Kaneelwafels zonder lactose
Bereidingswijze
Tips
Om ervoor te zorgen dat je vrienden en familie verblindt met een prachtige portie heerlijke en luchtige kaneelwafels, moet je ervoor zorgen dat je het beslag goed mengt. Mix het niet te fijn, want dan wordt het hard en krijg je minder zachte wafels. En sla de stap om het 15 minuten te laten rusten niet over. Door de rusttijd kan het zich volledig ontwikkelen en krijg je de juiste luchtige textuur.
Tips
Zorg ervoor dat je het wafelijzer goed voorverwarmt en vet het goed in voordat je het beslag erin doet. Zo voorkom je plakken en ongelijkmatig bakken. Houd het deksel ook zo lang mogelijk dicht, minstens een paar minuten, voordat je het opent om het bakken te controleren.
Vragen over lactosevrije kaneelwafels
s Ochtends of 's middags, ons lactosevrije kaneelwafel recept is een genot voor iedereen met een zoetekauw. Het is gemakkelijk te maken en als je er meer over wilt weten, lees dan hieronder verder.
Ingrediënten
160 g | |
300 ml | |
Eieren
|
2 |
Vanillepoeder
|
2 tl |
Ahornsiroop
|
4 tl |
Kaneelpoeder
|
2 tl |
Kardemom
|
½ tl |
Bakmeel of havermout
|
300 g |
Bakpoeder
|
3 tl |
Zout
|
½ tl |
Zachte en makkelijke lactosevrije kaneelwafels met kwark
Als je 's ochtends een groot bord zachte kaneelwafels met kwark ziet, is dat misschien wel het lekkerste wat je kunt bedenken. De korst is licht krokant en de textuur en consistentie zijn zowel van binnen als van buiten geweldig. Kwark zonder lactose bindt en vormt een ongelooflijk zachte, vochtige en malse binnenkant die van elke hap een aangename en bevredigende smaak- en textuurobservatie maakt. Serveer ze 's ochtends voor een luxe ontbijt of als onderdeel van een grote brunchschotel; ze zullen de eersten zijn die weggaan!
Begin de dag met luchtige kaneelwafels met lactosevrije kwark en warme kruiden
Uit bed stappen is de makkelijkste zaak van de wereld als je weet dat er een toren van luchtige kaneelwafels met lactosevrije kwark op je wacht! Kaneel, vanille en kardemom worden gecombineerd tot een prachtig zintuiglijk bombardement van heerlijke en huiselijke warme specerijen en aroma's. De suikerrijke siroop voegt de zoetheid toe waar we zo van houden in onze wafels, terwijl de lactosevrije kwark met zijn licht pittige smaak het geheel in balans brengt tot een fris en zoet gerecht dat zowel luchtig als zacht is. Wie wil er nou niet wakker worden met zo'n bord?
Maak van je prachtige wafels een volwaardig dessert door er een of twee bolletjes zoete, ijskoude lactosevrije bevroren yoghurt aan toe te voegen. Of maak een verfrissende lactosevrije groene smoothie met ananas en mango om bij je wafels te serveren voor wat fruitige frisheid. Je kunt ze ook serveren voor de brunch met een toastje lactosevrije roomkaas .