkast is de soep maximaal drie dagen houdbaar. Je kunt de soep ook tot twee maanden invriezen. Ontdooi de soep in de magnetron of een nacht in de koelkast voordat je hem opnieuw opwarmt.