Om ervoor te zorgen dat de snacks mooi goudkleurig worden en een knapperige buitenkant en zachte binnenkant krijgen, moet de olie de juiste temperatuur hebben. Verwarm de olie op middelhoog vuur en gebruik een kookthermometer om de temperatuur te controleren. Wanneer de gewenste temperatuur van 180-190°C is bereikt, bak dan een paar driehoekjes tegelijk, zodat u de temperatuur van de olie niet teveel verlaagt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de driehoekjes slap worden in plaats van knapperig, omdat ze meer kans hebben om de olie te absorberen als deze niet warm genoeg is.
Gebruik ons recept voor sambousek met kaas om een heerlijk voorgerecht, snack of bijgerecht te maken om je avondmaaltijd compleet te maken. Lees hieronder meer over deze knapperig traktaties door onze antwoorden te bekijken op de meest gestelde vragen.
Halloumi
|
250 g |
---|---|
Roomkaas
|
500 g |
Sambousek filodeeg
|
10 |
Ei
|
1 |
Gemalen muntblaadjes
|
1 el |
Verse peterselie, fijngehakt
|
25 g |
Zwarte peper
|
1 el |
Venkelzaad
|
1 el |
Plantaardige olie
|
240 ml |
Kaas sambousek zijn een favoriet bij velen en dat is geen wonder. De combinatie van zachte, hartige vulling en gebakken filodeeg is heerlijk. De hapgrote driehoekjes zijn prachtig goudkleurig en wanneer ze warm worden geserveerd, zie je het contrast tussen de knapperige buitenkant en het kleverige binnenste goed. Vouw ze van tevoren en frituur ze pas als je op het punt staat om aan je iftar-maaltijd te beginnen. Zo kun je er pas echt goed van genieten: warm en knapperig met gesmolten kaas erin.
De zachte, warme vulling van deze knapperige halloumi sambousek is heerlijk. De halloumi heeft een frisse, pittige smaak met een zoute smaak en umami. De combinatie hiervan en de mild smakende, verse roomkaas geeft de vulling een kruimelige en romige textuur. De vulling, op smaak gebracht met venkelzaad, peterselie en munt, wordt verrijkt met zoete, peperige, citrusachtige en kruidachtige tonen die het smaakprofiel vrij complex maken.
Kaas sambousek zijn een heerlijke aanvulling op elke iftar-maaltijd. De goudkleurige driehoekjes kunnen worden geserveerd als voorgerecht, snack of bij soepen zoals broccolisoep met room of romige tomaten/groentesoep voor een beetje crunch. Of bij verse salades zoals geroosterde groente en feta-quinoasalade en een traditionele roccasalade zodat deze meer vullen.
Het beste sambousekdeeg is een nootachtig filodeeg. Dit deeg, dat zowel voor zoete als hartige gerechten wordt gebruikt, is erg dun en kan ongelooflijk knapperig en bros worden wanneer het wordt gebakken of gefrituurd. Hierdoor is het perfect voor traktaties zoals deze: een zachte en romige vulling die goed past bij een buitenkant die daar het tegenovergestelde van is.
Je kunt dit kaas sambousek-recept ongelooflijk eenvoudig variëren aangezien de twee soorten kaas heerlijk smaken met een breed scala aan verschillende ingrediënten. Enkele heerlijke opties zijn de halloumi en roomkaas te combineren met groente uit de uienfamilie zoals prei, ui, knoflook of rauwe spinazie. Prei, ui en knoflook geven de vulling nog meer diepte omdat ze een mooie, zoete hartigheid bieden. Spinazie fleurt de rijke, kaasachtige vulling op door zijn scherpe, smakelijke bitterheid.
Het is ook een heerlijk idee om gehakte walnoten en een snufje nootmuskaat toe te voegen. De warmte van deze specerij en de boterachtige smaak van de walnoten gaan prachtig samen met de hartige, gekruide kaasvulling. De noten geven het geheel ook een beetje crunch voor een prachtig textuurcontrast.