Kipwrap met Mexicaanse maïssalade

Kipwrap met Mexicaanse maïssalade

30 min.
Een kipwrap voor het diner zal zowel kinderen als volwassenen zeker bekoren. Deze pittige kipwraps, gevuld met kleurrijke en smaakvolle ingrediënten, met een gemakkelijke Mexicaanse maïssaladevulling brengt je je gedachten meteen naar een warme, bruisende Mexicaanse markt. Probeer ons recept voor kipwraps en het wordt lachen als iedereen aan tafel probeert als beste een kipwrap met zoete chili-kwarkdressing te vouwen.
https://www.arla.nl/recepten/kipwrap-met-mexicaanse-maissalade/

Bereidingswijze

Maïssalade
  • Meng maïs, tomaten, avocado, rode ui, koriander, limoensap en zout goed.
  • Kruid de maïssalade naar smaak.
Pittige kip
  • Snijd de kipfilets in hapklare stukjes.
  • Meng de stukjes met tacokruidenmix en zout.
  • Laat olie en boter goudbruin worden in een pan.
  • Bak de stukken ongeveer 1 minuut aan elke kant.
  • Zet het vuur lager en bak op middelhoog vuur totdat ze klaar zijn. Draai ze af en toe om - dit duurt ongeveer 3 minuten.
Dressing
  • Meng kwark, chilisaus en zout. Dek de dressing af en zet hem minstens 15 minuten in de koelkast.
  • Kruid de dressing naar smaak.
Kipwraps
  • Verwarm tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de maïssalade, kwarkdressing, gegrilde kip en salade in verschillende kommen en serveer ze op deze manier, zodat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen.
Eet smakelijk!
Tips

Ons beste advies voor het maken van kipwraps die niet losgaan, is om ze te vouwen zoals je met een burrito zou doen. Leg de verschillende vullingen op de onderste helft van de tortilla en vouw de zijkanten erin. Neem nu de onderste flap en vouw deze op en over de vulling. Probeer het te vormen om ervoor te zorgen dat de vouw strak wordt en rol totdat het de vorm van een cilinder heeft.

Tips

Probeer een beetje kwarkdressing te gebruiken om de kipwrap te sluiten of gebruik een beetje aluminiumfolie dat je strak om de onderkant wikkelt om het gesloten te houden. Dit moet ervoor zorgen dat de gegrilde kipwraps niet meer vanzelf openvouwen.

Vragen over kipwraps en Mexicaanse maïssalade

Met een recept voor kipwraps met levendige Mexicaanse maïssalade zo eenvoudig als de onze, is het een snel en gemakkelijk en smakelijk diner- of lunchidee. Om meer te weten te komen over tortillawraps met kip en Mexicaanse maïssalade, lees je onze antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder.

Hoe maak je een kipwrap?
Kipwraps zijn een smakelijke manier om van een eenvoudige, mild smakende kip een verrukkelijke delicatesse te maken. Bereid eerst de Mexicaanse maïssalade voor, zodat de levendige smaken de tijd hebben om te marineren. Snijd ondertussen de kipfilets in hapklare stukjes en breng ze op smaak met zout en tacokruidenmix. Bak ze aan op hoog vuur en bak ze vervolgens op middelhoog vuur terwijl je ze af en toe omdraait. Stel je opgewarmde volkoren tortilla's samen met pittige kip, Mexicaanse maïssalade en zoete chili-kwarkdressing voor een kleurrijke en smaakvolle maaltijd.
Hoe maak je een kipwrap?
Je vraagt je af hoe je een kipwrap kunt maken die niet uit elkaar valt. De eenvoudigste manier is om ze als een burrito te vouwen. Dit houdt in dat je de vulling op de onderste helft van de tortilla legt en de zijkanten erin vouwt. De onderste flap wordt vervolgens op en over de vulling gevouwen. Gebruik je vingers om de vulling te vormen om ervoor te zorgen dat de vouw strak is terwijl je doorgaat met rollen totdat je een kipwrap in de vorm van een strakke cilinder overhoudt.
Wat doe je in een kipwrap?
Tortillawraps kun je vullen met heel veel verschillende spreads, groenten en dressings. In ons recept voor Mexicaanse kipwraps hebben we ervoor gekozen om het tacogekruide vlees te combineren met een Mexicaanse maïssalade met avocado. De salade biedt veel verschillende smaken en texturen en met een beetje knapperige romaine sla en een romige, pittig-zoete kwarkdressing, krijg je een geweldige selectie van heerlijk kleurrijke en smaakvolle kipwraptoppings of vullingen.
Kun je kipwraps invriezen?
Hoewel de tortilla's en de pittige kip afzonderlijk kunnen worden ingevroren, raden we niet aan om de wraps in te vriezen zodra je ze opgerold hebt. De avocado's en tomaten die in de maïssalade worden gebruikt, bevriezen niet goed omdat de eerste zijn smaak dreigt te verliezen en de laatste snel papperig wordt. Daarom raden we aan om de tortilla's en bakken kip apart in te vriezen en de salade gewoon vers te maken. De tortilla's zijn tot 6 maanden houdbaar, terwijl het vlees tot 4 maanden houdbaar is. Beide moeten in huishoudfolie of aluminiumfolie worden gewikkeld en in een diepvrieszak of luchtdichte bak worden gedaan.
Hoe maak je Mexicaanse maïssalade?
Een maïssalade is een geweldige vulling voor tortillawraps met kip en een Mexicaanse versie vormt daarop geen uitzondering. Gelukkig is het maken ervan eenvoudig met ons recept voor Mexicaanse maïssalade met avocado. Meng de maïs, in blokjes gesneden tomaten en avocado's, gesnipperde uien en koriander, vers geperst limoensap en een beetje zout. Proef de frisse, koude salade om te zien of deze meer zuur of zout nodig heeft. Als de tomaten erg wrang zijn, kun je ze bestrooien met een beetje suiker om de zuurgraad te verlagen en een Mexicaanse maïssalade te maken met een helder en uitgebalanceerd smaakprofiel.
Hoe lang is Mexicaanse maïssalade houdbaar?
Indien goed bewaard, is een Mexicaanse maïssalade met avocado 3-4 dagen houdbaar. Doe eventuele restjes in een luchtdichte bak om de levendige kleuren en smaken te behouden. Zorg ervoor dat de stukjes avocado zijn bedekt met zuur limoensap om te voorkomen dat ze bruin worden door oxidatie. Je zult merken dat de tomaten vrij veel vloeistof afgeven, dus het kan nodig zijn om de maïssalade iets af te gieten voordat je het als vulling gaat gebruiken.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 24,3 gram vezels
eiwit 131,2 gram eiwit
koolhydraten 73,5 gram koolhydraten
vet 62,5 gram vet

Ingrediënten

Maïssalade
Maïs
250 g
Pruimtomaten (ca. 200 g), in kleine stukjes gesneden
6
Avocado (ca. 125 g), in kleine stukjes gesneden
1
Rode ui (ca. 75 g), fijngehakt
1
Grof gehakt verse korianderblaadjes
1 dl
Versgeperst limoensap
1 el
Grof zout
½ tl
Pittige kip
Kipfilets
500 g
Taco vijfkruidenmix
2 el
Grof zout
½ tl
Boter
15 g
Koolzaadolie
1 el
Dressing
200 g
Zoete chilisaus
2 el
Grof zout
½ tl
Volkoren tortilla's
8
Gespoeld romaine sla
150 g

Gekruide kipwraps met maïssalade

Volkoren tortilla's zijn mild van smaak en hebben een licht nootachtige smaak die perfect is voor een pittige kipwrap met avocado, maïs en tomaat. Gevuld met malse, knapperige en romige texturen, zul je zeker niet teleurgesteld worden wanneer je in een van onze kipwraps bijt.

Een zachte volkoren tortilla, onze gekruide kip, smaakvolle maïssalade en pittig-zoete kwarkdressing zijn de perfecte ingrediënten voor een smakelijke kipwrap.

Besprenkel met een zoete chili-kwarkdressing

Deze smakelijke wrap heeft een heerlijke dressing nodig. Het gebruik van kwark zorgt voor een romige basis met een licht zuurtje. Kwark, yoghurtachtig van textuur, doet denken aan een rijke zure room en werkt goed in verse dressings.

Het op smaak brengen van het lichte zuivelproduct met zoete chilisaus en een beetje zout geeft het een heerlijk veelzijdig smaakprofiel dat zoet, pittig, fris en perfect is voor een avocado-kipwrap.

Sappige kip met tacokruiden

Mild smakende kip smaakt geweldig met veel verschillende soorten marinades en smaakmakers. In ons recept voor gegrilde kipwraps hebben we ervoor gekozen om het gerecht op te fleuren met de beste smaken die de Tex-Mex-keuken te bieden heeft.

Traditionele taco-kruidenmixen bevatten meestal scherpe knoflook en uienpoeder, evenals verwarmende kruiden zoals chilipoeder, rokerige paprika en cayennepeper, gemalen komijn, gedroogde oregano en geplette rode pepervlokken. Deze geweldige smaakcombinatie geeft de milde kip veel warmte en smaak die past bij zijn heerlijk sappige en malse textuur.

Als dit recept je heeft geïnspireerd om meer recepten voor tortilla's te gaan proberen, dan raden we je aan om ons recept voor tortillawraps te bekijken die je op eindeloze manieren kunt variëren, runderenchilada's met tomatensalsa en chimichanga.

Mexicaanse maïssalade boordevol traditionele smaken

Een makkelijke Mexicaanse kipwrap heeft natuurlijk een aantal verse ingrediënten nodig om er een smaakvolle maaltijd van te maken. Daarom hebben we inspiratie gezocht bij een authentiek Mexicaans maïssaladerecept en enkele van de meest prominente smaken uit deze keuken gekozen.

Het combineren van maïs, tomaten, avocado's en rode ui zorgt voor een smakelijke mix van zoete, pittige en scherpe smaken. De scherpte van de ui wordt gecompenseerd door de milde romigheid van de avocado die weer wordt gecompenseerd door de ietwat knapperige maïs. De koriander en limoen voegen frisheid, zuurheid en heerlijke citrusachtige smaken toe om de kleurrijke salade op te fleuren en af te ronden, wat zorgt voor een perfect uitgebalanceerde smaakcombinatie voor onze kipwrap met Mexicaanse maïssalade.

Geef er je eigen draai aan

Als je geen taco-kruiden meer hebt of een ander smaakprofiel wilt, kun je een zelfgemaakte BBQ-marinade maken. Door ingrediënten zoals ketchup, sojasaus, appelciderazijn, honing, tomatenpuree, gember en paprika te mengen, kun je het vlees marineren met een kleurrijke, geurige pasta. De rokerige smaken van een BBQ-kipwrap passen goed bij het smaakprofiel van onze knapperige Mexicaanse maïssalade.

Je kunt ook gaan voor een citroenkipwrap waarin je het vlees marineert in een heerlijke mix van olijfolie, knoflook, geraspte citroenschil, citroensap, lemon pepper en citrusachtige kruiden zoals komijnpoeder en koriander. De citroensmaak past mooi bij onze pittig-zoete dressing en de frisse en citrusachtige maïssalade. Experimenteer met verschillende smaakmakers om de ultieme kipwrap te ontdekken.