Kip salade

Kip salade

Kipsalade is een klassiek Deens gerecht. In Denemarken is dit aan de ontbijttafel altijd een hit. Maar bij de lunch smaakt deze kipsalade ook hartstikke goed. Dit recept is gemaakt met spek, champignons en asperges. Maak dit gerecht vooral in het asperge seizoen, met mooie witte asperges vers van het land. Je kan natuurlijk ook variëren met de groenten van het seizoen, want daar leent dit recept zich uitstekend voor. Wees creatief en maak dit ook gerust met verse sperziebonen, doperwtjes of mais.
https://www.arla.nl/recepten/kip-salade/

Bereidingswijze

  • Breng de kip, bouillon en het water aan de kook in een pan. Laat het op laag vuur zonder deksel staan voor ca. 15 minuten. Voeg na ongeveer 5 minuten de in stukjes gesneden asperge toe. Haal de kip en asperges uit de pan en laat dit afkoelen. Leg de asperges even apart. Scheur de kip met twee vorken uit elkaar in strengen. Het lijkt nu een beetje op pulled pork. Doe de spekreepjes in een pan (zonder olie) en bak ze ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg de champignons toe en laat dit nog 3 minuten meebakken op middelhoog vuur tot het spek goudbruin en krokant is. Laat dit even afkoelen. Meng de kip, spek, champignons en asperges samen met de crème fraîche, bieslook, citroen en zout. Serveer de salade op een stuk vers gebakken (stok)brood of als bijgerecht bij de lunch.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Kippenbouillon blokje
1
Kipfilets
2
Water
½ L
Geschilde witte asperges in stukjes
4
Spekblokjes
125 g
Champignons
250 g
Arla Lactofree crème fraîche
200 ml
Fijngesneden bieslook
2 el
Citroenschil
1 tl
Citroensap
1 tl
Grof zout
1 tl