In spek gewikkelde asperges
Bereidingswijze
Salade kaas dip
Gegrilde asperges omwikkeld met spek
Tip
De zomermaanden, wanneer het buiten warm en zonnig is, zijn de perfecte maanden om de grill aan te steken en gegrilde asperges in spek te bakken op de BBQ.
Tip
Door de in spek gewikkelde asperges te barbecueën, krijgen ze een rokerigere smaak. Ze krijgen ook een iets meer geblakerde en knapperige textuur aan de buitenkant, maar blijven mals aan de binnenkant. Over het algemeen zijn de verschillen in smaak tussen gegrilde en op de barbecue gebakken asperges subtiel, maar op de barbecue gegrilde asperges kan een iets rokerigere en geblakerde smaak hebben.
Vragen over gegrilde asperges in bacon
Als je eenmaal ons recept voor gegrilde asperges omwikkeld met bacon onder de knie hebt, is het maken van deze smakelijke traktaties snel en gemakkelijk. Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder voor meer informatie.
Ingrediënten
Salade kaas dip
Blokjes witte kaas
|
100 g |
---|---|
Griekse yoghurt
|
150 g |
Vers gekarnde paprika
|
Gegrilde asperges omwikkeld met bacon
Groene asperges (ongeveer 400 g)
|
24 |
---|---|
Koolzaadolie
|
2 el |
Suiker
|
1 tl |
Plakjes spek of plakjes bacon
|
8 |
Gegrilde asperges omwikkeld met spek
In spek gewikkelde asperges hebben een heerlijke combinatie van smaken die het een populair gerecht maken. De spek voegt een hartige en zoute smaak toe die goed samengaat met de aardse en licht nootachtige smaak van de asperges. Wanneer de spek wordt gekookt, wordt het knapperig en lichtjes verkoold, wat een rokerig en smaakvol element toevoegt. De asperges worden mals maar behouden hun knapperige textuur, wat een mooi contrast vormt met de knapperige spek. Zo vormen de twee een geweldige combinatie, zowel qua smaak als qua textuur.
Dit recept kan op verschillende manieren worden gemaakt en als bijgerecht bij verschillende hoofdgerechten worden gegeten. Het kan ook worden geserveerd als voorgerecht of als snack. Het werkt ook goed als onderdeel van een heerlijk tuinfeest met verschillende salades, gegrilde groenten, BBQ-vlees en smaakvolle dips en sauzen.
Een beetje suiker en olie is alles wat je nodig hebt als smaakmaker
Voor goed gare groenten heb je een beetje olie nodig om te bestrijken. Koolzaadolie is een goede keuze omdat het gemakkelijk hoge temperaturen aan kan. Bovendien heeft het een milde en neutrale smaak die licht en schoon is en de overig ingrediënten niet overheerst. De licht aardse en nootachtige smaak versterkt die van de zomergroenten op een subtiele, maar heerlijke manier. De kleine hoeveelheid suiker in de eenvoudige kruiden zorgt voor extra karamelisatie tijdens het grillen, waardoor het heerlijke contrast tussen het malse midden en het zoute omhulsel wordt versterkt.
Serveer met een heerlijke salade kaas dip
De beste saus voor gegrilde asperges omwikkeld met spek moet de smaken versterken zonder overheersend te zijn. Daarom is een saus op basis van salade en kaas een goede keuze.
Saladekaasdip gemaakt met Griekse yoghurt en vers gekarnde paprika heeft een heerlijk pittige en hartige smaak die ongelooflijk goed combineert met in spek gewikkelde asperges. De Griekse yoghurt geeft de dip een romige consistentie en een licht wrange smaak, terwijl de gepureerde saladekaas een zoute en pittige smaak toevoegt die de rijkdom van de yoghurt in evenwicht brengt.
De vers gekarnde paprika voegt een subtiele maar duidelijke peperige smaak toe die de overig smaken in de dip aanvult en de rijkdom ervan doorsnijdt. De zwarte peper voegt ook een licht pittige smaak toe aan de dip, maar niet genoeg om de overig smaken te overheersen. Over het geheel genomen zorgt de combinatie van geweldige ingrediënten voor een complexe en uitgebalanceerde dressing.
Als je geen genoeg kunt krijgen van lekkere kaas, raden we je aan onze recepten voor zomerse salade of aardbei salade met roomkaas en onze pasta salade met pikante roomkaas te bekijken.
Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken
Een heerlijk gemakkelijke manier om dit eenvoudige recept te mixen is door verschillende soorten ingrediënten aan de olie toe te voegen. Je kunt gedroogde kruiden, verse specerijen en zelfs ingrediënten als citroensap en geperste knoflook gebruiken.
Krokant gegrilde asperges met knoflook smaken heerlijk. De scherpe knoflook voegt een scherp en aromatisch element toe aan het gerecht. Wanneer ze gegrild worden, wordt de scherpte minder en vallen de zoetere ondertonen van de knoflook meer op. De lichte karamelisatie voegt een diepere smaak toe aan de smakelijke traktatie.
Levendige, in citroen gegrilde asperges zijn perfect voor de zomer. De pittige en heldere smaak van citroensap vult de aardse en licht nootachtige smaak van de asperges aan. Om de citroensmaak nog meer tot zijn recht te laten komen, kun je na het koken nog citroenschil of een paar druppels citroensap toevoegen.
Speel met verschillende kruiden voor gegrilde asperges met spek om te ontdekken waar je van gaat watertanden. Als je wilt dat de smaken van je gekozen kruiden meer uitgesproken zijn, kun je de groenten 30 minuten laten marineren in het gekruide oliemengsel voordat je ze inpakt.