Ons beste advies voor het maken van kipwraps die niet losgaan, is om ze te vouwen zoals je met een burrito zou doen. Leg de verschillende vullingen op de onderste helft van de tortilla en vouw de zijkanten erin. Neem nu de onderste flap en vouw deze op en over de vulling. Probeer het te vormen om ervoor te zorgen dat de vouw strak wordt en rol totdat het de vorm van een cilinder heeft.
Probeer een beetje kwarkdressing te gebruiken om de kipwrap te sluiten of gebruik een beetje aluminiumfolie dat je strak om de onderkant wikkelt om het gesloten te houden. Dit moet ervoor zorgen dat de gegrilde kipwraps niet meer vanzelf openvouwen.
Met een recept voor kipwraps met levendige Mexicaanse maïssalade zo eenvoudig als de onze, is het een snel en gemakkelijk en smakelijk diner- of lunchidee. Om meer te weten te komen over tortillawraps met kip en Mexicaanse maïssalade, lees je onze antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder.
vezels | 24,3 gram vezels |
eiwit | 131,2 gram eiwit |
koolhydraten | 73,5 gram koolhydraten |
vet | 62,5 gram vet |
Maïs
|
250 g |
---|---|
Pruimtomaten (ca. 200 g), in kleine stukjes gesneden
|
6 |
Avocado (ca. 125 g), in kleine stukjes gesneden
|
1 |
Rode ui (ca. 75 g), fijngehakt
|
1 |
Grof gehakt verse korianderblaadjes
|
1 dl |
Versgeperst limoensap
|
1 el |
Grof zout
|
½ tl |
Kipfilets
|
500 g |
---|---|
Taco vijfkruidenmix
|
2 el |
Grof zout
|
½ tl |
Boter
|
15 g |
Koolzaadolie
|
1 el |
200 g | |
Zoete chilisaus
|
2 el |
Grof zout
|
½ tl |
Volkoren tortilla's
|
8 |
Gespoeld romaine sla
|
150 g |
Volkoren tortilla's zijn mild van smaak en hebben een licht nootachtige smaak die perfect is voor een pittige kipwrap met avocado, maïs en tomaat. Gevuld met malse, knapperige en romige texturen, zul je zeker niet teleurgesteld worden wanneer je in een van onze kipwraps bijt.
Een zachte volkoren tortilla, onze gekruide kip, smaakvolle maïssalade en pittig-zoete kwarkdressing zijn de perfecte ingrediënten voor een smakelijke kipwrap.
Deze smakelijke wrap heeft een heerlijke dressing nodig. Het gebruik van kwark zorgt voor een romige basis met een licht zuurtje. Kwark, yoghurtachtig van textuur, doet denken aan een rijke zure room en werkt goed in verse dressings.
Het op smaak brengen van het lichte zuivelproduct met zoete chilisaus en een beetje zout geeft het een heerlijk veelzijdig smaakprofiel dat zoet, pittig, fris en perfect is voor een avocado-kipwrap.
Mild smakende kip smaakt geweldig met veel verschillende soorten marinades en smaakmakers. In ons recept voor gegrilde kipwraps hebben we ervoor gekozen om het gerecht op te fleuren met de beste smaken die de Tex-Mex-keuken te bieden heeft.
Traditionele taco-kruidenmixen bevatten meestal scherpe knoflook en uienpoeder, evenals verwarmende kruiden zoals chilipoeder, rokerige paprika en cayennepeper, gemalen komijn, gedroogde oregano en geplette rode pepervlokken. Deze geweldige smaakcombinatie geeft de milde kip veel warmte en smaak die past bij zijn heerlijk sappige en malse textuur.
Als dit recept je heeft geïnspireerd om meer recepten voor tortilla's te gaan proberen, dan raden we je aan om ons recept voor tortillawraps te bekijken die je op eindeloze manieren kunt variëren, runderenchilada's met tomatensalsa en chimichanga.
Een makkelijke Mexicaanse kipwrap heeft natuurlijk een aantal verse ingrediënten nodig om er een smaakvolle maaltijd van te maken. Daarom hebben we inspiratie gezocht bij een authentiek Mexicaans maïssaladerecept en enkele van de meest prominente smaken uit deze keuken gekozen.
Het combineren van maïs, tomaten, avocado's en rode ui zorgt voor een smakelijke mix van zoete, pittige en scherpe smaken. De scherpte van de ui wordt gecompenseerd door de milde romigheid van de avocado die weer wordt gecompenseerd door de ietwat knapperige maïs. De koriander en limoen voegen frisheid, zuurheid en heerlijke citrusachtige smaken toe om de kleurrijke salade op te fleuren en af te ronden, wat zorgt voor een perfect uitgebalanceerde smaakcombinatie voor onze kipwrap met Mexicaanse maïssalade.
Als je geen taco-kruiden meer hebt of een ander smaakprofiel wilt, kun je een zelfgemaakte BBQ-marinade maken. Door ingrediënten zoals ketchup, sojasaus, appelciderazijn, honing, tomatenpuree, gember en paprika te mengen, kun je het vlees marineren met een kleurrijke, geurige pasta. De rokerige smaken van een BBQ-kipwrap passen goed bij het smaakprofiel van onze knapperige Mexicaanse maïssalade.
Je kunt ook gaan voor een citroenkipwrap waarin je het vlees marineert in een heerlijke mix van olijfolie, knoflook, geraspte citroenschil, citroensap, lemon pepper en citrusachtige kruiden zoals komijnpoeder en koriander. De citroensmaak past mooi bij onze pittig-zoete dressing en de frisse en citrusachtige maïssalade. Experimenteer met verschillende smaakmakers om de ultieme kipwrap te ontdekken.