Kip en groenten

Kip en groenten

Kip en groenten behoren tot de top 10 favoriete gerechten. Kip en groenten is een breed begrip, maar hier is een lichte, snelle en kleurrijke versie die hopelijk de hele familie zal bevallen. Kip en groenten hoeven niet elke keer hetzelfde te smaken - probeer te variëren met de keuze van groenten en bijgerechten.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/kip-en-groenten/

Bereidingswijze

Knoflookdressing
  • Meng de zure room, gehakte knoflook, gehakte peterselie en grof zout.
  • Bewaar de dressing afgedekt in de koelkast tot het serveren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Kipfilets
  • Verhit de boter in een koekenpan tot het goudbruin is.
  • Bak de kipfilets ongeveer 1 minuut aan elke kant bruin en bak ze vervolgens op laag vuur gedurende ongeveer 8 minuten - keer regelmatig om.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Groenten
  • Smelt de resterende boter in de koekenpan.
  • Bak de uien op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg broccoli, cherrytomaten en zout toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Garneer de groenten met peterselietakjes en serveer met de gebakken kipfilets, knoflookdressing en warm naanbrood.
Eet smakelijk!
Tips

Bak een hele kip of veel kippenbouten in de oven terwijl je de groenten op het fornuis bereidt. Dan heb je extra kip voor het avondeten van morgen.

Ingrediënten

Knoflookdressing
Zure room
200 ml
Kleine gehakt knoflookteentjes
2
Gehakte peterselie
100 ml
Grof zout
½ tl
Kipfilets
Boter
15 g
Kipfilets (ongeveer 500 g)
4
Grof zout
½ tl
Versgemalen peper
Groenten
Boter
10 g
Broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes
450 g
Rode uien in partjes (ongeveer 300 g)
4
Cherrytomaten met steeltje
250 g
Grof zout
1 tl
Takjes peterselie
200 g
Bijgerecht
Warm naanbroodjes
260 g