Kipkebab
Bereidingswijze
Tip
Laat de kip een nacht in de koelkast marineren, dan wordt het vlees smaakvoller en sappiger.
Kipkebab
Ingrediënten
Kebabsaus:
Kippendijen
|
500 g |
---|---|
Griekse yoghurt 10%
|
200 ml |
Mayonaise
|
100 ml |
Sambal oelek
|
1 el |
Fijn geraspt teentje knoflook
|
½ |
Bruisende sinaasappelsap (bijv. Fanta)
|
50 ml |
Kebabkruiden
|
2 tl |
Cayennepeper
|
1 tl |
Zout en zwarte peper
|
Kipkebab:
Kippendijen filet
|
500 g |
---|---|
Fijn geraspt teentje knoflook
|
|
Kebabkruiden
|
2 el |
Sambal oelek
|
2 el |
Boter en koolzaadolie, om te frituren
|
Bijgerechten:
Komkommer
|
1 |
---|---|
Rode ui
|
½ |
Tomaten
|
2 |
Krop ijsbergsla
|
1 |
Pitabroodjes
|
4 |
Friggitello-pepers
|
4 |
Kipkebab – een zelfgemaakt alternatief voor streetfood
Er zijn maar weinig dingen zo smakelijk als een zacht broodje gevuld met sappige kip, knapperige groenten en een romige saus om het allemaal samen te brengen. De spies komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en kan zowel vlees, vis als groenten bevatten, die perfect worden gegrild.
Geef je kebabs een nieuwe twist met kip
Kip is een geweldig alternatief voor het traditionele lamsvlees. Kip van de grill is sneller klaar en we zijn er zeker van dat deze maaltijd als snel een van je favorieten zal worden.
Kipkebab met rijst of bulgur als lunch
Kies in plaats van een pitabroodje voor een versie met bulgur. Het is heerlijk als lunchpakket en van de groenten kun je makkelijk een knapperige salade voor erbij maken. Voeg nog wat kebabsaus toe en iedereen op kantoor wordt gegarandeerd jaloers!
Bewaar je kebab als volgt
Restjes kunnen in een luchtdichte bak maximaal drie dagen in de koelkast worden bewaard. Houd het vlees wel gescheiden van de saus en de groenten.