Kersentrifle

Kersentrifle

1 u
Serveer een verrukkelijk dessert dat perfect is voor warme zomerdagen met onze eenvoudig te bereiden kersentrifle! Met laagjes macarons, gekonfijte kersen, mousse en slagroom is het een symfonie van smaken en texturen. Doordrenkt met sherry krijgt het een geraffineerde smaak en een diepe, rijke complexiteit. Als traditioneel Brits dessert wordt de kersentrifle meestal geserveerd in een grote glazen schaal die iedereen kan zien, maar wij kozen voor individuele glazen - perfect om mee te nemen op een picknick of om elke gast zijn eigen glazen te geven op een zomerfeestje in de tuin.
https://www.arla.nl/recepten/kersentrifle/

Bereidingswijze

Voorbereiding
  • Week het gelatineblaadje ongeveer 10 minuten in koud water. Leg macarons op de bodem van 4 glazen. Schenk er sherry over en leg er gekonfijte kersen op.
  • Meng de kefir en de suiker.
  • Klop de volvette room op tot een luchtig schuim. Bewaar wat slagroom voor de garnering en meng de rest door het mengsel van kefir.
  • Haal het gelatineblaadje uit het water en smelt het met het water dat eraan vastzit. Voeg kersensap toe aan de gelatine en vouw door het roommengsel.
  • Roer af en toe tot de mousse begint op te stijven en giet hem over de kersen.
  • Zet de kersentrifle afgedekt een paar uur in de koelkast en garneer met slagroom vlak voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Tips

Een van de belangrijkste onderdelen van het maken van deze kersentrifles is het aanbrengen van de laagjes. Zorg ervoor dat de lagen zorgvuldig worden verdeeld, zodat elke lepel de juiste hoeveelheid macarons, kersen, mousse en slagroom bevat. Een handige truc is om elke laag een beetje te laten opstijven voordat je naar de volgende gaat.

Tips

Het gebruik van een sherry om de smaken van het fruit en de macarons aan te vullen is een goede keuze - houd er wel rekening mee dat verschillende soorten sherry verschillende smaken en aroma's hebben. Een halfdroge of halfzoete sherry is een goed begin. De volgende keer dat je een kersentrifle wilt maken, kun je een ander type proberen om te experimenteren met de smaaktonen.

Vragen over kersentrifle

Heb je vragen over hoe je een kersentrifle maakt? Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld, zodat het maken van een heerlijk dessert zo soepel mogelijk verloopt. .

Wat is een kersentrifle?
Een van oorsprong Britse kersentrifle is een heerlijk dessert dat perfect is voor zomerse traktaties en sociale bijeenkomsten! Het bestaat uit verschillende lagen die samen een zoet en zuur gerecht vormen, rijk aan smaak en geweldig van textuur. De eerste laag bestaat uit knapperige macarons die de sappen van de volgende laag opzuigen: de sherry en kersen. Daarbovenop komt een laag fluweelzachte mousse die het dessert een romige textuur geeft, en om het af te maken voeg je een beetje slagroom toe als garnering. Ziehier: de perfecte kersentrifle.
Hoe maak je een kersentrifle?
Maak een heerlijke kersentrifle wanneer je maar wilt! Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water. Doe macarons in 4 glazen, giet er sherry over en leg er kersen op. Meng room en suiker, bewaar een beetje slagroom voor later en meng de rest door de kefir. Smelt het gelatineblaadje met het water dat eraan vastzit, voeg kersensap toe en meng het door het roommengsel. Roer af en toe tot de mousse stolt en giet dan over de kersen. Dek af en zet de glazen een paar uur in de koelkast. Garneer met slagroom voor het opdienen.
Gebruik je verse of gekonfijte kersen?
Je kunt zowel verse als geconserveerde kersen gebruiken voor een kersentrifle. Als je verse kersen gebruikt, zijn ze iets steviger en minder zoet van smaak dan gekonfijte kersen. Als je verse kersen gebruikt, ontpit en halveer je ze voordat je ze op de macarons met sherry legt. Voor het gemak en om de juiste smaak en consistentie te garanderen, raden we echter aan om gekonfijte kersen te gebruiken.
Hoe lang blijft een kersentrifle goed in de koelkast?
Kersentrifles zijn ongeveer 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Bedek de serveerglazen met huishoudfolie om ze vers te houden. Je kunt de huishoudfolie ook direct op het oppervlak van elke trifle leggen om te voorkomen dat ze uitdrogen of loslaten.

Ingrediënten

Of Gelatineblaadje
3 bladeren
Macarons
50 g
Sherry
1½ el
Gekonfijte kersen
150 g
Kefir of gekweekte melk
½ L
Suiker
3 el
Volvette room
250 ml
Kersen sap
50 ml

Kersentrifle - geniet van de zoetzure smaak van het zomerseizoen

Wat is er lekkerder om van te genieten onder de warme zomerzon dan een frisse en gemakkelijk te maken kersentrifle? Het zomerseizoen vraagt om desserts die buitengewoon smaken en gevuld zijn met de smaken van het seizoen, en de zoetzure smaak van dit dessert lijkt op maat gemaakt voor zulke gelegenheden. Mooie smaakbommen van de bessen zorgen voor fruitige lekkernijen en geven het dessert zowel zoete als zure toetsen.

Knapperige macarons, sappige kersen, fluweelzachte mousse en luchtige slagroom

Onze kersentrifle is gemaakt met prachtige lagen van delicate kleuren, wat zorgt voor een onvergelijkbaar mooi dessert. Elke laag heeft een doel qua smaak en textuur, zodat elke lepel gevuld is met perfect uitgebalanceerde heerlijkheid. Met knapperige macarons is de basis zeker zoet en een beetje knapperig en kauwbaar, terwijl het ook het heerlijke sap absorbeert dat uit de sherry en de gekonfijte kersen sijpelt. Elke lepel is knapperig, licht vochtig en heeft een rijke, krachtige kersensmaak.

De basis is zeer rijk aan smaken en als tegenwicht helpt de fluweelzachte mousse elke hap om te toveren in een lichte maar smaakvolle hap. De kussentjeslichte, luchtige slagroom maakt het dessert af en verheft het tot niets minder dan een hemelse zomerervaring.

Doordring macarons en kersen met sherry voor een geraffineerde touch

Het toevoegen van sherry aan de mix voegt een hele reeks ongelooflijke nuances toe, want sherry heeft niet alleen zelf een geweldige smaak, maar door de macarons en kersen ermee te infuseren krijgt het hele dessert een geraffineerd tintje. De natuurlijke smaken van de macarons worden versterkt door de toegevoegde complexiteit van karamel of amandel. Op dezelfde manier versterken kersen met sherry de toch al sterke smaken van zoet en zuur. De smaakcombinatie zorgt voor een diep en rijk dessert waar iedereen van kan genieten.

Serveer een licht maar intens en rijk zomerdessert

Met een onweerstaanbare kersentrifle als deze kun je een licht, maar intens en rijk zomerdessert serveren om iedereen op je zomerborrel mee te verblinden! De prachtige glaasjes kersen zijn gemakkelijk te maken en te serveren, zodat je er zoveel kunt maken als je nodig acht voor de gelegenheid. Het dessert heeft een krachtige punch als het op smaak aankomt, maar het is licht, romig en vol zomerse smaken, precies wat je nodig hebt voor een zomerdessert.

Ben je op zoek naar overig lichte maar rijke zomerdesserts? Probeer dan eens makkelijk te maken aardbei taartjes met gehakte chocolade en mooie bessen bovenop. Of pak een picknickmand vol heerlijke bosbessenmuffins in! In beide gevallen ben je verzekerd van een heerlijke traktatie voor wanneer je maar wilt! Ben je op zoek naar overig lichte maar rijke zomerdesserts? Probeer dan eens makkelijk te maken aardbei taartjes met gehakte chocolade en mooie bessen bovenop. Of pak een picknickmand vol heerlijke bosbessenmuffins in! In beide gevallen ben je verzekerd van een heerlijke traktatie voor wanneer je maar wilt!

Geef een persoonlijk tintje aan je kersentrifle

Om de dingen wat anders te maken, kun je proberen overig fruit of bessen aan de kersen toe te voegen. Perziken of verse bosbessen en frambozen kunnen het dessert gemakkelijk de twist geven die je zoekt. Op dezelfde manier kan sherry worden vervangen door andere likeuren zoals port of brandy. Brandy en kersen zijn een klassieke combinatie, maar als je voor deze combinatie kiest, weet dan dat brandy over het algemeen zoeter is, wat betekent dat je op de zoetheid moet letten.

Of je kunt amandelen of walnoten fijnhakken als garnering, waardoor het dessert een heerlijke nootachtige ondertoon krijgt en een heerlijke grove textuur. Geraspte witte of pure chocolade geeft een heerlijke rijkdom aan het dessert en is ook mooi om te zien.