Jalapeno dip

Jalapeno dip

10 min.
Onze jalapenodip met zure room is een dipsaus boordevol smaak die perfect is om toe te voegen aan veel verschillende maaltijden voor een beetje warmte. Het is ook een romige toevoeging aan elk gerecht en heeft een heerlijk mondgevoel. Het is heerlijk als dip voor knapperige groenten of knapperige tortillachips. Ook geschikt als smaakvolle spread of dressing voor salades, sandwiches, wraps, hamburgers en gegrild vlees, wordt het misschien wel een vast ingrediënt voor alledaagse maaltijden, BBQ-feestjes en zomerse ontmoetingen met vrienden en familie. Want de kans is groot dat je het voor bijna alles zult willen gebruiken!
https://www.arla.nl/recepten/jalapeno-dip/

Bereidingswijze

Voorbereiding
  • Hak de jalapenos en koriander fijn.
  • Meng de gehakte jalapenos en koriander met de overige ingrediënten in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Tips

De hitte van jalapenos kan variëren, dus proef eerst een klein stukje voordat je ze in je dip gebruikt. Je kunt de hitte dan aanpassen door meer of minder jalapenos toe te voegen. Je kunt ook wat van het augurkvocht gebruiken om de smaak te versterken als je niet genoeg pittigheid kunt krijgen.

Tips

Als je besluit om verse jalapeno's te gebruiken in plaats van augurken in ons jalapenodiprecept, kun je ook de pittigheid aanpassen door de zaden en membranen te verwijderen voor een mildere smaak.

Tips

Hoe dan ook, voor het beste resultaat zet je de romige jalapenodip minstens een uur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kunnen de smaken zich vermengen en wordt de dip wat dikker.

Vragen over jalapeno dip

Met een makkelijk jalapenodiprecept als dit is het maken van een heerlijke en veelzijdige dip voor je barbecue of picknick ongelofelijk makkelijk. Als je meer wilt weten over deze pittige jalapenodip, lees dan de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder.

Hoe maak je jalapenodip?
Een smaakvolle jalapenodip smaakt bij bijna alles. Gelukkig kost het heel weinig tijd om er zelf een te maken! Het enige wat je hoeft te doen, is de gepekelde jalapeno's en verse koriander fijnhakken en mengen met zure room en mayonaise op smaak gebracht met vloeibare honing en limoenrasp. Breng op smaak met zout en zwarte peper en je krijgt een romige dip boordevol smaak. Als je het aan vrienden en familie serveert en indruk wilt maken met zowel presentatie als smaak, kun je het garneren met een beetje koriander of een paar in plakjes gesneden jalapenos bovenop.
Is jalapenodip pittig?
Jalapenodip wordt over het algemeen als enigszins pittig beschouwd, maar het niveau van de pittigheid kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid en het type jalapenos dat wordt gebruikt. Verse jalapeno's staan bekend om hun pittigheid, maar de pittigheid kan worden beperkt door de zaden en membranen te verwijderen, die het grootste deel van de capsaïcine bevatten, de stof die de hitte veroorzaakt. Ingemaakte jalapenos zijn meestal minder pittig dan verse, omdat het inmaakproces de hitte kan verzachten en een licht zure, pittige smaak kan toevoegen. Als je gevoelig bent voor pittig eten, is het een goed idee om een klein beetje te proeven voordat je aan tafel gaat.
Wat serveer je bij jalapenodip?
Jalapenodip is niet alleen lekker als voorgerecht of dip met tortillachips, brood of groentesticks, maar kan ook worden gebruikt als spread of topping om een pittige kick te geven aan sandwiches, hamburgers en andere gerechten. Smeer het op een tortilla wrap voor een levendige lunch of top een gebakken aardappel met een klodder romige jalapeno dip voor een smaakvolle twist op een klassiek bijgerecht. Je kunt het zelfs gebruiken als topping voor gegrild vlees of zeevruchten, om je favoriete barbecuegerechten extra smaak te geven. Kortom, het is ongelooflijk veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt.
Hoe lang is jalapenodip houdbaar?
Zelfgemaakte jalapenodip met zure room is 2-3 dagen houdbaar als je het op de juiste manier bewaart. Doe het na bereiding over in een luchtdichte bak waar je het afgedekt kunt bewaren. Laat het niet langer dan 2 uur op kamertemperatuur staan. Als je besluit een grote partij te maken, neem dan alleen de hoeveelheid die je nodig hebt zodat het langer houdbaar is. Omdat deze dip op basis van zure room is, kan hij niet goed worden ingevroren omdat de romige textuur dan korrelig kan worden. Invriezen is dus geen goede manier om de houdbaarheid te verlengen.

Ingrediënten

Zure room
300 ml
Mayonaise
3 el
Gesneden ingemaakte jalapeños uitgelekt
50 ml
Verse koriander
3 el
Vloeibare honing
1 tl
Limoen de fijn geraspte schil
1
Zout en zwarte peper

Pittige jalapenodip - perfect romig, smaakvol en veelzijdig

Een goede dip moet een geweldige textuur hebben en vol van smaak zijn. Gelukkig voldoet deze jalapenodip perfect aan deze eisen. Hij heeft een zacht mondgevoel waardoor hij ongelooflijk lekker is om te eten, terwijl het levendige smaakprofiel je smaakpapillen zeker zal prikkelen.

Voor een pittige en romige jalapenodip is zure room perfect. Het is rijk en vormt een dikke en zeer dipbare basis en heeft ook een verkoelend effect op het gehemelte. Dit verkoelende effect verzacht de pittige smaak van de pittige augurken en zorgt voor een heerlijke zomerdip waar iedereen van kan genieten. Serveer het aan vrienden en familie om te ervaren wat de combinatie van een paar goed gekozen ingrediënten kan bereiken.

Geniet van een koude jalapenodip met zure room en pittige, zoete en aromatische smaken

Onze jalapenodip met zure room mag dan koud zijn, de smaken zijn warm en geschikt voor de zomer!

De basis van zure room geeft het een romige en licht pittige smaak die zich goed leent om te worden gecombineerd met meer prominente en gedurfde smaken. De meest uitgesproken smaak is natuurlijk die van de ingemaakte jalapenos, die pittig, pittig en licht zuur zijn, maar je proeft ook de kruidachtige koriander. Als verse koriander is het ongelooflijk aromatisch en heeft het een pittige smaak die goed past bij pittige, ingemaakte jalapenos.

Voor de helderheid wordt pittige limoenschil gebruikt. Het weerspiegelt de citrusachtige tonen van de verse koriander en geeft de koude saus ook een beetje textuur om de fluweelzachte textuur van de zure room en mayonaise te compenseren. Om een uitgebalanceerde dip te maken, wordt vloeibare honing toegevoegd voor de zoetheid die alles samenbindt en het algehele smaakprofiel van deze heerlijke dip versterkt.

Serveer met gegrild vlees, groente sticks, in sandwiches of hamburgers, en voor nacho's

De beste jalapeno dipsaus kan worden gebruikt om een groot aantal verschillende snacks en gerechten op smaak te brengen. De romige consistentie leent zich goed voor tortillachips, geroosterd brood en groentesticks. Knapperige groenten zoals wortel, komkommer, paprika, radijs en bleekselderij met onze fluweelzachte jalapeno dipsaus zijn een hemelse combinatie.

Het werkt ook ongelooflijk goed als broodbeleg in hamburgers, wraps en sandwiches. Probeer het eens in recepten voor pulled pork sandwiches en kipsandwiches als je niet genoeg kunt krijgen van het zoete, pittige en aromatische smaakprofiel. Tot slot kun je het op verschillende soorten barbecuegerechten smeren, zoals geroosterd varkensvlees, biefstukken of kip. Op deze manier geserveerd is het een ongelooflijke topping voor de zomer.

Geef de saus je eigen touch

Als deze jalapeno dipsaus je in de eerste plaats heeft aangetrokken door de gelijkenis met pittige en kazige jalapeno poppers, dan is een goed idee om fijn geraspte cheddar kaas toe te voegen. Een oude cheddar geeft de saus een zoute en hartige rijkdom. De scherpte en nootachtige ondertonen passen goed bij de romige en frisse jalapeno dipsaus. Het voegt ook een beetje bite en textuur toe.

Knoflookpoeder, uienpoeder en komijn zijn slechts een paar extra ingrediënten die diepte en complexiteit kunnen toevoegen aan de jalapeno dipsaus. Gebruik voor extra helderheid versgeperst limoensap in aanvulling op limoenrasp. Wees creatief en experimenteer met verschillende smaken om de combinatie te vinden die jij het lekkerst vindt.