Karamelvermicelli

Karamelvermicelli

15 min.
Karamelvermicelli is het perfecte dessert om na de iftar bij elke gelegenheid met je gezin en gasten van te genieten. Dit lichte en gemakkelijk te bereiden dessert combineert de heerlijke smaak van karamel met chocolade, overgoten met een zachte, rijke room. Ben je op zoek naar een zoete traktatie voor jouw smaakpapillen? Probeer dan ons recept voor deze vermicellikaramelcake.
https://www.arla.nl/recepten/karamelvermicelli/

Bereidingswijze

  • Bak de vermicelli in boter goudbruin en verdeel het vervolgens gelijkmatig over een diepe serveerschaal.
  • Verwarm in een kleine pan melk, suiker en karamelpoeder op middelhoog vuur en breng aan de kook. Verwarm tot het iets dikker wordt.
  • Zet het vuur uit, voeg de room toe en roer tot het een gelijkmatig geheel is geworden.
  • Giet het mengsel over de vermicelli en laat afkoelen.
  • Dompel de theekoekjes één voor één in melk, leg ze naast elkaar op de vermicelli en room en zet even weg.
  • Mix de gecondenseerde melk en roomkaas door elkaar en meng tot een gladde massa. Giet deze massa vervolgens over de koekjes.
  • Laat 2 uur afkoelen in de koelkast, garneer met chocoladekrullen en serveer koud.
Eet smakelijk!
Tip

Bak de vermicelli totdat deze goudkleurig is geworden. Als je de vermicelli niet lang genoeg bakt, krijgt deze een rauwe of ongekookte textuur. Maar als je ze te lang bakt, wordt de vermicelli zacht en verliest hij zijn knapperigheid. De dunne noedels hoeven maar kort te bakken, meestal slechts een paar minuten, afhankelijk van de temperatuur van de pan. Het is belangrijk om ze in de gaten te houden en af en toe te roeren om ervoor te zorgen dat ze gaar worden en een mooie goudbruine kleur krijgen.

Vragen over karamelvermicelli

Onze karamelvermicelli is het perfecte recept als je houdt van de smaak van karamel en andere rijke, romige smaken. Dit decadente dessert met karamelsmaak is eenvoudig te maken en overheerlijk. Hieronder kun je er meer over lezen.

Wat is karamelvermicelli?
Karamelvermicelli is een zoet en delicaat dessert, gemaakt met dunne vermicelli, gebakken in boter. De vermicelli wordt overdekt met een mengsel met karamelsmaak, koekjes en een gladde en fluweelzachte room gemaakt van gecondenseerde melk en roomkaas. De laatste laag wordt bestrooid met chocoladekrullen. Het is een eenvoudig en gemakkelijk dessert vol zoete smaken.
Hoe maak je karamelvermicelli?
Bak de vermicelli in boter goudbruin en verdeel gelijkmatig over een diepe serveerschaal. Doe de melk, suiker en karamelpoeder in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg de room toe, roer goed en giet het mengsel over de vermicelli. Laat helemaal afkoelen. Dompel de theekoekjes één voor één in melk, leg ze naast elkaar op de vermicelli en het mengsel van room en karamel. Meng de gecondenseerde melk en roomkaas tot een gladde massa en giet dit vervolgens over de koekjes. Laat het gerecht 2 uur in de koelkast afkoelen.
Hoe serveer je karamelvermicelli?
Nadat de karamelvermicellicake in de koelkast is afgekoeld, kun je dit heerlijke dessert serveren en ervan smullen. Haal uit de koelkast, bestrooi de bovenkant met chocoladekrullen voor een vleugje decadentie en snijd het in kleine vierkantjes, zoals je met een gewone cake zou doen. Dit dessert kun je het beste meteen serveren, zodat je kunt genieten van de perfecte balans tussen smaken en texturen als ze op hun hoogtepunt zijn. Deze cake past perfect op een desserttafel voor iftar, omdat hij goed past bij andere zoete smaken of op zichzelf met een kopje koffie erbij.

Ingrediënten

Room
160 g
Roomkaas
100 g
Poedersuiker
50 g
Vermicelli
140 g
Melk
120 ml
Suiker
2 tl
Karamelpoeder
1 handenvol
Boter
2 tl
Theekoekjes
1 doos
Gecondenseerde melk
½ blik
Chocoladekrullen ter decoratie
1 pak

Traditionele karamelvermicelli met gladde roomlagen

Heb je zin in een dessert dat je smaakpapillen laat smeken om meer? Dit verrukkelijke dessert is gemakkelijk te maken en combineert de heerlijke smaak van karamel, room en chocolade. Een heerlijke decadente traktatie. Na het aanbrengen van de lagen rijke karamelroom, knapperige koekjes en een gladde roomlaag moet de vermicellicake een paar uur in de koelkast staan. Neem maar van ons aan dat het het wachten waard is. Eenmaal klaar wordt het wachten beloond met een prachtige en smakelijke cake, gegarneerd met chocoladekrullen.

Arabisch vermicellidessert met karamel en chocoladekrullen

Ervaar een ongekende smaaksensatie met dit Midden-Oosterse vermicellidessert met karamel en chocoladekrullen. Deze heerlijke karamelvermicellitraktatie combineert de rijke smaak van karamel en chocolade en creëert een harmonieuze balans van traditionele en ongekend heerlijke smaken in je mond. De zoetheid van de karamel wordt perfect in balans gehouden door de bittere tonen van de chocolade, waardoor het een echt verrukkelijke smaakervaring is. De karamel en de dikke room, gecondenseerde melk en roomkaas geven het dessert een decadente zoetheid. De chocolade geeft diepte en complexiteit aan het smaakprofiel die de rijkdom van de karamel- en roomlagen met zijn scherpe tonen doorsnijdt.

Als ons recept voor karamelvermicelli je bevalt, bekijk dan ook onze andere traditionele dessertrecepten, zoals die voor een decadente yoghurttiramisu, een romige en knapperige basbousa met kokosrasp of qatayef met room.

Geniet van een plakje kleverige en knapperige vermicellikaramelcake

Trakteer jezelf op een plakje kleverige en knapperige vermicellikaramelcake. Deze verrukkelijke traktatie is een waar smaakfeestje dankzij de combinatie van vermicelli, karamel en room. Vermicelli zijn een soort dunne, delicate rijstnoedels die vaak worden gebruikt in desserts in Azië en het Midden-Oosten. De koekjes geven de cake een knapperige textuur en dat vormt een mooi contrast met de rijke roomlagen. Zo wordt elke hap een nieuwe ervaring met verschillende en heerlijke texturen en smaken die samensmelten op je tong.

Gebruik je fantasie

Wees niet bang om te spelen met verschillende smaken en toppings voor je karamelvermicelli. Hoewel de chocoladekrullen een klassieke en heerlijke optie zijn, kun je ook kiezen voor gehakte noten of gedroogd of vers fruit zoals cranberries, peren of perziken voor extra smaak en textuur.

Als aanvulling op de rijke karamelsmaak kun je wat kaneel op het romige vermicellidessert strooien. Dit geeft het een warm en kruidig aroma dat je smaakpapillen zal prikkelen. En voor de koffieliefhebber: vervang de melk en doop de koekjes in plaats daarvan in koffie en geef de karamelvermicelli daarmee een aromatischere smaak.