Onze smaakvolle marinade met Griekse yoghurt kan worden gebruikt om elk deel van een kip op smaak te brengen. Smakelijke ideeën zijn onder meer in de oven geroosterde, gegrilde of gefrituurde vleugels, dijen of borsten als een heerlijke snack, of zelfs een halve of volledige kip tandoori als je mensen op bezoek hebt voor het avondeten of genoeg wilt om heerlijke restjes te hebben. Je kunt de marinade zelfs gebruiken om verschillende groenten of delicate zeevruchten zoals garnalen of gamba's met gedurfde smaken te maken.
Het maken van een smakelijke Indiaas geïnspireerde maaltijd is eenvoudig met ons recept voor kip tandoori. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over dit gerecht.
vezels | 16,3 gram vezels |
eiwit | 100,3 gram eiwit |
koolhydraten | 306,4 gram koolhydraten |
vet | 54,3 gram vet |
Hele kippendijen (ca. 800 g)
|
4 |
---|---|
Arla Lactofree Griekse stijl yoghurt
|
250 ml |
Gedroogde tandoorimix
|
1 el |
Geconcentreerde tomatenpuree
|
3 el |
Knoflookteentjes geperst
|
2 |
Verse gember fijn geraspt
|
1 el |
Grof zout
|
1 tl |
Mango (ca. 250 g), in blokjes gesneden
|
1 |
---|---|
Ananas (ca. 250 g), in kleine blokjes gesneden
|
½ |
Groene paprika (ca. 125 g), in kleine blokjes gesneden
|
1 |
Rode chilipeper fijngehakt
|
1 el |
Limoensap vers geperst
|
1 el |
Grof zout
|
½ tl |
Basmatirijst gekookt
|
240 g |
---|
Van de gedurfde en aromatische kruiden tot de zachte en sappige textuur, Indiase kip in tandoori-stijl is een waar feest voor de zintuigen. Of het nu op zichzelf wordt genoten of samen met andere Indiase delicatessen wordt geserveerd, het zal zeker voldoen aan alle verlangens naar deze gedurfde en smaakvolle keuken.
Wanneer goed bereid, hebben rode tandoori kippendijen een heerlijk sappige textuur die zowel bevredigend als watertandend lekker is. De buitenkant van de kip is vaak licht verkoold en gekarameliseerd door het hoge vuur van de grill van de oven, wat een extra laag textuur aan het gerecht toevoegt. Door de kip de laatste paar minuten in de oven te grillen wordt de huid knapperig en voegt zo een beetje crunch toe.
De authentieke tandoori kip masala of marinade doordrenkt het mild smakende vlees met een scala aan aromatische kruiden, verse gember, scherpe rauwe knoflook, evenals een pittige yoghurtsmaak. De populaire Indiase kruidenmix bevat veel smaak, waaronder heldere kurkuma, citrusachtige koriander, rokerige paprika en diepteverbeterende komijn. Het brengt het vlees op smaak en geeft het de karakteristieke mooie rode kleur.
De yoghurt werkt als een malsmaker, die helpt de kip zacht, vochtig en sappig te maken wanneer hij wordt gebakken. Hoewel het traditioneel enkele uren of 's nachts wordt gemarineerd om de smaken in de kip te laten doordringen, is een snelle versie ervan ook ongelooflijk lekker.
Het is vrij populair om kip tandoori met rijst en verse salade als bijgerechten te serveren. Basmatirijst is een goede keuze omdat dit type rijst bekend staat om zijn kenmerkende nootachtige smaak en licht bloemige aroma. De smaak en het aroma maken het een perfect bijgerecht voor deze smaakvolle, Indiase kip tandoori.
De verse mangosalade heeft ook veel smaak. Zoetzure mango, zoetzure ananas en ietwat bittere groene peper worden overgoten met fris limoensap en pittige rode chilipeper voor een combinatie van gedurfde, heldere smaken. Met malse en knapperige texturen zorgt deze sappige mangosalade voor een heerlijk bijgerecht dat qua intensiteit perfect past bij het smaakvolle vlees.
Het mixen van hoe je je gemarineerde kip serveert of geniet van je restjes is een geweldige manier om dingen interessant te houden. Je kunt bijvoorbeeld kip tandoori en groenten serveren met de munt raita uit ons recept voor samosa's of een lekkere mangochutney maken. Een mix van zoete en ietwat bittere ovengebakken groenten zoals wortelen, groene paprika's, rode ui, spruitjes, courgette en bloemkool is geweldig bij het smaakvolle, rode vlees.
Alle restjes die je misschien over hebt, kunnen worden gebruikt om heerlijke wraps, pita's of salades te maken. Gebruik gewoon twee vorken om het kippenvlees uit elkaar te trekken, meng dit met de mangosalade en vul vers gebakken pitabrood of een wrap. Overgebleven tandoori kipwraps en pita's zorgen voor heerlijke, lunchpakketten. Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele, Indiase broodoptie, raden we je aan zelfgemaakte naan te serveren.