Kip met sinaasappel en chili
Bereidingswijze
Kip met sinaasappel en chili
Ingrediënten
Kip
Kipfilets
|
500 g |
---|---|
Zout
|
1 tl |
Boter
|
1 el |
Saus
Sinaasappel
|
1 |
---|---|
Limoen
|
1 |
Zure room, 13%
|
200 ml |
Kippenbouillon
|
1 el |
Japanse sojasaus
|
1 tl |
Honing
|
1 el |
Sambal oelek
|
1 tl |
Voor erbij
Rijst
|
243 g |
---|---|
Paprika
|
200 g |
Courgettes
|
100 g |
Preien
|
100 g |
Boter
|
1 el |
Een pittige, citrusachtige kipfavoriet
Eenvoudige diners hoeven niet saai te zijn, zeker niet met dit recept dat alles heeft: heerlijke kipfilet, doordrenkt met een heldere en pittige sinaasappelsaus. Serveer met rijst en groente en transformeer je diner van een gewone maaltijd in een smaakvolle gelegenheid.
Probeer een fruitig en vurig kiprecept
Citrussmaken en kip zijn al lang beste vrienden. Voeg de pittige kruiden van sambal oelek toe en je hebt een perfect uitgebalanceerde, onvergetelijke sappige combinatie die alle juiste noten raakt. Serveer met luchtige rijst en knapperige groenten, of voeg de kip toe aan een frisse salade voor een gemakkelijke lunch onderweg.
Meer of minder kruidig maken
Sambal oelek, een Indonesische chilipasta, is het belangrijkste pittige ingrediënt in dit recept. Sambal wordt gewoonlijk gemaakt van een mengsel van verschillende pepers, garnalenpasta, knoflook, gember, sjalotten, limoensap en palmsuiker en voegt een verfrissend pittige noot toe aan het gerecht. De pittigheid aanpassen is zo simpel als meer, minder of geen sambal oelek toevoegen.
Wat te doen met de restjes (als die er zijn)
Zet de overgebleven kip apart van de bijgerechten in een luchtdichte bak in de koelkast. Een idee is om je eigen versie van gebakken rijst te maken door de kip en groenten in hapklare blokjes te snijden en te roerbakken in een wok of pan. Of gebruik de kip als hoofdingrediënt van een knapperige salade.