Kipfilets
|
500 g |
---|---|
Limoenen (onbehandeld), schil en sap
|
2 |
Olijfolie
|
1 el |
Een snufje zout
|
|
Gemalen zwarte peper
|
Tacoschelpen
|
1 pak |
---|---|
Zure room
|
200 ml |
Avocado's, in stukken gesneden
|
2 |
Grote tomaten, in blokjes gesneden
|
2 |
Ijsbergsla, gesneden
|
200 g |
Geraspte kaas, texmex
|
70 g |
Maïs
|
200 g |
Deze Texmex-variant, een spin-off uit de Mexicaanse keuken met oorsprong in de Rio Grande-vallei. Uit deze regio komen vele gerechten die in het buitenland vaak bekender zijn geworden dan in het land van herkomst, zoals fajitas, chili con carne en nacho's.
Door alle vullingen van de taco's apart in kommen te serveren, kan het hele gezin creatief aan de slag en naar smaak hun eigen taco samenstellen. Door voorzichtig de sissende hete pan met de kip op tafel te zetten zorg je voor een dramatisch, bevredigend effect. Zoals altijd met warm eten, moet je echter wel goed opletten - deze serveeroptie is alleen geschikt voor volwassenen.
Deze veelzijdige versie van taco's kan op vele manieren worden aangepast. Ingelegde jalapeños zijn de ideale manier om wat pittigheid toe te voegen, terwijl gehakte koriander voor een bloemige touch zorgt (voor degenen zonder de genetische variant waardoor koriander ongewoon smaakt). Voor een perfecte balans tussen pittige warmte en diepe smaak, voeg je wat geraspte chili toe aan de marinade en serveer je deze vervolgens met zelfgemaakte guacamole.
Als er na het eten veel vulling is overgebleven, kun je deze gebruiken om een burrito te vullen, wat hete saus naar keuze toe te voegen en vervolgens goed in te pakken en in de koelkast te bewaren, zodat je het ergens de komende dagen kunt opeten.