Klassieke burger
45 min.
Een klassieke burger zonder poespas, gewoon tomaat, komkommer, rode ui en een burger met kaas en bacon, geserveerd op een licht, bij voorkeur brioche burgerbroodje. Hamburger of gewoon burger - een klassieker die ook zijn weg heeft gevonden naar Nederlandse eettafels. Een zelfgemaakte burger is een volledige maaltijd op zich - eenvoudig, gemakkelijk en snel te bereiden. Dit recept voor burgers is in ieder geval niet moeilijk om te maken - maar misschien wel een beetje lastig om te eten.
Bereidingswijze
Burger
Tips
Als je veel burgers wilt maken, kun je de burgers aanbraden in de pan en ze vervolgens in de oven gaar laten worden. Je kunt ook bacon in de oven bakken.
Ingrediënten
Burger
Plakjes bacon (ongeveer 125 g)
|
8 |
---|---|
Boter
|
15 g |
Rundergehakt (ongeveer 12% vet)
|
500 g |
Oude cheddar kaas
|
4 plakjes |
Burgerbroodjes, bijvoorbeeld briochebroodjes
|
4 |
Mayonaise, bijvoorbeeld Hellmann's kruidenmayonaise
|
100 ml |
Tomaten, in plakjes
|
2 |
Komkommer, in plakjes
|
½ |
Rode ui, in dunne ringen
|
1 |
Krop slabladeren
|
4 |