Kipquiche
Bereidingswijze
Kipquiche
Ingrediënten
Bodem
Algemeen bloem
|
180 g |
---|---|
Boter
|
125 g |
Koud water
|
2 el |
Vulling
Kipfilets
|
2 |
---|---|
Preien
|
300 g |
Boter, biologisch
|
15 g |
Zout
|
½ tl |
Rode paprika
|
1 |
Zure room, light, paprika en chili
|
200 ml |
Eieren
|
3 |
Geraspte kaas, gratin
|
70 g |
Een instant lievelingsgerecht, elke keer
Of het nu een informele picknick of een verfijnd theekransje is, dit recept stelt nooit teleur. Romig en zijdezacht met precies de juiste bite van de kip, de groente en het bladerdeeg: deze Frans geïnspireerde taart is de ster van elke show.
De oorsprong van quiche
Hoewel veel mensen denken dat quiche een verfijnde Franse versie van de nederige hartige taart is, blijkt uit de archieven dat hij voor het eerst in Duitsland werd gebakken. Wat begon als een eenvoudige custard van ei en gerookt spek, gebakken in een briochedeeg, werd al snel populair in de rest van Europa, waaronder Engeland en vooral Frankrijk, waar het, volgens sommigen, werd geperfectioneerd.
Een geweldig beginnersrecept als je voor het eerst quiche maakt
Iedereen heeft een quicherecept nodig in zijn repertoire en dit recept is perfect voor beginnende bakkers. Supermakkelijk te maken en een geweldige gerecht voor elke gelegenheid. Volg gewoon het recept voor een vlekkeloze showstopper, elke keer weer.
Tips voor bewaren en invriezen
Om eventueel vocht buiten te houden, wikkel je de hele taart, of eventuele restjes, in huishoudfolie en bewaar je deze tot vier dagen in een luchtdichte bak in de koelkast. Dit recept is ook prima in te vriezen, zowel voor als na het bakken. Als je met een gebakken taart werkt, leg hem dan een paar uur in de vriezer om op te stijven, en wikkel hem dan strak in minstens twee lagen huishoudfolie. Voor ongebakken taarten kunt je de bodem en de vulling het beste apart invriezen, zodat de kenmerkende knapperigheid en luchtigheid behouden blijven.