Kikkererwtencurry
Bereidingswijze
Tomatensaus:
Gegrilde kaas:
Serveren met
Tip
Controleer of de kikkererwten zacht zijn door er een tussen je vingers te knijpen, maar wees voorzichtig, want ze kunnen erg heet zijn. Als je de kikkererwt makkelijk kunt samenknijpen, is het gerecht klaar en kun je als finishing touch de spinazie en munt toevoegen. Maar voeg ze pas toe als je op het punt staat het gerecht te serveren, anders verwelken de verse blaadjes doordat ze te lang worden gekookt en verliezen ze een deel van hun textuur.
Tip
Als je wat restjes overhoudt, kun je die een paar dagen in de koelkast bewaren. Doe de curry na het afkoelen in een doos met deksel. Je kunt het gerecht opnieuw opwarmen op het fornuis op middelmatig tot laag vuur of in de magnetron. Als je kiest voor de magnetron, warm de curry dan telkens 30 seconden op tot hij de gewenste temperatuur heeft bereikt.
Vragen over kikkererwtencurry
Volg ons recept om in slechts 30 minuten een makkelijke kikkererwtencurry met groenten en gegrilde kaas te maken. We hebben enkele van de meest gestelde vragen over dit groentegerecht even op een rijtje gezet, zodat je het moeiteloos zelf kunt maken. Hieronder lees je er alles over!
Ingrediënten
Tomatensaus:
Boter
|
10 g |
---|---|
Grote gele ui (ca. 100 g), fijngehakt
|
1 |
Rode currypasta
|
3 el |
Geconcentreerde tomatenpuree
|
3 el |
Water
|
250 ml |
Kikkererwten in pekel, gespoeld en uitgelekt (ca. 240 g)
|
1 blik |
Honing
|
1 tl |
Grof zout
|
¾ tl |
Gewassen babyspinazie
|
200 g |
Verse muntblaadjes
|
2 el |
Gegrilde kaas:
Witte kaas, blok
|
200 g |
---|---|
Boter
|
15 g |
Garnering
Verse muntblaadjes
|
---|
Serveren met
Gekookte basmatirijst
|
320 g |
---|---|
Griekse yoghurt 10%
|
200 ml |
Mangochutney
|
100 ml |
Limoen, in partjes gesneden
|
1 |
Kikkererwtencurry met tomaten en spinazie
Toe aan een makkelijk, verwarmend diner? Zoek dan niet verder! Dit snelle recept voor kikkererwtencurry is de perfecte oplossing. Je hebt voornamelijk basisproducten uit de voorraadkast nodig, die makkelijk te combineren zijn tot een heerlijk gerecht met tomaten, curry, kikkererwten en een paar andere exotische ingrediënten. Verse spinazie- en muntblaadjes geven dit kikkererwtengerecht een licht zoete en verfrissende smaak. De blaadjes contrasteren in combinatie met de honing mooi met de pittige currypasta, en de tomatenpuree brengt alles samen.
Een eenvoudig maar o zo bevredigend gerecht dat je erg makkelijk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een pan en een half uurtje tijd om een lekkere op de Indiase keuken geïnspireerde maaltijd te maken voor het hele gezin.
Heerlijke gegrilde saladekaas erbovenop
De tomaten-kikkererwtencurry wordt afgewerkt met gegrilde saladekaas. Voor dit recept gebruiken we een witte kaas in mediterrane stijl. Snijd de kaas in kleinere blokjes en gril ze op hoog vuur in een pan in boter tot ze mooi goudbruin zijn. De gegrilde kaas geeft een romige, zachte textuur aan het gerecht, terwijl de uitgesproken zoute smaak behouden blijft. Deze kaas heeft al het pittige en frisse dat je van gegrilde kaas verwacht en gaat uitstekend samen met de zoete en pittige smaken van de curry.
Serveer met Griekse yoghurt en mangochutney
Elk pittig gerecht heeft een zoet en fris accent nodig. Serveer bij de groente- en kikkererwtencurry zelfgemaakte mangochutney vol aromatische toetsen van kaneel en gember. Deze chutney past uitstekend bij het pittige gerecht en zorgt voor een goed afgeronde smaak. We doen er nog wat Griekse yoghurt bij om alle verschillende aroma's en smaakprofielen samen te brengen. Met zijn fluweelzachte textuur en frisse smaak vult deze dikke, romige yoghurt dit gerecht perfect aan.
Geniet van een pittige kikkererwtencurry
Proef een authentieke Indiase kikkererwtencurry met zachte kikkererwten en spinazie, gekruid met een rode currypasta. Als je snel pittig eten met een intens smaakprofiel wilt maken, dan is ons recept de perfecte keuze. Rode currypasta is een veelzijdige smaakbasis voor diverse gerechten en geeft het gerecht een rijke, pittige smaak met een vleugje gember en knoflook. De aromatische mix van kruiden zorgt voor een vurige toets die dit prikkelende gerecht naar een hoger niveau tilt.
Ontdek meer van onze smakelijke recepten zoals onze bloemkoolcurry met kokosmelk en gember, een romige bloemkoolsoep gegarneerd met verse peterselie en een klassieke tikka masala met verse gember en kurkuma.
Gebruik je fantasie
Geef deze spinazie- en kikkererwtencurry een eigen accent en experimenteer met verschillende smaken. Hou je van pittig eten? Voeg nog meer rode currypasta of chilipoeder toe om het gerecht nog pittiger te maken. Voeg voor een verfrissende en citrusachtige smaak een handvol korianderblaadjes toe. Deze gaan perfect samen met de pittige accenten zonder de currysmaak te overschaduwen. Je kunt het gerecht ook zoeter maken door een beetje kokosmelk toe te voegen. Dit is een goede keuze om je brandende smaakpapillen te blussen en zorgeloos van dit smakelijke gerecht te kunnen genieten.