Kipdijfilets
|
450 g |
---|---|
Yoghurt om te koken
|
100 ml |
Biryani kruiden
|
1 el |
Envelopje saffraan
|
|
---|---|
Melk
|
50 ml |
Basmatirijst
|
4 dl |
Gele ui
|
1 |
Boter en koolzaadolie
|
2 el |
Verse groene chilipepers
|
2 |
Kippenbouillon blokjes
|
|
Biryani kruiden
|
1 el |
Citroen
|
Geperst sap van 1 |
Rozijnen
|
1 dl |
Kokend water
|
300 ml |
Bosje verse koriander of munt
|
1 |
---|---|
Geroosterd amandelschaafsel
|
1 dl |
Hoewel India geen specifiek nationaal gerecht heeft, is biryani misschien wel een van de populairste recepten van het land. Met zachte rijst als hoofdingrediënt en de aromatische punch waar de Indiase keuken gekend om is, leent het recept zich voor zowel vegetarische als vleesvarianten.
Wie houdt er niet van een recept dat net zo goed in een snelkookpan gemaakt kan worden? In de meeste gevallen kun je het recept gewoon volgen, maar in plaats van je vlees apart te garen, bak je het snel bruin. In de snelkookpan voeg je eerst het vlees toe, dan het rijstmengsel en (indien nodig) pas je de vloeistof aan zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
Omdat het gerecht veel smaak en aroma heeft, is een luchtdichte doos in de koelkast het best. Je kunt de restjes tot vier dagen bewaren, maar de smaak en textuur beginnen rond de tweede dag al hun intensiteit te verliezen.