Een andere manier om de soep smaakvoller te maken, is door uitgebeende kippendijen te gebruiken. Die moeten wat langer koken (ongeveer 45 minuten), maar geven de soep een intensere smaak.
Kipfilets
|
250 g |
---|---|
Paprika
|
2 |
Prei
|
1 |
Boter
|
|
Water
|
800 ml |
Kippenbouillon
|
2 teentjes |
Eiernoedels
|
50 g |
Cayennepeper
|
1 snufje |
Zout
|
Yoghurt om te koken
|
200 ml |
---|
Zin in comfort food? Dit recept is het perfecte startpunt voor een leven vol avonturen met kippennoedelsoep.
Eenvoudig comfortfood dat je in een wip maakt. Ja, kippennoedelsoep is het helemaal. De soep, boordevol groenten, is het perfecte tussendoortje om warm te blijven of te worden op een koude winterdag. Kippennoedelsoep maak je in minder dan een uur met eenvoudige ingrediënten. Zo wordt dit gerecht meteen een favoriet van het hele gezin! Zorg er wel voor dat je kippenbouillon of bouillonblokjes van goede kwaliteit gebruikt, want die bepalen voor een groot deel de smaak van de soep. Experimenteer ook met ingrediënten die je lekker vindt, zoals andere groenten en kruiden, om je eigen versie te maken.
Er zijn verschillende manieren om kippennoedelsoep romiger te maken. De meest voor de hand liggende manier is om op het einde van het koken room of zure room toe te voegen. Een wat geavanceerde methode is een roux in de pot te maken voordat je bouillon toevoegt. Doe gewoon een eetlepel boter en een gelijke hoeveelheid gewone bloem in de pot terwijl je de kip en groenten bakt. Wacht enkele minuten, voeg dan de bouillon toe en laat de soep sudderen tot hij ingedikt en romig is. Voeg gerust ook melk, room of zure room toe voor nog meer romigheid.
Weinig dingen smaken zo goed bij kippennoedelsoep als stevige sneetjes versgebakken brood, zoals een klassiek Frans stokbrood, zuurdesembrood of een nootachtig roggebrood. Een lichte salade is ook een populaire keuze, net als geroosterde groenten of een luchtige gebakken aardappel. Er zijn verschillende soeptoppings mogelijk, zoals een klodder romige yoghurt, knapperige spekkruimels, verse kruiden of geraspte parmezaan.