Jalapeno dip
Bereidingswijze
Voorbereiding
Tips
De hitte van jalapenos kan variëren, dus proef eerst een klein stukje voordat je ze in je dip gebruikt. Je kunt de hitte dan aanpassen door meer of minder jalapenos toe te voegen. Je kunt ook wat van het augurkvocht gebruiken om de smaak te versterken als je niet genoeg pittigheid kunt krijgen.
Tips
Als je besluit om verse jalapeno's te gebruiken in plaats van augurken in ons jalapenodiprecept, kun je ook de pittigheid aanpassen door de zaden en membranen te verwijderen voor een mildere smaak.
Tips
Hoe dan ook, voor het beste resultaat zet je de romige jalapenodip minstens een uur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kunnen de smaken zich vermengen en wordt de dip wat dikker.
Vragen over jalapeno dip
Met een makkelijk jalapenodiprecept als dit is het maken van een heerlijke en veelzijdige dip voor je barbecue of picknick ongelofelijk makkelijk. Als je meer wilt weten over deze pittige jalapenodip, lees dan de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder.
Ingrediënten
Zure room
|
300 ml |
---|---|
Mayonaise
|
3 el |
Gesneden ingemaakte jalapeños uitgelekt
|
50 ml |
Verse koriander
|
3 el |
Vloeibare honing
|
1 tl |
Limoen de fijn geraspte schil
|
1 |
Zout en zwarte peper
|
Pittige jalapenodip - perfect romig, smaakvol en veelzijdig
Een goede dip moet een geweldige textuur hebben en vol van smaak zijn. Gelukkig voldoet deze jalapenodip perfect aan deze eisen. Hij heeft een zacht mondgevoel waardoor hij ongelooflijk lekker is om te eten, terwijl het levendige smaakprofiel je smaakpapillen zeker zal prikkelen.
Voor een pittige en romige jalapenodip is zure room perfect. Het is rijk en vormt een dikke en zeer dipbare basis en heeft ook een verkoelend effect op het gehemelte. Dit verkoelende effect verzacht de pittige smaak van de pittige augurken en zorgt voor een heerlijke zomerdip waar iedereen van kan genieten. Serveer het aan vrienden en familie om te ervaren wat de combinatie van een paar goed gekozen ingrediënten kan bereiken.
Geniet van een koude jalapenodip met zure room en pittige, zoete en aromatische smaken
Onze jalapenodip met zure room mag dan koud zijn, de smaken zijn warm en geschikt voor de zomer!
De basis van zure room geeft het een romige en licht pittige smaak die zich goed leent om te worden gecombineerd met meer prominente en gedurfde smaken. De meest uitgesproken smaak is natuurlijk die van de ingemaakte jalapenos, die pittig, pittig en licht zuur zijn, maar je proeft ook de kruidachtige koriander. Als verse koriander is het ongelooflijk aromatisch en heeft het een pittige smaak die goed past bij pittige, ingemaakte jalapenos.
Voor de helderheid wordt pittige limoenschil gebruikt. Het weerspiegelt de citrusachtige tonen van de verse koriander en geeft de koude saus ook een beetje textuur om de fluweelzachte textuur van de zure room en mayonaise te compenseren. Om een uitgebalanceerde dip te maken, wordt vloeibare honing toegevoegd voor de zoetheid die alles samenbindt en het algehele smaakprofiel van deze heerlijke dip versterkt.
Serveer met gegrild vlees, groente sticks, in sandwiches of hamburgers, en voor nacho's
De beste jalapeno dipsaus kan worden gebruikt om een groot aantal verschillende snacks en gerechten op smaak te brengen. De romige consistentie leent zich goed voor tortillachips, geroosterd brood en groentesticks. Knapperige groenten zoals wortel, komkommer, paprika, radijs en bleekselderij met onze fluweelzachte jalapeno dipsaus zijn een hemelse combinatie.
Het werkt ook ongelooflijk goed als broodbeleg in hamburgers, wraps en sandwiches. Probeer het eens in recepten voor pulled pork sandwiches en kipsandwiches als je niet genoeg kunt krijgen van het zoete, pittige en aromatische smaakprofiel. Tot slot kun je het op verschillende soorten barbecuegerechten smeren, zoals geroosterd varkensvlees, biefstukken of kip. Op deze manier geserveerd is het een ongelooflijke topping voor de zomer.
Geef de saus je eigen touch
Als deze jalapeno dipsaus je in de eerste plaats heeft aangetrokken door de gelijkenis met pittige en kazige jalapeno poppers, dan is een goed idee om fijn geraspte cheddar kaas toe te voegen. Een oude cheddar geeft de saus een zoute en hartige rijkdom. De scherpte en nootachtige ondertonen passen goed bij de romige en frisse jalapeno dipsaus. Het voegt ook een beetje bite en textuur toe.
Knoflookpoeder, uienpoeder en komijn zijn slechts een paar extra ingrediënten die diepte en complexiteit kunnen toevoegen aan de jalapeno dipsaus. Gebruik voor extra helderheid versgeperst limoensap in aanvulling op limoenrasp. Wees creatief en experimenteer met verschillende smaken om de combinatie te vinden die jij het lekkerst vindt.