Groene paprika, gehalveerd en in smalle reepjes gesneden
|
½ |
---|---|
Rode ui, gehalveerd en in dunne halve ringen gesneden
|
½ |
Koolzaadolie
|
1 tl |
Zwarte bonen, uitgelekt (ongeveer 120 g)
|
½ blikje |
Paprikapoeder
|
¼ tl |
Komijnpoeder
|
¼ tl |
Grof zout
|
¼ tl |
Geraspte rode cheddarkaas
|
175 g |
---|---|
Kleine tortilla's
|
4 |
Verse koriander
|
1 handenvol |
---|---|
Limoen, in partjes gesneden
|
½ |
Dun gesneden chilipeper
|
1 |
Til je standaard tacodiner naar een compleet nieuw niveau met deze kaasvariant van een geliefde klassieker. De gesmolten cheddar geeft het geheel een rokerige, knapperige laag die zowel qua smaak als textuur perfect past bij de zachtere bonen en groenten. Voel je vrij om wat extra cheddar over je taco te strooien voor nog meer kaassmaak!
Een deel van de charme van een tacomaaltijd is de veelzijdigheid en het aantal vullingen is eindeloos. In dit recept gebruiken we pittige bonen, gecombineerd met koriander, limoen en chili als toppings, maar je kunt je vullingenrepertoire gemakkelijk uitbreiden: van kipstukjes tot gepaneerde en gebakken vis (witvis zoals kabeljauw of tilapia past erg goed) of zelfs gegrilde mais. Je kunt je toppings verder uitbreiden door een kom romige guacamole, pittige salsa en zure room toe te voegen.
Het serveren van dit dinerbuffet waarbij elke gast zijn of haar eigen taco kan samenstellen, is een van de beste en meest populaire manieren om taco's te eten. Geef elke gast kleine porties van elke vulling en topping of creëer een centrale 'tacobar' waar de tortilla's, vullingen en toppings staan uitgestald op dienbladen en in kleurrijke kommen.